Μια ειδηση που μπορεί να προκαλέσει ενθουσιασμό στους οπαδούς τού Παναθηναϊκού φιλοξενεί το ρεπορτάζ των Πράσινων τις τελευταίες ώρες, καθώς με το Τριφύλλι έχει συνδεθεί το όνομα του Αλέξις Σάντσες.

Ο 36χρονος διεθνής Χιλιανός επιθετικός (γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1988), με την τεράστια καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, μένει ελεύθερος σε λίγες ημέρες από την Ίντερ, καθώς δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφορα σενάρια για το μέλλον του.

Με market value που το 2018 είχε φτάσει στα 70 εκατ. ευρώ (τώρα βρίσκεται στα 2,5 εκατ.) και transfer fees που έχουν πληρωθεί για εκείνον στα 106 εκατ. ευρώ, ο Σάντσες έχει θητεία σε Ουντινέζε, Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ και Μαρσέιγ, ενώ στη Λατινική Αμερική έχει αγωνιστεί σε Ρίβερ Πλειτ και Κόκο-Κόλο. 

Στην καριέρα του έχει πιστωθεί 202 γκολ και 147 ασίστ (δηλαδή το όνομά του είναι συνδεδεμένο με 350 γκολ στο top επίπεδο) σε 701 παιχνίδια, αν και τυπικά είναι σαφές ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ως ποδοσφαιριστής. Μπορεί να βρει κίνητρο για να έρθει στην Ελλάδα να παίξει μπάλα; Ταιριάζει το παιχνίδι του με τον Φώτη Ιωαννίδη, που δεν μετακινείται από τη γραμμή κρούσης του Τριφυλλιού; Μπορεί να βρει χώρο στο πλάνο τού Ντιέγκο Αλόνσο;

 

"Δεν χρειάζεται συστάσεις - Για αυτό δεν ήταν φέτος βασικός στην Ίντερ - 4 γκολ και 5 ασίστ"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννούλα, που αναλύει αγώνες στο ιταλικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει άριστα την παρουσία τού διεθνή Χιλιανού επιθετικού στη Serie A τα τελευταία χρόνια, για να πάρουμε απαντήσεις και να μάθουμε περισσότερα.

"Τον ξέρουμε αυτόν τον παίκτη, δεν χρειάζεται συστάσεις. Δεύτερος επιθετικός είναι, μπορεί και μόνος του βέβαια να παίξει στην κορυφή της επίθεσης", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και σχολίασε για τη φετινή παρουσία του στην Ίντερ:

"Την τελευταία χρονιά ερχόταν ως αλλαγή από τον πάγκο, δεν ήταν βασικός γιατί το δίδυμο Τουράμ-Λαουτάρο Μαρτίνες δεν άλλαζε. Αλλά έστω κι έτσι έβαλε 4 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ".

"Μπορεί με Ιωαννίδη στην επίθεση - Όπως ο Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό - Αναβάθμιση για Παναθηναϊκό"

Θεωρείς ότι μπορεί να συνυπάρξει στην επιθετική γραμμή με τον Ιωαννίδη;

"Τον ξέρουμε, έχει εμπειρία, μεγάλες παραστάσεις. Μπορεί να συνυπάρξει με τον Ιωαννίδη, φυσικά. Αν μπορούσα να τον παραλληλίσω με άλλη περίπτωση, θα έλεγα ότι αν έρθει με κίνητρο και διάθεση για να προσφέρει (γιατί βάζει τα πόδια στη φωτιά, είναι μαχητής, Χιλιανός, τα δίνει όλα), θα μπορούσε να εξελιχθεί παίκτης τύπου Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό. Που επίσης είχε έρθει σε μεγάλη ηλικία, αλλά τα είχε πάει εξαιρετικά".

 

Μπορεί να βρει κίνητρο για να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα; Η παρουσία τού Ντιέγκο Αλόνσο μπορεί να είναι αυτό το κίνητρο;

"Το κίνητρο ίσως να έρθει πιο εύκολα αν και ο ίδιος αντιληφθεί και ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του στο top-top επιπεδο. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και η παρουσία του Αλόνσο - Στην παρουσίαση του νέου προπονητή που έδωσα το παρών, είπε προς τους δημοσιογράφους μεταξύ άλλων ότι του αρέσει να παίζει και με το 4-2-3-1. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Σάντσες θα είναι εξαιρετική λύση για τον ρόλο τού ελεύθερου παίκτη πίσω από τον επιθετικό".

Συγκριτικά με την ποιότητα αλλά και την ηλικία του, τι θα έλεγες;

"Σαφώς αν έρθει θα είναι αναβάθμιση της θέσης, σε σχέση με το υλικό που υπήρχε πριν στην ομάδα. Η ηλικία του είναι κάπως ανασταλτικός παράγοντας, ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι ιδιαίτερα νεανικός ο Παναθηναϊκός".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr