Ποδοσφαιριστές από την Ισπανία θα εξετάσουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακου το φετινό καλοκαίρι, λόγω και της παρουσίας του Μεντιλίμπαρ στην άκρη του πάγκου, καθώς ήδη έχει γραφτεί το όνομα του Λουίς Ριοχα.

Ο 63χρονος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά το ρόστερ τής ομάδας του και τις ανάγκες, δεν έχει μάθει έτσι κι αλλιώς μεγάλα μπάτζετ (στην Ισπανία έκανε καριέρα σε μικρομεσαίες ομάδες), παρόλα αυτά είναι περίπου δεδομένο ότι το προσεχές καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για να φέρει τουλάχιστον μια δυνατή μεταγραφή σε κάθε θέση του γηπέδου.

Με την πληροφορία από την Ισπανία αναφέρει ότι, προφανώς, το ρόστερ της Αλμερίας (και όχι από την Ιταλία η Σασουόλο) βρίσκεται στην κορυφή τής λίστας του! Γιατί η ισπανική ομάδα είχε εξαιρετικό υλικό φέτος και στην Ιβηρική ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πώς υποβιβαστηκε!

Να πούμε και κάτι ακόμα: Πέρα από καλό υλικό, έχει και δυνατή διοίκηση. Που δίνει χρήματα για να ενισχύσει την ομάδα, και δεν πουλάει αν χρειάζεται έναν παίκτη ακόμα κι αν βρεθεί μεγάλο ποσό από ομάδα της La Liga. Ήδη συμβαίνει αυτό το τελευταίο διάστημα. Κάτι που σημαίνει ότι και για τον Ολυμπιακό δεν θα είναι εύκολο να αποκτήσει παίκτη από την Αλμερία. Είναι διαφορετικό, όμως, να σε θέλει μια ομάδα από τη θέση 10-12 και κατω στη La Liga και διαφορετικό να σε θέλει η ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό κάθε χρόνο και φέτος κατέκτησε το Conference League. 

Πάμε, λοιπόν, να δούμε ποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών ξεχωρίζουν από το ρόστερ της Αλμερίας, ανά θέση, σε μια προσπάθεια να σταχυολογήσουμε τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο Μεντιλίμπαρ!

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Έντγκαρ Γκονζάλες: Το περασμένο καλοκαίρι η Αλμερία έδωσε 3 εκατ. ευρώ στην Μπέτις για να τον αποκτήσει, φέτος ήταν βασικός, αλλά δεν αποκλείεται και ο ίδιος να μην θέλει να συμμετάσχει στη Segunda. 27χρονος στόπερ, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, πολύ καλή λύση.

Σέζαρ Μόντες: Δανεικός από την Εσπανιολ στην Αλμερία, ο διεθνής Μεξικανός άσος δεδομένα δεν θέλει να παίξει στη Segunda. Θα τον επαναφέρει η εσπανιολ αν ανέβει στη La Liga; Στα 27 του χρόνια, πάντως, είναι μια πολύ καλή λύση για την άμυνα. Όπως και ο 25χρονος Τσούμι, που προέρχεται από την Μπαρτσελόνα Β΄ και είναι πολύ αξιόπιστη επιλογή για το κεντρο της άμυνας.

ΧΑΦ

Λούκας Ρομπερτόνε: Αργεντινο-Ιταλός, 27 ετών, άριστος τεχνίτης, κοντρολαρισμένος, με ταχύτητα, πασάρει και σκοράρει. Δεν υπάρχουν λόγια, έχει συμβόλαιο με την Αλμερία μέχρι το 2028, παίζει 10άρι και δεξιός εξτρέμ.

Ντιόν Λόπι: 22 ετών, Σενεγαλέζος αμυντικός μέσος που θυμίζει Πάπε Μπούμπα Ντιόπ: Μια ντουλάπα στον χώρο τού κέντρου που τρέχει, μαρκάρει, πιάζει, ανεβάζει την μπάλα. έχει φοβερή ενέργεια, είναι παίκτης που, τώρα, δεν έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του. Market value στα 6 εκατ. ευρώ, ενδεικτικό της αξίας του.

Σέρτζιο Αρίμπας: Επιθετικός χαφ 22 ετών, παίζει πίσω από τον επιθετικό και στα πλάγια, η Αλμερία έδωσε 6 εκατ. ευρω το καλοκαίρι του 2023 για να τον αγοράσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεδομένα δεν θα συνεχίσει στη Segunda, ίσως ο,τι καλύτερο υπάρχει στο ρόστερ. Φέτος έχει 32 συμμετοχές, 6 γκολ και 4 ασίστ, σε μια ομάδα που πέφτει!

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Λούκα Ρομέρο: 19χρονος Ισπανό-Αργεντινός δεξιός εξτρέμ, που ήρθε με τη μορφή δανεισμού από τη Μίλαν. Μπορεί να πάρει την ευκαιρία του και στον Ολυμπιακό.

Λάρτζι Ραμαζανί: Βελγος αριστερός εξτρέμ, 23 ετών, με 4 γκολ και 5 ασίστ φέτος. Έχει θητεία σε Άντερλεχτ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το καλοκαίρι του 2025 μένει ελεύθερος. Έρχεται εύκολα, κάνει εύκολα τη διαφορά.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr