Στα γαλλικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα footmercato.net, φιλοξενούνται οι λόγοι που ο 27χρονος Γάλλος χαφ επέλεξε τον Δικέφαλο για να συνεχίσει την καριέρα του, αποκαλύπτωντας και «μπάσιμο» της τελευταίας στιγμής από την Χετάφε για την απόκτηση του!



Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο Μαντί Καμαρά ήταν ιδιαίτερα περιζητήτος, με τρεις ομάδες από την Γαλλία να ενδιαφέρονται, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει στην «μάχη» για την υπογραφή του.

«Ελεύθερος στις 30 Ιουνίου έμεινε μετά από μια μεγάλη εμπειρία με τον Ολυμπιακό όπου έμεινε ελεύθερος, αφού αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιο του, ο Μαντί Καμαρά που ήταν ιδιαίτερα περιζήτητος. Ο διεθνής μέσος από την Γουινέα είχε προσελκύσει το ενδιαφέρονα πό την Λανς, την Λιλ και την Σεντ Ετιέν που τον είχαν στην λίστα στους για να βάλουν στο ρόστερ τους έναν γαλλόφωνο παίκτη που γνώριζε καλά το εγχώριο πρωτάθλημα», αναφέρει αρχικά το ρεπορτάζ της γαλλικής ιστοσελίδας.



Σε ότι αφορά τους λόγους που επέλεξε τον ΠΑΟΚ η ιστοσελίδα footmercato.net υπογραμμίζει χαρακτηριστικά τα εξής: «Οι γαλλικοί σύλλογοι, είναι πολύ απασχολημένοι με τον έλεγχο των οικονομικών τους και περιμένουν διευκρινίσεις σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος έχασαν την ευκαιρία τους για να φτάσουν κοντά στον Καμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρώην παίκτης της Ρόμα συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ για συμβόλαιο τριών σεζόν, παρά την επίθεση της τελευταίας στιγμής από τη Χετάφε. Τρεις είναι οι λόγοι που ο Μαντί Καμαρά που τον ώθησαν να επιλέξει τον ΠΑΟΚ και την πρόταση που του έγινε. Ο πρώτος είναι η προοπτική να παίξει στο Champions League, ο δεύτερος είναι να παίξει σε ένα πρωτάθλημα που γνωρίζει καλά όπως το ελληνικό και τρίτον ήθελε να ξεκαθαρίσει γρηγορα και αποφασιστικά το μέλλον του, χωρίς να περιμενει για να εξελίξει περισσότερο την καριέρα του».