ΤΖΟΛΑΚΗΣ: Στο νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2027 πήρε μια γενναία αύξηση αποδοχών. Σύμφωνα  ,λοιπόν, με την ελληνογερμανική πιάτσα agents από τις 140.000 ευρώ το χρόνο πήγε στα + 400.000! Η ... είδηση όμως, είναι άλλη και αφορά το bonus signing που φέρετε να του πλήρωσε ο Ολυμπιακός. Κάτι που δεν συνηθίζει το κλαμπ, δεν είναι στην πολιτική του, για παίκτες του που μένουν ελεύθεροι, ήταν στο ρόστερ του και θέλουν να τους  ανανεώσουν. Πρόχειρα θυμάμαι πως το είχε αρνηθεί και στον Ομάρ και στον Μαντί Καμαρά, στις αντίστοιχες δικές τους υποθέσεις ανανέωσης.

Γιατί έκανε αυτή την εξαίρεση ο Μαρινάκης με τον διεθνή Χανιώτη πορτιέρε; Ενδεχομένως και σαν δώρο επειδή προέρχεται από την Ακαδημία του συλλόγου, σίγουρα όμως, σαν είδος ανταλλάγματος στο γερμανικό μανατζερικό Γραφείο που εκπροσωπεί τον Τζολάκη, το οποίο επέμενε να μπει buy out στο νέο του συμβόλαιο. Κάτι που ο Ολυμπιακός δεν δεχόταν, δεν βάζει πλέον ρήτρες αποδέσμευσης. Θυμίζω πως στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν βρισκόταν στην σκιά του Πασχαλάκη και δεν έπαιζε, ο Τζολάκης άφησε τον Έλληνα μεγαλοατζέντη (Αντώνη Αποστολόπουλο) που είχε για χρόνια και πήγε σε μεγάλο γερμανικό Γραφείο, θεωρώντας πως έτσι θα γινόταν πιο εύκολο να βρεθούν ομάδες από το εξωτερικό που θα έκαναν προτάσεις σε ένα ταλαντούχο 21χρονο τερματοφύλακα. Και όντως Μπράγκα, Χετάφε, Θέλτα, Φιορεντίνα και μια ομάδα της Μπουντεσλίγκα ασχολήθηκαν ενδελεχώς με την περίπτωσή του. Όταν όμως, ο Μεντιλίμπαρ εμπιστεύθηκε και καθιέρωσε ως βασικό Νο 1 τον Τζολάκη στον Ολυμπιακό, από ένα σημείο και μετά ο ίδιος, ο Χανιώτης άσος, ήταν αυτός που ενημέρωσε τους ατζέντηδες τους πως πλέον η μετακόμιση του στο εξωτερικό δεν τον ενδιαφέρει αφού η επιλογή του ήταν να συνεχίσει την καριέρα του στους "ερυθρόλευκους", έχοντας συμφωνήσει μαζί τους για να επεκτείνει το συμβόλαιό του. Και τους ζήτησε να διαπραγματευθούν πάνω σε αυτό για τους καλύτερους όρους ενός deal. Όπως δηλαδή και συνέβη. Μάλιστα χρειάστηκε και δεύτερη παρέμβαση Τζολάκη προς τους εκπροσώπους του, όταν αυτοί επέμεναν για την ύπαρξη buy out στο νέο του συμβόλαιο. Και ... υποχώρησαν όταν "γλυκάθηκαν" με τον  μπόνους υπογραφής που έβγαλε στον Τζολάκη ο Μαρινάκης, μέρος του οποίου και θα εισπράξουν...

ΜΑΡΚΟ ΣΤΑΜΕΝΙΤΣ: Πρόκειται για 22χρονο διεθνή Νεοζηλανδό χαφ (6άρι και 8άρι), με σημερινή χρηματιστηριακή αξία 5.000.000 ευρώ,  ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι (του 2023) πήγε από την Κοπεγχάγη στον Ερυθρό Αστέρια με 1.000.000. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε συνολικά 35 ματς με τους Πρωταθλητές Σερβίας, 4 από αυτά ήταν στο Τσάμπιονς Λιγκ σκοράροντας μάλιστα κόντρα στην Λειψία. Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η πώληση του Στάμενιτς στην Κόβεντρι της Τσάμπιονσιπ αντί 5.000.000 ευρώ, συν 1.000.000 bonus ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ. Σύμφωνα ,λοιπόν, με εγκυρότατους μανατζερικούς κύκλους του Βελιγραδίου τον Στάμενιτς διεκδικούσε και ο Ολυμπιακός. Μάλιστα υπήρξε ανατροπή στις προβλέψεις τους με την Κόβεντρι αφού υποστήριζαν πως θα πάει στους ερυθρόλευκους Κυπελλούχους Ευρώπης.