ΠΑΟΚ: Η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να κρατήσει τον Γιάννη Κωνσταντέλια και να μην τον πουλήσει στην Σάλτσμπουργκ, η οποία έδειξε ότι θέλει να αποκτήσει τον «μικρό μάγο» του ΠΑΟΚ, με την προσφορά που έκανε, δείχνει ότι ο πρόεδρος του δικεφάλου του Βορρά, έχει υψηλές προσδοκίες από την ομάδα στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η Σάλτσμπουργκ έφτασε να δώσει μέχρι και 17 εκατομμύρια ευρώ στον ΠΑΟΚ, για να αποκτήσει τον «Ντέλια», στον οποίο πρόσφερε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, το οποίο μπορεί να έφτανε με τα μπόνους, έως και 2 εκ., ευρώ το χρόνο!

Ο Ιβάν Σαββίδης όμως, είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι», αφού πρώτα μίλησε με τον νεαρό διεθνή ποδοσφαιριστή και άκουσε από τον ίδιο να του λέει «πρόεδρε, είμαι στον ΠΑΟΚ από 12 ετών, έχω μεγαλώσει στην ομάδα, την αγαπάω, σε έχω σαν πατέρα μου, θα κάνω ό,τι μου πεις, εσύ αποφασίζεις, γιατί ξέρεις καλύτερα τι πρέπει να γίνει».

Ενθουσιάσθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ από την ωριμότητα που επέδειξε ο Κωνσταντέλιας στην συνομιλία που είχαν και του είπε ότι «ο ΠΑΟΚ σε θεωρεί δικό του παιδί, θα παίξεις μπάλα στην ομάδα ακόμη ένα χρόνο, για να περάσουμε σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και να πάρουμε κι άλλους τίτλους και το επόμενο καλοκαίρι, βλέπουμε τι θα κάνουμε».

Η απάντηση του «Ντέλια» ήταν: «Ό,τι πεις πρόεδρε, είμαι πανέτοιμος για όλα».

Αυτό ήταν! Ο Κωνσταντέλιας θα ηγηθεί της προσπάθειας του ΠΑΟΚ για είσοδο σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι το μεγάλο όνειρο όλων των ΠΑΟΚτσήδων και φυσικά να κατακτήσει κι άλλους τίτλους, μετά το περσινό πρωτάθλημα, ενώ η ατάκα του Ιβάν Σαββίδη ότι θα μείνει για ένα χρόνο, σημαίνει πως ούτε και τον Ιανουάριο θα πουληθεί σε κάποια ομάδα, εάν τα πράγματα εξελιχθούν όπως τα περιμένουν στον δικέφαλο του Βορρά.

Το γεγονός ότι αποτελεί πρώτο μεταγραφικό στόχο για αρκετές ομάδες του εξωτερικού, είναι αδιαμφισβήτητο, όπως και το ότι, στη νέα προσπάθεια της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, μετά την φυγή του Πογιέτ, που δεν προώθησε και δεν έδωσε ευκαιρίες στον «Ντέλια» (γιατί άραγε;), αναμένεται να έχει ουσιαστικό και βασικό ρόλο ο νεαρός παίκτης του δικεφάλου του Βορρά, δείχνουν πως αναμένεται να έχει μια πολύ καλύτερη χρονιά από την περσινή, με περισσότερα παιχνίδια, αλλά ο ίδιος «δεν μασάει», όπως λέει ο πατέρας του, Βασίλης, που ήταν στο πλευρό του σε όλα τα χρόνια της ποδοσφαιρικής εξέλιξης του παιδιού του και έφτασε στο σημείο να κάνει σχεδόν καθημερινά την απόσταση Βόλος-Θεσσαλονίκη και επιστροφή, μόνο και μόνο για να προπονηθεί ο Γιάννης με την Κ11 του ΠΑΟΚ!

Όλα αυτά τελείωσαν και σήμερα ο «Ντέλιας» είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, να έχει εμπεδώσει πλέον και ο ίδιος (που στην αρχή ήταν επιφυλακτικός ίσως και αρνητικός για να τον χρησιμοποιεί), ότι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι το μεγαλύτερο ταλέντο της Ελλάδας και μπορεί μάλιστα να παίξει με εξαιρετική ευχέρεια και σαν «δεκάρι», αλλά και σαν αριστερός εξτρέμ.

Πηγή: sfina.gr