Το όνομα του Μπρούνο Πέτκοβιτς είναι από τις πρώτες περιπτώσεις που ακούστηκαν για την αντικατάσταση του Εζέκιελ Πόνσε στην ΑΕΚ, ο οποίος πωλήθηκε έναντι 9 εκατ.Ευρώ στη Χιούστον Ντάιναμο. Ο Κροάτης επιθετικός βρίσκεται με την εθνική ομάδα της πατρίδας του στη Γερμανία για το Euro και προκάλεσε θόρυβο στην πρεμιέρα με την Ισπανία. Η Ένωση βέβαια τον γνωρίζει από την περσινή σεζόν (44 ματς, 18 γκολ, 9 ασίστ), όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα προκριματικά του Champions League. Ο 30χρονος αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια βασικός. Μάλιστα στον αγώνα της Φιλαδέλφειας έβγαλε την ασίστ για το 0-2 από τον Λιούμπισιτς (το ματς έληξε 2-2). Τον είδαμε όμως και στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, εις βάρος του οποίου σκόραρε για το Europa Conference League.

Η ιταλική περιπέτεια και η ανάσταση

Γεννήθηκε το 1994 στο Μέτκοβιτς, μια ιστορική πόλη κοντά στα σύνορα με τη Βοσνία, που βρέχεται από τον ξακουστό ποταμό Νερέτβα. Σε ηλικία 13 ετών εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Παρότι προπονείτο καθημερινά και κάθε σαββατοκύριακο είχε αγώνες, η δράση δεν του στερούσε τους καλούς βαθμούς στο σχολείο όπου ήταν πολύ δημοφιλής μαθητής. Στα 18 έφυγε για την Ιταλία προκειμένου να ενταχθεί στις ομάδες Νέων της Κατάνια. Έκανε πολλούς δανεισμούς σε ιταλικούς συλλόγους δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Έπαιξε σε Κατάνια και Βερόνα, πριν πάρει μεταγραφή για τη Μπολόνια που αγωνιζόταν στη Σέρι Α και στη συνέχεια στην Ελλάς Βερόνα.

Το ιταλικό πέρασμα κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστιεί ως ανεπιτυχές. Ο επαναπατρισμός του απέβη σωτήριος, γιατί στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ αναστήθηκε. Αποκτήθηκε αρχικά ως δανεικός και μάλιστα ήταν τρίτος στην τάξη της ιεραρχίας των επιθετικών, πίσω από τον Ελβετό Μάριο Γκαβράνοβιτς και τον Μαρίγια Μπούντιμιρ. O Πέτκοβιτς πάλεψε για να ανέβει στην εκτίμηση του προπονητή του Νέναντ Μπιέλιτσα και σταδιακά κατάφερε να γίνει πρώτος, αλλά και σήμα κατατεθέν της Ντιναμό, οι οπαδοί της οποίας ακόμα τον μνημονεύουν για τα φανταστικά γκολ που έχει πετύχει με ψαλιδάκι. Το κατάφερε το φθινόπωρο του 2018 κόντρα στη Λοκομοτίβ και το επανέλαβε τον Αύγουστο του 2022 με τη Μπόντο Γκλιμτ για τα προκριματικά του Champions League. Ο παίκτης κατέφερε να γίνει τα τελευταία 6 χρόνια ο εγκέφαλος του παιχνιδιού της Ντιναμό.

Σημείο καμπής ήταν το ματς στις Βρυξέλλες με την Άντερλεχτ στο οποίο ο Πέτκοβιτς δεν πέτυχε γκολ, αλλά έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, κερδίζοντας πέναλτι που εκτέλεσε ο Ιζέτ Χαΐροβιτς. Μετά από το συγκεκριμένο παιχνίδι ο παίκτης κλήθηκε στην εθνική ομάδα και ενίσχυσε το βιογραφικό του, αφού στα επιτεύγματά του προστέθηκαν πολύ καλές εμφανίσεις στους ομίλους του Champions League. Γι'αυτό άλλωστε τον Ιανουάριο του 2019 η Ντιναμό τον απέκτησε από τη Μπολόνια με το ποσό του 1 εκατ.Ευρώ.

Δυσαρέσκεια Ντάλιτς για το πέναλτι με Ισπανία

Με την εθνική ομάδα της Κροατίας μετρά 39 συμμετοχές με 11 γκολ και από τις σημαντικότατες μονάδες της. Ο Πέτκοβιτς ήταν κατά κάποιον τρόπο μοιραίος παίκτης στην πρεμιέρα του Euro 2024 με την Ισπανία, η οποία επικράτησε με 3-0, αλλά το σκορ δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα της αναμέτρηση. Μπήκε αλλαγή στο 72' αντί του Κράμαριτς και στο 80' κέρδισε, το οποίο και εκτέλεσε. Αρχικά αστόχησε, στη συνέχεια όμως πήρε πάσα από την επαναφορά του Πέρισιτς και σκόραρε στην κενή εστία, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, γιατί ο συμπαίκτης του είχε μπει νωρίτερα στην περιοχή.

Η δυσαρέσκεια για Πέτκοβιτς στην Εθνική Κροατίας προέκυψε, γιατί δεν έγινε σεβαστή η ιεραρχία της ομάδας. «Πέναλτι παίρνουν οι Κράμαριτς και Μόντριτς, αλλά δεν ήταν μέσα στο παιχνίδι. Ο Πέτκοβιτς δεν έπρεπε να σουτάρει, γιατί ο κανόνας λέει ότι ο παίκτης που κερδίζει ένα πέναλτι δεν το εκτελεί. Αν δεν καταφέρναμε να το λύσουμε από τον πάγκο, υπάρχει ιεραρχία στην ομάδα και δεν έπρεπε να χτυπήσει το πέναλτι. Ο Πέρισιτς ή ο Μάγερ έπρεπε να είχαν σουτάρει », είπε ο προπονητής της Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς μετά την ήττα των «φλογερών», εγκαλώντας τον Πέτκοβιτς, ο οποίος θα υποστεί τιμωρία.

 

Μια δημοσιογράφος ο έρωτας της ζωής του

Ο Πέτκοβιτς είναι ζευγάρι με την Ίβα Σάριτς, με την οποία έχει ένα γιο, τον Αντριάν. Έχει βέβαια δύο γιους από τον προηγούμενο γάμο της με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Γέρκο Λέκα. Η δημοσιογράφος του είχε πάρει συνέντευξη το 2019 για την εκπομπή HRT «Klub 7». Αμέσως μετά, άρχισαν να βγαίνουν. Η Ίβα είναι πολύ γνωστή στο κοινό της Κροατίας, όπου εργάζεται ως τηλεοπτική παρουσιάστρια. Ασχολείται επίσης με το μόντελινγκ και τις επιδείξεις μόδας, ενώ έχει πτυχίο στα οικονομικά.

Ο Πέτκοβιτς τον Ιανουάριο του 2024 παρέτεινε το συμβόλαιό του με τη Ντιναμό μέχρι το καλοκαίρι του 2025, παρόλο θεωρείτο ότι θα αποχωρήσει από το Μαξιμίρ το καλοκαίρι. Στη νέα συμφωνία μπήκαν δύο ρήτρες εξαγοράς. Η πρώτη ύψους 2 εκατ.Ευρώ έληξε στις 15 Ιουνίου και η δεύτερη είναι 2,5 εκατ.Ευρώ και έχει προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr