Πάντα όταν υπάρχουν νέα ξεκινήματα, σε οτιδήποτε, πρέπει να υπάρχει προσγείωση, αλλά και φλόγα για εκτόξευση. Να γίνονται μετρημένα, αλλά στιβαρά βήματα προς τα εμπρός. Η ΑΕΚ μπήκε σε μία νέα διοικητική τροχιά, με τον Μάριο Ηλιόπουλο να αναλαμβάνει τα διοικητικά ηνία εδώ και περίπου 10 ημέρες. Ολοι είχαμε ένα… κενό μέσα μας. Το άγνωστο, βλέπετε, πάντα σου προκαλεί μία μικρή ανασφάλεια. Λογικό. Όλοι περιμέναμε σε πρώτη φάση αυτή τη συνέντευξη Τύπου του κ. Ηλιόπουλου, για να αρχίσουμε να αποκτάμε μία πρώτη γνώση και μία πρώτη γνώμη για το νέο ιδιοκτήτη.

Μετά από μία σχεδόν ώρα ο Μάριος Ηλιόπουλος ολοκλήρωσε μία «γεμάτη» συνέντευξη Τύπου. Δεν έδωσε πολλές ειδήσεις, έδωσε όμως ένα στίγμα, έδωσε ένα όραμα και τολμώ να πω ότι έδωσε και μία ασφάλεια.

Εκτιμώ ιδιαίτερα τους ανθρώπους που δεν θέλουν να προβάλλουν πρώτα τα λόγια τους. Που δεν πλατειάζουν. Το γεγονός ότι στον πρόλογό του ο Μάριος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «ανιδιοτελής αγάπη προς την ΑΕΚ» και πως «οι πράξεις μας κρίνουν όλους. Είμαστε στα ηνία της ΑΕΚ μόνο δέκα μέρες και θα μιλήσουμε με πράξεις», ήταν το πρώτο… γκολ! Το δεύτερο… γκολ του Ηλιόπουλου ήρθε στο φινάλε. Εξ αρχής η παρουσία του Αλμέιδα στην πρώτη γραμμή των θέσεων ήταν καλό σημάδι. Το χαμόγελο όμως του προπονητή, τα λόγια του Ηλιόπουλου προς αυτόν, το πάθος του, η χειραψία και η θερμή αγκαλιά τους, έστειλαν σε όλους ένα μήνυμα πως διοίκηση και τεχνική ηγεσία πορεύονται όχι απλά μαζί, αλλά αποφασισμένοι για μία μεγάλη ΑΕΚ!

Η αρχή και το τέλος της συνέντευξης Τύπου προσφέρουν αισιοδοξία. Από εκεί και πέρα, είδαμε έναν Ηλιόπουλο επικοινωνιακό, έναν άνθρωπο με όραμα, όρεξη και μεράκι. Έναν άνθρωπο που έχει πετύχει σημαντικά πράγματα στο κομμάτι που δραστηριοποιείται και που θέλει να πετύχει και στην ΑΕΚ. Το αν θα τα καταφέρει στο βαθμό που οραματίζεται, θα φανεί φυσικά στο μέλλον. Το ότι έχει μπει ορεξάτος, με το μυαλό ανοιχτό και με μεγάλες φιλοδοξίες να δημιουργήσει κάτι όμορφο που θα χαίρεται ο ΑΕΚτζής, θαρρώ πως το ξεκαθάρισε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, ενώ κι αυτό πηγάζει από το ρεπορτάζ, αυτές τις πρώτες του ημέρες στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Διέκρινα μία πρόθεση του Ηλιόπουλου να «φτιάξει» τον κόσμο. Όχι στα λόγια! Σαν να ήθελε να πει πολλά, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί. Το «φορέστε ζώνη και πάμε» είναι προμήνυμα των όσων δουλεύονται και μπορούν να έρθουν. Δεδομένα αυτό θα γίνει με μεταγραφές. Είναι πολύ σημαντικό πως παρέλαβε μία ΑΕΚ με όλα της τα προβλήματα λυμένα! 

Η ΑΕΚ ως υγιής οργανισμός χρειάζεται μία εκτόξευση αγωνιστική και μετά μία σταθερότητα. Στα λόγια είναι καλά να τα λέμε και να τα απαιτούμε. Στην πράξη για να υπάρξει εκτόξευση χρειάζονται πραγματάκια να γίνουν. Ο Ηλιόπουλος έχει δείξει ότι είναι έτοιμος να κάνει πράξη αυτά τα… πραγματάκια. Το χαμόγελο του Αλμέιδα είναι όπλο για τη συνέχεια. Ο Ματίας χρειάστηκε κι αυτός το χρόνο του να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων μας. Και ο Ηλιόπουλος θα χρειαστεί χρόνο. Ετσι συμβαίνει σε κάθε νέο ξεκίνημα. Το παν είναι η ΑΕΚ. Και ο εξωστρεφής όπως αποδείχθηκε Ηλιόπουλος δείχνει ότι μπαίνει ορεξάτος σε αυτό το νέο του εγχείρημα. Λάθη θα κάνει, όμως μου έδωσε την εντύπωση πως είναι άνθρωπος που θέλει να ακούει και να μαθαίνει. Άρα και τα όποια λάθη γίνουν, θα τα δει και θα βρει τρόπο να τα διορθώσει. Η ΑΕΚ φαίνεται ότι πατάει σταθερά στο έδαφος. Το μεγάλο άγχος μας ήταν η επόμενη ημέρα όταν θα έφευγε ο Μελισσανίδης. Με ηρεμία, πίστη, στήριξη και σύνεση όλων μπορούν να έρθουν πολύ καλές εποχές για την ΑΕΚ. Κι, αφού, λοιπόν τώρα τελείωσε η πρώτη συνέντευξη Τύπου του νέου ιδιοκτήτη, πάμε σε πράξεις, τις οποίες δεν θα αργήσουμε να βλέπουμε!