Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση υπάρχει τις τελευταίες ώρες στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, καθώς ο Σουαλιχό Μεϊτέ φαίνεται ότι απασχολεί τους Πειραιώτες για να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Γάλλος άσος ήταν στην κορυφή τής λίστας τού ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2023, αλλά αρχικά δεν υπήρχε η πρόθεση από την πλευρά τής Μπενφίκα για την παραχώρησή του με τη μορφή δανεισμού. Με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να κινηθεί για τον Νο2 τής λίστας του, τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς, που όμως δεν ήρθε ποτέ στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Μεϊτέ - Ταβάνι η πρόταση του ΠΑΟΚ - Ψάχνεται για Σαουδική Αραβία;

Με αποτέλεσμα προς τα μέσα του περασμένου Αυγούστου να υπάρξει νέα επικοινωνία και, τελικά, συμφωνία με το πορτογαλικό κλαμπ για την παραχώρησή του με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο, και ο Μεϊτέ να έρθει στην Ελλάδας στα τέλη Αυγούστου.

Στο συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο είχε προβλεφθεί ρήτρα ύψους 4 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του μετά τη λήξη τής τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν και κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία με την Μπενφίκα για ένα ποσό στα 2 εκατ. ευρώ (αν και οι Αετοί είχαν δώσει μόλις το 2021 περίπου 6 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν!), αλλά ο παίκτης ψάχνει κάτι καλύτερο για την καριέρα του.

Όχι αγωνιστικά, αφού ο ΠΑΟΚ μπορεί να του προσφέρει πρωταθλητισμό και συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά οικονομικά. Τι του έδινε η πλευρά του Δικέφαλου; 3ετές συμβόλαιο με 1,4 εκατ. ευρώ τον χρόνο - Δηλαδή μέχρι τα 33 του θα έβαζε στον λογαριασμό του 4,2 εκατ. ευρώ. Και θα μπορούσε να υπογράψει, στον ΠΑΟΚ ή αλλού, ένα ακόμα καλό συμβόλαιο.

Να πούμε κάτι ακόμα: Όπως φάνηκε και στην περίπτωση του Μαντί Καμαρά, που είναι νεότερος και, όπως και να το κάνουμε, έρχεται από τον Ολυμπιακό (ακόμα και ως ελεύθερος), η ΠΑΕ έθεσε το ταβάνι της στο 1,5 εκατ. ευρώ για να μην υπάρξουν προβλήματα στα αποδυτήρια με τις αμοιβές (βέβαια του έδωσε 1 εκατ. ευρώ πριμ υπογραφής!). Τυπικά, δηλαδή, η πρόταση προς τον μεϊτέ αφορούσε το ταβάνι του συλλόγου. Αλλά ο Γάλλος άσος ήθελε κάτι καλύτερο.

Στην Πορτογαλία αναφέρουν ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία, χωρίς να αποκαλύπτουν ποια ομάδα ενδιαφέρεται αλλά και χωρίς να υπάρχει κάποια αυτή τη στιγμή που να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία μαζί του. Από τη στιγμή που θέλει οικονομικό κίνητρο και όχι αγωνιστικό, προφανώς μπορεί να το βρει στη Σαουδική Αραβία. Αλλά κάπου εδώ μπαίνει στη μέση ο Ολυμπιακός, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ απέσυρε οριστικά το ενδιαφέρον του.

Μεϊτέ στη θέση του Όρτα; - Καλύτερη προσφορά ο Ολυμπιακός από ΠΑΟΚ - "Θα τον χωρέσει στην 11άδα με Έσε ο Μεντιλίμπαρ"

Το θέμα αποκάλυψε ο Ευάγγελος Μίχος μέσω του sportdog, στο θέμα με τίτλο Με Νότιγχαμ-Ντάρκο η μεγάλη "κλοπή" Στάμενιτς - Επόμενος Χορδάν ή… Μεϊτέ!, καθώς οι Πειραιώτες προφανώς δεν ήθελαν να μπουν σε παζάρι με τον ΠΑΟΚ για το ποιος θα δώσει τα περισσότερα. Αλλά αν μπορεί με 2 εκατ. ευρώ προς την Μπενφίκα να τον φέρει στο Λιμάνι, γιατί να συνεχίσει τις επαφές με τη Μπράγκα που φαίνεται ότι δεν έχει διάθεση να πέσει κάτω από τα 4,5 εκατ. ευρώ για τον Όρτα.

Ο Μεϊτέ, άλλωστε, απέδειξε τι μπορεί να κάνει στη Σούπερ Λιγκ και, μάλιστα, σε ομάδα με απαιτήσεις, ενώ και το οικονομικό ζήτημα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να το καλύψει με μια καλύτερη προσφορά από αυτή του ΠΑΟΚ προς τον παίκτη. Πολύ περισσότερο σε μια εποχή που φαίνεται ότι, ίσως, και ο Αλεξανδρόπουλος δεν έχει μέλλον στο Λιμάνι (τουλάχιστον δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα η παραμονή του), ο Ιμπόρα έχει φύγει και ο Ντάνι Γκαρθία όλο έρχεται αλλά ακόμα δεν έχει έρθει.

Mε βάση στα σημερινά δεδομένα οι Πειραιώτες έχουν στα χαφ τους μόνο τους Έσε και Τσικίνιο, άρα η λύση ενός επιβλητικού, πληθωρικού, ηγεμονικού χαφ όπως είναι ο Μεϊτέ, σαφώς και θα ήταν πρώτης τάξης λύση.

"Καλός χαφ, τον πιστεύω πολύ ως παίκτη. Είναι αμυντικός χαφ πολύ καλός για τον ρόλο του, αυτός ήταν η δύναμη του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή. Ψηλός, καλός κόφτης, πολύ καλός παίκτης, ξεχωριστός", ανέφερε ο Γιώργος Βαζάκας μέσω του sportdog, προπονητής με μεγάλη εμπειρία στα ελληνικά γήπεδα, και στη συνέχεια συμπλήρωσε να ταιριάζει με τον Έσε στην 11άδα τού Ολυμπιακού ο Μεϊτέ: "Φυσικά και ταιριάζει! Αν παίξει με έναν αμυντικό χαφ 6άρι και δύο 8άρι μπροστά του, είναι ο,τι καλύτερο. Αλλά εξαρτάται από τον τρόπο που θα παίξει ο Μεντιλίμπαρ. Ξέρει μπάλα, έχει τρεξίματα, ταιριάζει πολύ αν παίξει ως 6άρι και μπροστά του δύο 8άρια".

Μπορεί να συνυπάρξει με τον Έσε στην ίδια 11άδα;

"Μπορεί να συνυπάρξει γιατί αν αποκτήσει Μεϊτέ ο Ολυμπιακός, ο Μεντιλίμπαρ ξέρει τι παίκτης είναι και τι μπορεί να προσφέρει. Μπορεί να τον βάλει μαζί με τον Έσε και τον Τσικίνιο, για να ψηλώσουν στα χαφ. Και να παίζει χωρίς 10άρι, αλλά με παίκτες που τρέχουν".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr