Η επιλογή του Γιώργου Τζαβέλα για την θέση του διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος στον Παναθηναϊκό αποτέλεσε μια ακόμη πολύ μεγάλη κι απροσδόκητη έκπληξη του Γιάννη Αλαφούζου, η οποία ομολογουμένως έπιασε πολλούς στον... ύπνο - ακόμη και μέσα στον ίδιο τον Οργανισμό, όπως είχε συμβεί άλλωστε και με την επιλογή Τερίμ!

Επειδή θέλω να είμαι ακριβής, το όνομα του Τζαβέλα για... Διευθυντής στο τριφύλλι (rumor το οποίο συμπληρωνόταν και με προπονητή τον Πογέτ!) είχε κυκλοφορήσει σε ένα πολύ κλειστό κύκλο και πριν από ένα και πλέον μήνα. Πριν ακόμη δηλαδή ο Κυπελλούχος εμπλακεί στο σήριαλ Σάρι! Προφανώς τότε και δεν ήταν μια απλή φήμη προερχόμενη από το... Κορωπί αλλά υπήρχε παρασκηνιακό μπάγκράουντ...

Τελικά ο Τζαβέλας πήρε την... θέση με χρόνο - καθυστέρηση και με άλλον Ουρουγουανό τεχνικό, τον Διέγκο Αλόνσο και όχι τον Γκους Πογέτ!! Αποτελεί μια προσωπική επιλογή του ιδιοκτήτη, ο οποίος αρχικά προόριζε για αυτό το πόστο τον Ζέκα, με τον τελευταίο να έχει πολύ καλή σχέση και τακτική επικοινωνία με τον Αλαφούζο (κάτι που είχε ... παρεξηγήσει εν μέρει ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς, αλλά αυτή είναι... παλιά ιστορία). Ο Ζέκα όμως, αποφάσισε να συνεχίσει για ακόμη ένα χρόνο την μπάλα, με τον Αλαφούζο να καταλήγει έτσι στον Τζαβέλα.

Μια είδηση που έκανε ακόμη περισσότερο επιφυλακτικούς και προβληματισμένους τους οπαδούς του τριφυλλιού, με τον επικοινωνιακό μηχανισμό του κλαμπ να κινητοποιείται άμεσα και να δίνει έμφαση (για ευνόητους λόγους) πως η επιλογή Τζαβέλα έγινε και με κριτήριο ότι πρόκειται για οπαδό (από πιτσιρικάς) του Παναθηναϊκού (όντως ήταν, υπάρχει και φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό άλλωστε)!

Ο Τζαβέλας μπορεί μέχρι πριν λίγες ημέρες να είχε την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου, με την μετάβαση να είναι άμεση στο να φορέσει το... κουστούμι του παραγοντικού στελέχους, αλλά η αλήθεια είναι πως εδώ και χρόνια ο ...ρόλος του στα αποδυτήρια των ομάδων ήταν... ηγετικός. Γνωρίζει δηλαδή πολύ καλά την λειτουργία ενός ποδοσφαιρικού τμήματος και δη μεγάλης ομάδας. Και όσοι τον έχουν ζήσει τον αποκαλούν "οδοστρωτήρα" λόγω προσωπικότητας!

Στον Παναθηναϊκό θα συναντήσει πολλούς γνωστούς από την Εθνική ομάδα και όχι μόνο. Με τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου , με τον οποίο τώρα θα είναι συνεργάτες, συνυπήρξαν για ένα χρόνο στην ΑΕΚ. Ο Τζαβέλας ως παίκτης βεβαίως, αν και αποτέλεσε μεταγραφή του Γιάννη Παπαδόπουλου και όχι του Παπαδημητρίου στην Ένωση. Με τον Μπακασέτα είναι κάτι παραπάνω από φίλοι. Άλλωστε ο Τζαβέλας ήταν εκείνος που έκανε το "προξενιό" με την Αλάνια και βοήθησε στην μεταγραφή του Μπακασέτα από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2019

Ακούγεται μάλιστα πως ο Μπακασέτας ήταν ο άνθρωπος που επηρέασε τον Γιάννη Αλαφούζο για την επιλογή/πρόσληψη του Τζαβέλα ως διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος. Τώρα απομένει να δούμε αν ο Τζαβέλας εκτός των άλλων βοηθήσει κι αυτός επηρεάζοντας πρώην συμπαίκτες του στην γαλανόλευκη να υπογράψουν/πάνε στον Παναθηναϊκό. Με τον Δημήτρη Γιαννούλη δείχνει πιο εύκολο, με τον Μασούρα πιο δύσκολο πάντως...

ΥΓ. Πολλοί πίστευαν πως ο Τζαβέλας όταν κρεμούσε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια θα γινόταν ατζέντης. Το... είχε άλλωστε ακόμη και ως ποδοσφαιριστής , έχοντας βοηθήσει σε διάφορες υποθέσεις, συνεργαζόμενος με γνωστή δικηγόρο.