Τις επαφές με του με τον Ζόρζε Μέντες έχει διευρύνει το τελευταίο διάστημα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς ο ισχυρός άνδρας τού Ολυμπιακού έχει στην κατοχή και τις Νότιγχαμ Φόρεστ και Ρίο Άβε - Τυπικά, δηλαδή, έχει ένα δίκτυο ομάδων όπου μια από αυτές κάνει πρωταθλητισμό και φέτος κατέκτησε το Conference League, η άλλη συμμετέχει στην Premier League και, τέλος, υπάρχει και το πορτογαλικό φυτώριο ταλέντων, με τρομερό σκάουτινγκ σε Ιβηρική Χερσόνησο και Λατινική Αμερική.

Ο Πορτογάλος μεγαλοατζέντης παραμένει στην κορυφή εδώ και πολλά χρόνια, πετυχαίνει χρυσά deals και έχει ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο με ποδοσφαιριστές που η αξία τους υπολογίζεται σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αλλά σαφώς υπάρχουν και περιπτώσεις που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, λόγω του potential που έχουν.

Μια τέτοια περίπτωση έχει προτείνει στον Β. Μαρινάκη ο Ζόρζε Μέντες, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο deal! Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο παίκτης, τελικά, θα βρεθεί στο ρόστερ της Νότιγχαμ Φόρεστ ή του Ολυμπιακού. Αλλά λόγω της δυσκολίας που υπάρχει για ένα 18χρονο ταλέντο να παίξει με τη μία στην Premier League, φαίνεται ότι προβάρει τα ερυθρόλευκα!

Πρόκειται για τον Έρικ ντα Σίλβα Μορέιρα, διεθνή Γερμανό δεξιό εξτρέμ αλλά και επιθετικό, που είναι μόλις 18 ετών, παγκόσμιος πρωταθλητής με την U17 της Γερμανίας, που συμμετέχει στις υποχρεώσεις της δεύτερης ομάδας της Σεντ Πάουλι. Το γεγονός ότι ο Μέντες έχει ασχοληθεί μαζί του δείχνει πολλά για το potential τού παίκτη, κι ας μην έχει γράψει ακόμα συμμετοχές σε μεγάλη ομάδα κ.λπ.

Μάλιστα, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκη (μέσω της Νότιγχαμ Φόρεστ) έχει φτάσει σε συμφωνία με τη γερμανική ομάδα για να δώσει 1,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματά του! O Mορέιρα (που έχει και γερμανική αλλά και πορτογαλική υπηκοότητα) έχει το σουλούπι του Ζαουάντ Ζαϊρί για τους παλαιότερους, αλλά είναι πολύ πιο γρήγορος και τρομερά δραστήριος. Κοντρολαρισμένος, με σωστές μεταβιβάσεις, ντουμπλάρει στην άμυνα, δείχνει ότι έχει μπροστά του τρομερό μέλλον.

Προσοχή εδώ: Δεν λέει κανείς με βεβαιότητα ότι θα έρθει στον Ολυμπιακό. Το σίγουρο είναι ότι ο Μαρινάκης θα δώσει 1,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει (για λογαριασμό της Νότιγχαμ) μετά από εισήγηση του Ζόρζε Μέντες. Το παιδί έχει μπόλικο ταλέντο αλλά δεν είναι για το επίπεδο της Premier League τώρα. Αντίθετα, μπορεί να βρει θέση στην 23άδα τού Ολυμπιακού και, σταδιακά, χρόνο στην 11άδα των Ερυθρόλευκων.

Και στόπερ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ;

Κάτι τελευταίο που μάθαμε από την Αγγλία: Υπάρχει στόπερ πολύ υψηλού επιπέδου που έχει συμβόλαιο με τη Νότιγχαμ, δεν υπολογίζεται και μπορεί άμεσα να είναι διαθέσιμος. 

Πρόκειται για τον Τζο Γουόραλ, διεθνής με την U20 και U21 της Εθνικής ομάδας τής Αγγλίας, που στα 27 του χρόνια πήγε με τη μορφή δανεισμού τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μπεσίκτας. Η τουρκική ομάδα έχει οψιόν για την αγορά του αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα την ενεργοποιήσει…

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr