Μια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή εχει συνδεθεί τις τελευταίες ημέρες με τον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι οι Πράσινοι θέλουν να ενισχύσουν το ρόστερ τους σημαντικά ενόψει της νέας αγωνιστικ;hς περιόδου.

Ο λόγος γίνεται για τον Κριστιάν Παβόν, 28χρονο διεθνή Αργεντινό εξτρέμ (με συμμετοχές από την Κ17 της μπιανκοσελέστε μέχρι και την ανδρική ομάδα), που διακρίνετε στη Λατινική Αμερική με τη φανέλα της Γκρέμιο.

Ο Παβόν έχει συμβόλαιο με τη βραζιλιάνικη ομάδα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2026, που μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο είχε δώσει 3,5 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο Μινέιρο για να πάρει τα δικαιώματά του, ενώ το market value βρίσκεται στα 4,5 εκατ. ευρώ (παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι τα 20 εκατ. ευρώ!).

Στην καριέρα του έχει φορέσει τις φανέλες των Μπόκα Τζούνιορς, Λος Αντζελες, Κολόν, Ατλέτικο Μινέιρο και, τώρα, της Γκρέμιο, ενώ έχουν πληρωθεί για εκείνον ως transfer fee κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ. Διεθνής με την εθνική ανδρών της Αργεντινής, ο 28χρονος άσος φαίνεται ότι δεν έχει βγάλει από το μυαλό του να έρθει στην Ευρώπη για να παίξει μπάλα.

Έχει το σουλούπι, την ταχύτητα και την ενέργεια του (καλού!) Κέβιν Μιραλάς, παίζει και με τα δύο πόδια, σουτάρει, φτιάχνει παιχνίδι, είναι ένας εξτρέμ που γίνεται μόνιμα δεύτερος επιθετικός. Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική, προκειμένου να δώσουμε προέκταση στο ρεπορτάζ.

|
AP - Natacha Pisarenko

"Αναβάθμιση για Παναθηναϊκό ο Παβόν - Ντρίπλα, ταχύτητα, σουτ - 5 εκατ. ευρώ"

"Εξαιρετικός εξτρέμ, άρχισε την καριέρα του από τη Μπόκα Τζούνιορς και ήταν από τους καλύτερους παίκτες της. Και στο Μεξικό έχει παίξει και στη Βραζιλία, θα είναι αναβάθμιση σε σχέση με το υλικό που είχε πέρσι ο Παναθηναϊκός. Έχει ντρίπλα, σουτ, ταχύτητα, θα αναβαθμίσει τα άκρα αν έρθει στην Ελλάδα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Μαζί με το δικό του όνομα υπάρχει στο ρεπορτάζ και εκείνο του Αντούνα - Υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στους δύο παίκτες;

"Ο Αντούνα είναι περισσότερο παίκτης του άξονα και όχι για τα άκρα. Ο Παβόν είναι παίκτης που μπορεί με την ντρίπλα να προσφέρει κάτι παραπάνω και να δώσει επιπλέον πράγματα".

Έχει ισχυρό συμβόλαιο, σε ομάδα που υπέγραψε πριν από λίγους μήνες. Πόσα χρήματα μπορεί να χρειάζονται για να έρθει στην Ελλάδα;

"Σίγουρα χρειάζονται πολλά χρήματα, θεωρώ ποσό κοντά στα 5 εκατ. ευρώ. Αλλά μπορεί να ζητήσουν μπροστά τα 3,5 εκατ. ευρώ που είχαν δώσει τον Φεβρουάριο και τα υπόλοιπα με τη μορφή μπόνους σε μεταγενέστερο χρόνο. Κι έτσι να γίνει πιο βατή η μεταγραφή".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr