Μερικούς μήνες μετά την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επανέκαμψε στη θέση του επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Στις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν σήμερα στον συνεταιρισμό για την αντικατάσταση του Μηνά Λυσσάνδρου, ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπερίσχυσε κατά πλειοψηφία του ανθυποψηφίου και ομολόγου στον Παναθηναϊκό, Γιάννη Αλαφούζο.

Συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών πήρε επτά ψήφους και τη στήριξη του ΠΑΟΚ, έναντι έξι που συγκέντρωσε το αφεντικό του Τριφυλλιού που είχε τη στήριξη της ΑΕΚ.

Τη μοναδική λευκή ψήφο έδωσε ο Παναιτωλικός και ήταν μάλιστα και αυτή που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα όλα έδειχναν ότι η διαδικασία θα οδηγηθεί σε επαναληπτική ψηφοφορία με 7-7!

Πιο αναλυτικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη ψήφισαν οι: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Ατρόμητος, Πανσεραϊκός και ΟΦΗ. 

Τον Γιάννη Αλαφούζο ψήφισαν οι: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, Λαμία, Καλλιθέα και Λεβαδειακός. 

Πρόκειται για την έκτη φορά στην ιστορία του συνεταιρισμού, ήτοι από το 2006, που αναλαμβάνει την προεδρία παράγοντας του Ολυμπιακού, αφού έχουν προηγηθεί οι Πέτρος Κόκκαλης, Γιάννης Μώραλης και Τάκης Αγραφιώτης. Η πρώτη θητεία του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν τη σεζόν 2010-11, ενώ ανέλαβε ξανά πριν δύο καλοκαίρια,αλλά παραιτήθηκε πριν από 6,5 μήνες, μετά την πρόταση μομφής που του έγινε. 

Παράλληλα, η Κάτια Κοξένογλου εξελέγη στη θέση της αναπληρώτριας προέδρου της Super League.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr