Την ενίσχυση στη μεσοεπιθετική του γραμμη θα επιδιώξει ο Παναθηναϊκός στη θερινή μεταγραφική περίοδο, δεδομένου ότι οι Πράσινοι χρειάζονται παίκτες που θα δώσουν στον Ντιέγκο Αλόνσο λύσεις που δεν έχει τώρα στα χέρια του.

Μια τέτοια επιλογή είναι και του Τζόσουα Κινγκ που έχει συνδεθεί με το Τριφύλλι, καθώς ο 32χρονος άσος είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας, που μπορεί να αναβαθμίσει μεσοεπιθετικά τον Παναθηναϊκό.

Ο διεθνής Νορβηγός άσος έπαιξε μπάλα την τελευταία διετία στη Φενερμπαχτσέ, έληξε το συμβόλαιό του και ψάχνει για την επόμενη ομάδα της καριέρας του. Στο παρελθόν όμως είχε σημαντική παρουσία στην Αγγλία που χρονολογείται από τα τμήματα υποδομής της Μαν. Γιουνάιτεντ και στη συνέχεια σε κλαμπ όπως η Χαλ, η Μπλάκμπερν, η Μπόρνμουθ, η Έβερτον και η Γουότφορντ.

Το market value αυτή την περίοδο βρίσκεται στα 2,3 εκατ. (αν και παλαιότερα είχε αγγίξει ακόμα και τα 20 εκατ!) και στην καριέρα του έχει πιστωθεί 59 γκολ ως επιθετικός, 24 ως εξτρέμ και 1 ως μεσοεπιθετικός.

Αυτό σημαίνει ότι ο Κινγκ δεν είναι "καθαρός"  εξτρέμ, αν και παίζει κυρίως στα αριστερά της επίθεσης, καθώς κυρίως δίνει λύσεις ως φουνταριστός. Eίναι δυνατό και γερό κορμί, που θυμίζει στις κινήσεις του τον Φώτη Ιωαννίδη, με το sportdog να δίνει τον λόγο στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Τουρκία, για να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για την καριέρα του στη Φενέρ.

"Για αυτό δεν έπαιξε στη Φενέρ - Δεν τον υπολογίζει ο Μουρίνιο - Όχι για αντι-Παλάσιος"

"Ακούγεται εφικτό να έρθει στον Παναθηναϊκό, γιατί δεν έπαιξε πολύ φέτος στη Φενέρ - Δεν είχε ρόλο λόγω και κάποιων τραυματισμών, αλλά και επειδή δεν χωρούσε γιατί είχε και κλειστό γκρουπ παικτών ο Καρτάλ. Δεν φάνηκε. Από τη στιγμή που δεν φάνηκε με τον Καρτάλ, ο Μουρίνιο δεν θα τον υπολογίζει", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Στα πλάγια παίζει;

"Είναι και επιθετικός, μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις, έχει κάνει καλές σεζόν και στην Premier League και η καριέρα του δεν περνάει αδιάφορη".

Δηλαδή αν έρθει δεν θα είναι για τη θέση του Παλάσιος;

"Διαφορετική θέση, είναι Κινγκ είναι πιο φορ. Δεν θα κάλυψει πίσω με μαρκάρισμα στην πλευρά όπως έκανε ο Παλάσιος".

"Μπορεί να συνυπάρξει με Ιωαννίδη - Θυμίζει Φώτη στην επίθεση - Δεν είναι σε ανοδική πορεία η καριέρα του"

Μπορεί να συνυπάρξει με τον Ιωαννίδη στην επίθεση;

"Θα ήταν πολύ επιθετικό σχήμα να παίξουν και οι δύο μαζί, αλλά μπορούν να συνυπάρξουν".

Μπορεί η περίπτωσή του να έχει μείνει από την εποχή του Τερίμ; 

"Έχει καριέρα και καλό βιογραφικό, δεν χρειάζεται να δώσει κανείς χαρτάκι για τον Κινγκ".

Ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του;

"Θυμίζει λίγο τον Ιωαννιδη, παίζει με πλάτη, παίζει με προσωπο, παίζει στο ένας με έναν. Είναι καλός παίκτης.έχει στοιχεία Ιωαννίδη αλλά δεν είναι σε ανοδική πορεία η καριέρα του".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr