Εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα τού Ολυμπιακού Β΄ αλλά και την Κ19 των Πειραιωτών διένυσε ο Ισίδωρος Κουτσίδης τη φετινή αγωνιστική περίοδο, με αποτέλεσμα να είναι από τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει από την υποδομή των Ερυθρόλευκων ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Και θα τον καλέσει στη θερινή καλοκαιρινή προετοιμασία των Ερυθρόλευκων.

Ο 19χρονος άσος, γεννημένος τον Δεκέμβριο του 2004, είχε αρχίσει την καριέρα του στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ (είχε παίξει με την Κ17 των Θεσσαλονικέων), αλλά τον Οκτώβρη του 2020 πήγε στον Πανσερραϊκό που ήταν τότε στη Β΄ Εθνική - Προκειμένου ήδη από την ηλικία των 15,5 ετών να βρεθεί με αντιπάλους άλλου επιπέδου.

Στις Σέρρες συνάντησε τον Πέτρο Στοΐλα, που ήταν τότε προπονητής της ομάδας, δηλαδή τον άνθρωπο που τον αγκάλιασε με εμπιστοσύνη εμπιστοσύνη και του έδωσε χρόνο συμμετοχής, αφού ο Κουτσίδης από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι μπορεί να δώσει λύσεις τόσο ως σέντερ μπακ όσο και ως στόπερ μπροστά από την άμυνα.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Π. Στοΐλα για τον νεαρό άσο, που φαίνεται ότι μπορεί να βρει θέση στο ρόστερ τής πρώτης ομάδας τού Ολυμπιακού τη νέα αγωνιστική περίοδο, προκειμένου να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες για την περίπτωσή του.   


intime

"Για αυτό έβαλα βασικό 15,5 ετών τον Κουτσίδη - Αυτά τον βοήθησε στο επίπεδο του Ολυμπιακού - Μέσα στα πλάνα του Μεντιλίμπαρ;"

"Ήμουν στην πρώτη ομάδα τού Πανσερραϊκού και συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα της Football League. Ο Ισίδωρος ήρθε παιδί ακόμα από ακαδημίες του ΠΑΟΚ, αλλά είχε εντυπωσιακό κορμί σε ηλικία 15,5 ετών. Η ομάδα ήθελε να πρωταγωνιστήσει αλλά επειδή μου αρέσει να δίνω ευκαιρίες σε νέα παιδιά, είχα πάρει την απόφαση να ξεκινήσει σε κάποια ματς. Δεν ήταν έτοιμος τότε, αλλά είχε προοπτική και στοιχεία", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός προπονητής.

Ποια ήταν τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζει;

"Πέρα από τη σωματοδομή του, ήταν επίσης ένα παιδί πολύ συγκεντρωμένο και σοβαρό, που ήθελε πολύ να προπονείται. Και είχε πολύ καλή τακτική ισορροπία. Έπαιρνε σωστές θέσεις, με την μπάλα ήταν πολύ καλός, όλα αυτά τον βοήθησαν πολύ για να πάει στο επίπεδο του Ολυμπιακού".

 

Μπορεί να βρει χώρο στην πρώτη ομάδα των Ερυθρόλευκων;

"Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι δίνει χώρο στα παιδιά του, κι αυτό το θέλουν όλοι. Αλλά μιλάμε για το top επίπεδο, που οι προσδοκίες είναι τεράστιες. Ελπίζω να πάρει την ευκαιρία και να είναι μέσα στα πλάνα του Μεντιλίμπαρ".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr