Μια ψαγμένη περίπτωση από την Αργεντινή φαίνεται ότι έχει στη λίστα του ο Παναθηναϊκός, καθώς στο ρεπορτάζ των Πράσινων υπάρχει το όνομα του Λεονέλ Πίκο - 25χρονος αμυντικός μέσος (και στόπερ) τής αργεντίνικης Πλατένσε, που παίζει με τη μορφή δανεισμού στην Κολόν.

Ο Πίκο μπορεί να προσφέρει τόσο ως 6άρι (που είναι η κεντρική θέση του), όσο και ως 8άρι αλλά και ως σέντερ μπακ, το market value βρίσκεται στις 800.000 ευρώ και προφανώς είναι θετικός στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ευρωπη για να παίξει μπάλα.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που στον Παναθηναϊκό υπάρχει ο Ντιέγκο Αλόνσο, ένας προπονητής που είναι άξιος σεβασμός σε όλη τη λατινική Αμερική. Ο δανεισμός του στην Κολόν λήγει τον προσεχή Δεκέμβρη, αλλά στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για την παραχώρησή του στους Πράσινους θα βρεθεί η λύση που χρειάζεται.

Τσάμπα στην Ελλάδα για Παναιτωλικό - "Φθηνή λύση για βάθος στο ρόστερ" - Του αλλάζει θέση ο Αλόνσο;

Η ομάδα του δεν έχει κάποια παράδοση σε ακριβές πωλήσεις, ενώ είναι γεγονός ότι ο δανεισμός του Φρανκο Μπαλντασάρα που έκανε στον Παναιτωλικό το περασμένο καλοκαίρι, έγινε χωρίς το παραμικρό κόστος/ενοίκιο για την ομάδα του Αγρινίου.

Θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα και να δώσει λύσεις στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού; "Είναι παίκτης που θεωρώ δύσκολο να έρθει ως πρώτη λύση για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να έρθει ως φθηνή λύση, που θα δώσει βάθος στο ρόστερ βέβαια. Μπορεί να προσφέρει με βάση την τιμή με την οποία θα αποκτηθεί. Αλλά για να έρθει βασικός και να βοηθήσει ως 11άδατος, δεν νομίζω ότι είναι σε θέση να κάνει τη διαφορα άμεσα", σχολίασε μέσω του sportdog o δημοσιογράφος Γιάννης Ντούζγος, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πίκο δείχνει ότι έχει μια προοπτική, αλλά σε γενικές γραμμές είναι παίκτης που δεν κάνει μεγάλη διαφορά στη μεσαία γραμμή. Είναι ψηλό και γερό παιδί, αλλά δεν βοηθάει ιδιαίτερα στο να βγει μπροστά η ομάδα, του να φτιάξει παιχνίδι κ.λπ. - Θυμίζει έντονα τον Νταμιέν Πλεσί που είχε φέρει ο Παναθηναϊκός από τη Λίβερπουλ πριν από κάμποσα χρόνια. Για αυτό έχει χρησιμοποιηθεί και ως στόπερ, αφού μπορεί να κερδίσει εύκολα κεφαλια και να εξουδετερώσει παίκτη στο man to man.

Έχει κάποια σκέψη στο μυαλό του ο Ντιέγκο Αλόνσο, δηλαδή από 6άρι να τον γυρίσει οριστικά στα σέντερ μπακ; Αυτό θα έχει ενδιαφέρον να το δούμε αν και εφόσον έρθει στην Ελλάδα ο Πίκο. Γιατί, για την ώρα, το μόνο που έχει γίνει είναι να θέσει υπόψιν τού Παναθηναϊκού την περίπτωσή του ο μάνατζερ του παίκτη. Από αυτό μέχρι να προωθηθεί η περίπτωσή του και, πολύ περισσότερο, να ολοκληρωθεί μια μεταγραφή, υπάρχει διαφορά.