Το όνομα του Στόιτσκοφ (-Χουάν Ντιέγκο Μολίνα Μαρτίνεθ όπως είναι το πλήρες όνομά του), Ισπανού επιθετικού που παίζει και αριστερός εξτρέμ, με χρηματιστηριακή αξία 4 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού μετά την αποκάλυψη του Ευάγγελου Μίχου στο sportdog.

"Μπορεί να παραπέμπει σε... Βούλγαρο αλλά είναι Ισπανός, γεννημένος στο Κάντιθ. Στα 30 του χρόνια και με 4.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία, δεν κατάφερε να επιστρέψει με την Ειμπάρ στην La Liga και δύσκολα θα παραμείνει κάτοικος Βασκονίας, αν και έχει συμβόλαιο ως το 2026! Προέρχεται από μια σπουδαία σεζόν με συνολικά 42 ματς - 12 γκολ - 7 ασίστ. Είναι αριστερός εξτρέμ , θέση στην οποία σε 30 συμμετοχές σκόραρε 11 φορές ενώ είχε συμμετοχή συνολικά σε 18 γκολ (στα 7 ως δημιουργός). 

Στην Ειμπαρ έπαιξε και σε 7 ματς ως σέντερ φορ, με 1 σκοράρισμα. Για να μην το κουράζω, στην ισπανική πιάτσα agents γνωρίζουν πολύ καλά πως αρέσει στον Χοσέ Λούις Μεντιλίμπαρ ενώ φέρεται να του έχει μιλήσει για τον... Ολυμπιακό! Το επισημαίνω γιατί εσχάτως κυκλοφόρησε πως ο Βάσκος τεχνικός ζήτησε και μεταγραφή αριστερού εξτρέμ!

 Θα μπορούσε, λοιπόν,  κάλλιστα αυτός να είναι ο Στοιτσκοφ! Άλλωστε η στήλη από το ίδιο... κανάλι μέσω Βελιγραδίου, που πληροφορήθηκε και είχε το αποκλειστικό για την σφήνα του Ολυμπιακού για ... κάποιον Στάμενιτς (... άγνωστο όνομα που πρωτόπαιξε στα υπόλοιπα ρεπορτάζ 4 ημέρες μετά την δική μας αποκάλυψη), ενημερώθηκε και για το ερυθρόλευκο σοβαρό ενδιαφέρον για... κάποιον Στόιτσκοφ!".

Σούπερ σεζόν με 12 γκολ και 7 ασίστ - "Επιθετικός τύπου Γιόβετιτς" - Τόσο τον πουλάει η Εϊμπάρ

Προέρχεται από σούπερ σεζόν στην Εϊμπάρ, με 12 γκολ και 7 ασίστ σε συνολικά 42 ματς και 3.203 λεπτά συμμετοχής. Η ομάδα του για ένα βαθμό έχασε την απευθείας άνοδο στην La Liga και στα μπαράζ αποκλείστηκε την από την Οβιέδο. Παρόλα αυτά η αξία του στην Ισπανία είναι γνωστή και, φυσικά, ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει άριστα την περίπτωσή του.

Μάλιστα, έγκυρες μανατζερικές πηγές από την Χώρα των Βάσκων αναφέρουν ότι είναι βασικός υποψήφιος για τον Κυπελλούχο του Conference League, Ολυμπιακό.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Λυκάκη, δημοσιογράφο που αναλύει αγώνες για το ισπανικο ποδόσφαιρο, και μάζεψε χρήσιμες πληροφορίες για τον 30χρονο άσο.

"Καλός παίκτης, πολλά χρόνια στην Ισπανία και τη δεύτερη κατηγορία. Φέτος πήγε καλά, είχε καλά πατήματα και καλά τελειώματα. Δεν ξέρω αν είναι ο παίκτης που θα έρθει για βασικός, αλλά μπορεί να είναι μια χαρά λύση αν αποχωρίσουν Ναβάρο και Γιόβετιτς", σχολίασε μέσω του sportdog ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Λυκάκης, που αναλύει αγώνες στο ισπανικό ποδόσφαιρο, και συμπλήρωσε: "Επιθετικός είναι, αν και έχει παίξει στο 4-3-3 ως εξτρέμ. Τα καλά του στοιχεία είναι τα τελειώματα μέσα στην περιοχή. Μπορεί να παίξει και πλάγια, αλλά δεν είναι ο κλασσικός εξτρέμ. Πιο πολύ τύπου Γιόβετιτς είναι".

Το ζήτημα, βέβαια, είναι οι απαιτήσεις που μπορεί να έχει η Εϊμπάρ, μια ομάδα στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, για έναν παίκτη που ναι μεν έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026, αλλά είναι 30 ετών. Τυπικά, δηλαδή, η μεταπωλητική του αξία είναι ήδη αποδυναμωμένη. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η Εϊμπάρ παραχώρησε τον βασικό της επιθετικό Χουάν Κάρλος Αράνα, 24 ετών, (με 13 γκολ και 4 ασίστ φέτος) με 1,5 εκατ. ευρώ στη Ρασίνγκ Σανταντέρ.

Τυπικά, δηλαδή, δεν "μπορεί" να ζητήσει περισσότερα χρήματα για έναν παίκτη με μικρότερο potential - Μάλλον το αντίθετο. Το ζήτημα είναι ακόμα κι αυτό το ποσό, που λογικά θα είναι ανάμεσα από το 1-1,5 εκατ. ευρώ, αν είναι διατεθειμένοι να το δώσουν οι Πειραιώτες για έναν ποδοσφαιριστή που θα είναι 31 ετών τον προσεχή Νοέμβρη...

Γιοβάνοβιτς για ΠΑΟΚ - Ανατροπή με Μεϊτέ!

Εμπειρία πρέπει να βάλει στην τριάδα των τερματοφυλάκων του ο ΠΑΟΚ, καθώς είτε μείνει ο Κοτάρσκι για Νο1 είτε έρθει άλλος, αλλά και ο Τσιφτσής, χρειάζονται έναν τερματοφύλακα που θα τους πλαισιώσει και θα έχει μεγαλύτερη εμπειρία από εκείνους.

Το ζήτημα είναι ποιος μπορεί να έρθει για να είναι αρχικά, δεδομένα αναπληρωματικός, βάζοντας πίεση βέβαια τόσο στον Κοτάρσκι όσο και στον Τσιφτσή για να περάσει την καριέρα του στο επόμενο στάδιο. Κι εδώ έχει ενδιαφέρον η πληροφορία από την Κύπρο που δημοσιεύει το kerkida.net και ο καλός συνάδελφος Στέλιος Αναστασίου, για τον Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς!

Ο 31χρονος Σέρβος τερματοφύλακας, που έχει θητεία σε Ισπανία, Κύπρο και Δανία στην καριέρα του, φέτος αγωνίστηκε στην Παρτιζάν και το market value βρίσκεται στο 1,2 εκατ. ευρώ. Η νυν ομάδα του τον είχε αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι με 450.000 ευρώ από τον Απόλλωνα Λεμεσού, αν και είχε φτάσει ξανά κοντά στον Δικέφαλο του Βορρά το καλοκαίρι του 2022.

Προφανώς, τώρα, χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να έρθει και η θέση του δεν είναι για Νο2. Μπορεί όμως να αποκτηθεί τώρα για Νο2 και το ερχόμενο καλοκαίρι που το πιθανότερο σενάριο είναι να πωληθεί ο Κοτάρσκι, να γίνει εκείνος Νο1! Απίθανο; Εμείς απλώς να συμπληρώσουμε ότι η περίπτωση του έχει τεθεί στα υπόψιν και του Παναθηναϊκού αλλά και της ΑΕΚ, κι αυτό μπορεί να διαμορφώσει άλλα δεδομένα. 

Mια και είμαστε στους Θεσσαλονικείς, να πούμε κάτι ακόμα: Αν και ο Χάρης Τσιγγάρας προέρχεται από την ακαδημία του συλλόγου, έχει στοιχεία που δεν περισσεύουν κιόλας στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ και γενικά είναι μια περιπτωση value for money, φαίνεται ότι θα ακολουθήσει την πορεία του Στέφανου Τζίμα. Όχι για τη Νυρεμβέργη, αλλά για άλλο πρωτάθλημα στην κεντρική Ευρώπη που υπάρχει ενδιαφέρον για εκείνον.

Και κάτι τελευταίο, πάλι για τον ΠΑΟΚ αλλά αυτή τη φορά με σύνδεση στον Ολυμπιακό: Οι Πειραιώτες φαίνεται ότι έφτασαν κοντά στον Μεϊτέ, αλλά από την Πορτογαλία έφτασε στα αυτιά μας μια πολύ συγκεκριμένη πληροφορία: Αν έκλεινε σε κάποια ομάδα τώρα ο Μεϊτέ, αυτή θα ήταν ο ΠΑΟΚ και όχι ο Ολυμπιακός! Δεν λέμε τι μπορεί να γίνει σε δέκα μέρες, πώς μπορεί να έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα. Αλλά τι ισχύει σήμερα...

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr