Το όνομα του Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα βρίσκεται στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, γνωστού στη Βραζιλία με το προσωνύμιο Γκαμπιγκόλ, καθώς οι Πράσινοι φαίνεται ότι έχουν μαρκάρει προσεκτικά την περίπτωσή του: Είναι 27 ετών, με θητεία ήδη σε Ίντερ και Μπενφίκα, με 229 γκολ και 52 ασίστ σε 497 ματς, που το συμβόλαιό του με τη Φλαμένγκο λήγει τον προσεχή Δεκέμβρη και οι σχέσεις του με τη διοίκηση του κλαμπ είναι κακές.

Προφανώς ο Μπαρμπόσα είναι διεθνής με όλα τα κλιμάκια της εθνικής Βραζιλίας (με την ανδρική ομάδα μάλιστα έχει 18 συμμετοχές και 5 γκολ), έχει market value στα 8 εκατ. ευρώ (παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι τα 26 εκατ.) και, προφανώς, την περίπτωσή του ζαχαρώνουν πολλές ομάδες από τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη για να παίξει μπάλα, καθώς η θητεία του σε Ιταλία και Πορτογαλία δεν ήταν καλή, αν και φαίνεται ότι έχει τη φιλοδοξία για να βρεθεί ξανά στο μεγαλύτερο επίπεδο: Ο λόγος που η σχέση του με τη διοίκηση (αλλά και τους οπαδούς) της Φλαμένγκο δεν είναι καλή, είναι γιατί ήθελαν να τον πουλήσουν σε ομάδα στο Μεξικό αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Πρόκειται για τρομερό γκολεαδόρ, σκοράρει με κάθε τρόπο και από κάθε θέση, με σουλούπι που θυμίζει τον Ντιόγκο που είχε φέρει πριν πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα, αλλά με απόλυτη συνέπεια μπροστά από την αντίπαλη εστία. Βέβαια, όπως σας έχουμε αποκαλύψει στο sportdog.gr ο Ευάγγελος Μίχος, η περίπτωσή του θα απασχολήσει το Τριφύλλι μόνο ως αντι-Ιωαννίδης, αν πωληθεί δηλαδή ο Έλληνας άσος, για τον οποίο υπάρχει και νέος ενδιαφερόμενος!

"Για αυτό θα φύγει από τη Φλαμένγκο - Έτσι μπορεί αν έρθει στον ΠΑΟ - Θα βγάλει εκτός περιοχής τον Ιωαννίδη"

Είναι ρεαλιστικό το σενάριο να έρθει στους Πράσινους; Μπορεί να έχει διαφορετική πορεία η καριέρα στην τρίτη θητεία στην Ευρώπη; Τι χρήματα χρειάζεται να δώσει ο Παναθηναϊκός για να πείσει την ομάδα του να τον στείλει στην Ελλάδα, μόλις έξι μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου του; Τις απαντήσεις έδωσε στο sportdog o δημοσιογράφος Γιάννης Ντούζγος, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία.

"Είχε έρθει στην Ίντερ όταν ήταν μικρός και δεν ήταν έτοιμος ούτε τεχνικά αλλά ούτε και στη νοοτροπία. Τα τελευταία 4 χρόνια είναι βασικός επιθετικός της Φλαμένγκο, αλλά το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε αντιδικία με τη διοίκηση γιατί τον είχαν πιάσει θετικό σε ντόπινγκ κοντρόλ αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν ουσία από φάρμακο αυτή που προκάλεσε το πρόβλημα. Στη συνέχεια η Φλαμένγκο ήθελε να τον παραχωρήσει σε ομάδα στο Μεξικό, αλλά ο Γκαμπιγκόλ δεν ήθελε να παίξει εκεί", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Γ. Ντούζγος.

 

Θεωρείς ότι υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες για να έρθει στην Ελλάδα;

"Ναι, υπάρχουν πιθανότητες για να έρθει στην Ελλάδα. Υποθέτω ότι μπορεί να πληρώσει το υπόλοιπο του συμβολαίου του ο Παναθηναϊκός και μετά να τον πάρει ως ελεύθερο. Η Φλαμένγκο είναι πλούσια ομάδα, δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο οικονομικό αν έχει αποφασίσει ότι θα τον αφήσει να φύγει. Είναι εφικτό να έρθει γιατί είναι εκτός πλάνων ομάδας, ενώ και με τους οπαδούς έχει κακή σχέση. Από τη στιγμή που δεν θα μείνει στη Φλαμένγκο, μπορεί να έρθει για έξι μήνες στην Ευρώπη ξανά και να ανοίξει μια πόρτα στην καριέρα του".

Πρόκειται για έναν άκρως αποδοτικό επιθετικό - Θα μπορούσε να ταιριάξει με τον Ιωαννίδη;

"Είναι παίκτης περιοχής, πρέπει να τον τροφοδοτήσεις σωστά και εκείνος να κάνει το γκολ. Θα βοηθήσει την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο σημείο. Ξέρει πώς να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Θεωρώ ότι με τον Ιωαννίδη μπορεί να συνυπάρξει στην ίδια 11άδα, αλλά να τον τραβήξει προς τα έξω. Για να τρώει το ξύλο ο Φώτης και ο Γκαμπιγκόλ να σκοράρει. να είναι λιγότερο μέσα στην περιοχή ο Ιωαννίδης, δηλαδή, γιατί ο Γκαμπιγκόλ είναι κλασσικός γκολτζής, εγωιστής".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr