Στο φουλ φαίνεται ότι δουλεύουν οι μεταγραφικές μηχανές στην ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, καθώς η ομάδα έχει συγκεκριμένες ελλείψεις και ο Ματίας Αλμέιδα έχει κάνει τις κατάλληλες εισηγήσεις για το κλαμπ.

Ο Αργεντινός προπονητής είναι, ίσως, η πιο σημαντική προίκα που άφησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στον Μάριο Ηλιόπουλο, κι αυτό το γνωρίζει καλά και το νέο αφεντικό της Ένωσης. Για αυτό τον αποθέωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, για αυτό του έχει δώσει εν λευκώ να κάνει τον σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Με το ρεπορτάζ που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά στέκια να αναφέρει ότι ο Ματίας ψάχνει για παπούτσι από τον τόπο του, όσο αφορά την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της ομάδας, δηλαδή από το πρωτάθλημα του MLS που γνωρίζει πολύ καλά.

Δεν έχει κυκλοφορήσει το όνομα του επιθετικού που θέλει να φέρει στην Ελλάδα, παρά μόνο το γεγονός ότι πρόκειται για γκολτζή, για παίκτη που στέλνει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα και μετά την πώληση του Έκι Πόνσε η ΑΕΚ τον έχει τόσο πολύ ανάγκη.

Γιατί ναι μεν στην ομάδα υπάρχει ο Λιβάι Γκαρσία, που είναι σούπερ αποδοτικός στη γραμμή κρούσης, αλλά ένα κλαμπ με τις απαιτήσεις των Κιτρινόμαυρων σε Ελλάδα και Ευρώπη χρειάζεται τουλάχιστον έναν ακόμα ισάξιο γκοτζή. Κι αυτός φαίνεται ότι έχει εντοπιστεί στις ΗΠΑ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο, που γνωρίζει άριστα το MLS, προκειμένου να διερευνήσουμε ποιες από τις επιλογές που υπάρχουν στις ΗΠΑ και τις γνωρίζει πολύ καλά ο Αλμέιδα (ας μην ξεχνάμε ότι στο MLS είδε και τον Πινέδα), μπορεί να απασχολήσουν τον σύλλογο.

"Ο Κριστιάν Αράνγκο ξεχωρίζει, διεθνής Κολομβιανός επιθετικός και πρώτος σκόρερ στο MLS, αλλά δύσκολα θα φύγει. Είναι 29 ετών, έχει συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2026 και μόλις το καλοκαιρι του 2023 η ομάδα του είχε δώσει σχεδόν 6 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Με 16 γκολ και 5 ασίστ μέχρι στιγμής φέτος, δεν είναι εύκολο να φύγει", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την περίπτωση του Κριστιάν Μπεντέκε:

"Καλή περίπτωση, Βέλγος, γνωστός ποδοσφαιριστής και το συμβόλαιό του λήγει σε έξι μήνες. έχει 14 γκολ και 1 ασίστ σε 18 ματς, αλλά είναι 33,5 ετών πια".

Υπάρχει άλλη λύση που να ταιριάζει στο προφίλ της ΑΕΚ περισσότερο;

"Ο Ραφαέλ Ναβάρο είναι πολύ καλή λύση, σε καλή ηλικία καθώς είναι μόλις 24 ετών, και έπαιζε δανεικός στο Κολοράντο από την Παλμέιρας. Αλλά μόλις πριν από λίγες ημέρες το Κολοράντο έδωσε 4,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Γενικά υπάρχουν καλές λύσεις στο MLS αλλά δεν δίνουν χωρίς πολλά λεφτά παίκτες από εκεί".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr