Στη Νυρεμβέργη θα συνεχίσει την καριέρα του, με τη μορφή δανεισμού, ο Στέφανος Τζίμας, καθώς αποφασίστηκε να πάει στη Γερμανία δίπλα σε έναν κορυφαίο παλαίμαχο επιθετικό που τώρα είναι προπονητής, τον Κλόζε, για να δώσει ώθηση στην καριέρα του.

Ο νεαρός άσος κινείται στα χνάρια του Γιάννη Κωνσταντέλια, αλλά και άλλων Ελλήνων αθλητών που πήγαν σε διαφορετικό πρωτάθλημα σε τρυφερή ηλικία, προκειμένου να επιστρέψει έτοιμος για να διεκδικήσει θέση στην 11άδα του ΠΑΟΚ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Ανέστη Ζαχαράκη, που αναλύει αγώνες στη Γερμανία, για να σχολιάσει την απόφαση του ΠΑΟΚ-Τζίμα και την προοπτικη που ανοίγεται στην καριέρα του Έλληνα άσου.

"Για αυτό έδωσε δανεικό τον Τζίμα ο ΠΑΟΚ - Προστατευμένο περιβάλλον στη Νυρεμβέργη - Κομμάτι στο πρότζεκτ που χτίζουν"

"Για να αποφασίσει ο ΠΑΟΚ να στείλει δανεικό τον Τζίμα σε άλλη ομάδα, προφανώς οι άνθρωποι του θεώρησαν πως δεν είναι ακόμη έτοιμος να διεκδικήσει ικανό χρόνο συμμετοχής στο ροτέισον του Λουτσέσκου. Εκ των πραγμάτων λοιπόν η επιλογή του δανεισμού ήταν μονόδρομος", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την επιλογή της Γερμανίας:

"Από το να πάει σε μία μικρομεσαία ελληνική ομάδα, χίλιες φορές σε ένα περιβάλλον όπως της Νυρεμβέργης, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο δίνει χώρο, χρόνο και ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες. Η περίπτωση βέβαια της Νυρεμβέργης δεν είναι τυχαία. Πάει σε ένα περιβάλλον θα έλεγα προστατευμένο, αφενός διότι αθλητικός διευθυντής είναι ο Ολαφ Ρέμπε, που γνωρίζει άριστα πρόσωπα και καταστάσεις στον ΠΑΟΚ, από το πέρασμά του εκεί, αφετέρου γιατί διευθύνων σύμβουλος είναι ο Παναγιώτης Χατζηαλεξίου (πρώην αθλητικός διευθυντής της εθνικής Γερμανίας για μία 5ετια). Τόσο ο Ρέμπε, όσο και ο Χατζηαλεξίου δήλωσαν πόσο πολύ ήθελαν να πείσουν τον Τζίμα να έρθει στο πρότζεκτ που χτίζουν, με νέο προπονητή τον Μίρο Κλόζε".

"Αποκάλυψη της σεζόν ο Τζίμας - Κανένας φορ της προκοπής - 10 εκατ. ευρώ ρήτρας αγοράς"

Οπότε θεωρείς ότι είναι θετική επιλογή για την καριέρα του;

"Εδώ μιλάμε για μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα κι έναν σκόρερ ολκής, που σίγουρα θα μεταδώσει γνώση και εμπειρίες στον Τζίμα. Το κυριότερο όμως είναι, πως ο Κλόζε αναλαμβάνει πρώτη φορά γερμανικό κλαμπ και σίγουρα θα προσπαθήσει να δικαιώσει τους ανθρώπους των Φράγκων για την επιλογή τους. Αρα μιλάμε για μία ομάδα που ψάχνει μία επανεκκίνηση, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Τσβάιτε και μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι άνθρωποι της πιστεύουν ότι ο Τζίμας μπορεί να εξελιχθεί σε αποκάλυψη της σεζόν, όπως συνέβη για παράδειγμα με τον Τζόλη στη Φορτούνα πέρυσι. Να πούμε επίσης, ότι η Νυρεμβέργη πέρυσι δεν είχε κανέναν φορ της προκοπής και πρώτος σκόρερ της ήταν ο 18χρονος μεσοεπιθετικός Τσαν Ουζούν με 19 γκολ, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες της".

Οπότε περιμένεις να βρεις χρόνο συμμετοχής και να εξελιχθεί;

"Προς το παρόν η Νυρεμβέργη έχει κάνει 6 μεταγραφές και στους φορ έχει πάρει μόνο τον Τζίμα, άλλο ένα δείγμα ότι προορίζεται άμεσα για την 11αδα. Ουσιαστικά, οι Φράγκοι οραματίζονται ένα σούπερ επιθετικό δίδυμο με Τζίμα και Ουζούν, δύο wonderkids. Προσωπικά εκτιμώ ότι είναι μία εξαιρετική επιλογή για το παιδί. Θα μάθει πολλά πράγματα σε ένα εξαιρετικά οργανωμένο πρωτάθλημα, θα πάρει παραστάσεις και θα δει από πρώτο χέρι σε τι πρότυπα λειτουργούν τα κλαμπ του εξωτερικού. Αν δεν... μασήσει από το γεγονός ότι θα βρίσκεται μακριά από την πατρίδα, στη Νυρεμβέργη θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του, να εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή του αξία και να επιστρέψει πανέτοιμος στον ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει τη φανέλα με το Νο.9. Οι Γερμανοί βέβαια λένε ότι υπάρχει και ρήτρα αγοράς στα 10 εκατ. ευρώ. Ποσό που δεν είναι εύκολο να δώσει ομάδα της Τσβάιτε, δεν είναι ωστόσο και απαγορευτικό".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr