Μια φημολογία με έντονο ενδιαφέρον έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες σε κάποια δημοσιογραφικά στέκια και αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τις επόμενες κινήσεις του στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο ισχυρός άνδρας τού Ολυμπιακού είδε τη φετινή αγωνιστική περίοδο την ομάδα του να κατακτάει το Conference League, τη Νότιγχαμ Φόρεστ να σώζει την κατηγορία και να παραμένει στην Premier League παρά την αφαίρεση βαθμών λογω του Financial Fair Play, αλλά και να εντάσσει έναν ακόμα σύλλογο στο δίκτυο των ομάδων του: Τη Ρίο Άβε.

Ενδεικτικό του ότι είναι φουλ επιθετικός παίκτης, δεν μασάει, και έχει στήσει ήδη ένα πρώτης τάξης δίκτυο με ομάδες που έχει τη μεγάλη του αγάπη, τον Ολυμπιακό, ένα φυτώριο για την ανάδειξη (μέσω του σκάουτινγκ σε Πορτογαλία και Λ. Αμερική) ποδοσφαιριστών αλλά και μια ομάδα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Μάλιστα από καιρό εις καιρόν υπάρχουν διάφορα ρεπορτάζ που τον εμπλέκουν πότε με ομάδα στην Ιταλία, με τις Ρόμα και Μόντσα να έχουν την τιμητική τους, πότε στην Κύπρο και αλλού. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει κλείσει ακόμα ο κύκλος από το δίκτυο που θέλει να φτιάξει, στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ (όπως είναι, για παράδειγμα, η Μάντσεστερ Σίτι με το City Football Group).

Κάπως έτσι έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες μια φημολογία με αφορμή το ταξίδι τού Μαρινάκη στις ΗΠΑ, περί εμπλοκής του και σε ομάδα του MLS. Που μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να μοιάζει περίεργο, αλλά αν το εντάξουμε στο πλαίσιο που περιγράφουμε τόση ώρα ταιριάζει πολύ καλά: Ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και κερδίζει ευρωπαϊκά τρόπαια στην Ελλάδα, ιστορική ομάδα που παίζει στην Premier League, ομάδα-φυτώριο ταλέντων, γιατί όχι και μια ομάδα που έχει "πάτημα" στην Αμερική;

"Μετοχές και όχι όλη την ομάδα - Για αυτό ξεχωρίζουν οι Σικάγο Φάιαρ - Μόνος του ο Μαρινάκης"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο, που είναι βαθύ γνώστης ευρύτερα του ποδοσφαίρου στην Αμερική και ειδικά του MLS, για να σχολιάζει το ρεπορτάζ και να το εμπλουτίσει με πληροφορίες.

"Πιο πολύ παραπέμπει σε απόκτηση μετοχών παρά να πάρει το franchise, γιατί χρειάζονται πάρα πολλα χρήματα για να αγοράσεις ομάδα στο MLS. Επίσης, στις ΗΠΑ για να αγοράσει μη Αμερικανός πολίτης κάποια επιχείρηση, περνάει από διεξοδικό έλεγχο κι αυτό είναι χρονοβόρο. Αλλά και τα ποσά εκεί είναι μεγάλα. Για αυτο λέω ότι είναι πιο πιθανό να πάρει ποσοστό μετοχών και όχι ολόκληρη ομάδα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Ποιες ομάδες θα μπορούσαν να βρεθούν στο προσκήνιο;

"Υποθέτω ότι θα ενδιαφερθει για ομάδα που θα είναι Έλληνες ομογενείς, άρα το Σικάγο μοιάζει να είναι καλή λύση. Παραδοσιακή ομάδα του MLS, από τις παλιές ομάδες, δεν είναι σαν τους Γκάλαξι ή το Μαϊάμι που είναι φανταχτερές. Στο Σικάγο υπάρχουν Έλληνες ομογενείς. Αλλά και στο Τορόντο θα μπορούσε να συμβεί κάτι παρόμοιο, όπως και στη Φιλαδέλφεια".

Πώς σχολιάζεις ένα τέτοιο βήμα, αν τελικά γίνει, στον χώρο του ποδοσφαίρου;

"Το κάνουν όλο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια, όπως είναι για παράδειγμα η Μαν. Σίτι. Αλλά από όσο ξέρουμε ο Μαρινάκης είναι μόνος του. Το City Group για παράδειγμα είναι κονσόρτσιουμ με τράπεζες, πολλούς επιχειρηματίες κ.λπ. Για αυτό λέω ότι μπορεί να πάρει μετοχές και όχι όλη την ομάδα".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr