Την αγορά τής Λατινικής Αμερικής "χτενίζει" ξανά ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα για την ενίσχυσή του, κι αυτό δεν αφορά μόνο κάποια λίστα/παρακαταθήκη που είχε αφήσει ο Αντόνιο Κορδόν στην ομάδα. Αλλά μια συνειδητή πράξη, με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει τόσο στο Λιμάνι όσο και ευρύτερα στο δίκτυο των ομάδων που έχει στην κατοχή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Ολυμπιακός κινείται πολλές φορές με βάση το μανατζερικό πορτογαλικό λόμπι, που φυσικά περιλαμβάνει την πολύ καλή επαφή με τον Ζόρζε Μέντες - Αυτή που είχε φέρει τον Κάρλος Καρβαλιάλ στο Λιμάνι, τον Νούνο Εσπίριτο στη Νότιγχαμ Φόρεστ (είχε ακουστεί και για τους Πειραιώτες όταν είχε απολυθεί ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ), και τη Ρίο Άβε στην Πορτογαλία. Ξέχωρα από το πλήθος ποδοσφαιριστών του Πορτογάλου μεγαλοατζέντη που έχουν έρθει στην Ελλάδα.

Μοιραία, λοιπόν, υπάρχει μια σειρά από ποδοσφαιριστές που είτε απασχολούν/εξετάζονται από τον Ολυμπιακό (ή τις άλλες ομάδες του δικτύου) είτε συνδέονται χωρίς απαραίτητα να βρίσκονται ψηλά στη λίστα ή να συνδέονται απαραίτητα με τον Μέντες. Τέτοια φαίνεται ότι είναι και του Ζοακίμ, της Σάντος, που στα 25 του χρόνια δεν είναι αρνητικός στο να κάνει το άλμα και να έρθει στην Ευρώπη.

Έχει ψηλό και σχετικά δυνατό κορμί, παίζει μόνο ως στόπερ, και η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 3 εκατ. ευρώ. Το συμβόλαιό του με τη Σάντος λήγει τον Δεκέμβρη του 2026 και μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση για να δώσει βάθος στον πάγκο αρχικά.

Σώμα Κάρμο και 30άρες ακριβείας - "Ο Σκάρπα... στέλνει Ζοακίμ στον Λιμάνι - Ψάχνει έτοιμους παίκτες ο Ολυμπιακός"

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι βασικός με τη Σάντος στη δεύτερη κατηγορία τού βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, καθώς πριν από λίγο καιρό η ομάδα είχε υποβιβαστεί. Το κορμί του θυμίζει πολύ τον Κάρμο, έχει ταχύτητα και βγαίνει πρώτος στην μπάλα, σαφώς και είναι εξαιρετικός με το κεφάλι, ενώ βγάζει 30άρες μπαλιές (και σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή!) με καλή ακρίβεια.

"Μετά την πώληση του Σκάρπα στην Ατλέτικο Μινέιρο, ο Ολυμπιακός χτενίζει την αγορά της Βραζιλίας. Και μοιραία υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που είναι όχι ακριβώς στο επίπεδο του Ολυμπιακού, αλλά συνδέονται με την ομάδα", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο Γιάννης Ντούζγος, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική

Δεν τον "βλέπεις" στον Ολυμπιακό δηλαδή;

"Επειδή ο Ολυμπιακός ψάχνει για έτοιμους παίκτες, που θα μπουν και θα παίξουν άμεσα, δε νομίζω ότι απασχολούν τέτοιοι παίκτες. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να έρθει και να κάνει τη διαφορά άμεσα. Είναι ανάλογα και με το τι ψάχνουν στον μεταγραφικό σχεδιασμό τους".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr