Σε μια εποχή που ο Ολυμπιακός παλεύει για να φέρει ξανά στην Ελλάδα με τα δικά του οικονομικά δεδομενα τον Όρτα, μια είδηση με πολύ ενδιαφέρον υπάρχει στο ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων για τον Ρενάτο Σάντσες - Που τον περασμένο χειμώνα είχε βρεθει και στη μεταγραφική λίστα, τότε, του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μαζί με τον Πέδρο Άλβες εξέταζαν περιπτώσεις ποδοσφαιριστων που γνώριζαν καλά και κάπως έτσι είχαν έρθει, τελικά, στο Λιμάνι οι Κάρμο, Τσικίνιο και Όρτα, που άφησαν το σημάδι τους, αλλά και ο Ναβάρο που πέρασε απαρατήρητος.

Σε αυτό το πλαίσιο είχαν ασχοληθεί και με την περίπτωση 26χρονου διεθνή χαφ, που είχε κάνει πολύ καλή πρώτη εντύπωση με τις μικρές εθνικές ομάδες τής Πορτογαλίας αλλά και με τη φανέλα της Μπενφίκα. Με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2016 (σε ηλικία μόλις 19 ετών!) η Μπάγερν να δώσει 35 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.

Market value που έχει φτάσει στα 30 εκατ. ευρώ - Πελάτης του Ζόρζε Μέντες - 79,5 εκατ. ευρώ σε transfer fees

Προφανώς βρέθηκε και στην εθνική ομάδων των Ανδρών, σε μια θέση μάλιστα (παίζει κυρίως ως 8άρι) που στην Πορτογαλία υπάρχει μπόλικο ταλέντο, με τη φανέλα της οποίας έχει 32 συμμετοχές και 3 γκολ. Πλην της Μπάγερν έχει αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού στην Αγγλία, με τη Σουόνσι, και το καλοκαίρι του 2019 πωλήθηκε στη Λιλ με 20 εκατ. ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2022 η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε 15 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει και το καλοκαίρι του 2023 τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού τη Ρόμα, καθώς υπήρχαν πολλές λύσεις στη γαλλική ομάδα και δεν θα έβρισκε τον χρόνο συμμετοχής που θα επιθυμούσε.

Η καριέρα του μέχρι σήμερα, δηλαδή, βρίσκεται σε ομάδες που παίζουν υψηλού επιπέδου και ανταγωνισμού ποδόσφαιρο, ενώ μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο παραμένει ψηλά, στα 6,5 εκατ. - Παλαιότερα είχε φτάσει δύο φορές τα 30 εκατ. ευρώ - Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν δαπανηθεί για εκείνον 79,5 εκατ. ευρώ σε transfer fees.

Μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού; Στην Παρί, όπως είπαμε, περισσεύει και δεδομένα με ένα μικρό ποσό (η Ρόμα έδωσε 1 εκατ. ευρω το περασμένο καλοκαίρι ως loan fee) ή και εντελώς τσάμπα, να έρθει με τη μορφή δανεισμού. Το γεγονός, άλλωστε, ότι ατζέντης του είναι Ζόρζε Μέντες που διατηρεί άριστη σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

"Αλλαγή στην αλλαγή από τον Μουρίνιο - Αναβάθμιση σε σχέση με Καμαρά - Έχει μυαλό για την Ελλάδα;"

Την είδηση για τον Ρ. Σάντσες και το ενδιαφέρον τού Ολυμπιακού σχολίασε με δηλώσεις του στο sportdog ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννούλας, άριστος γνώστης τού ποδοσφαίρου στην Ιταλία, που γνωρίζει από πρώτο χέρι την παρουσία του στη Ρόμα τη σεζόν που τελείωσε.

"Έκανε διακοπές στη Ρώμη, ήταν διαρκώς τραυματίας. Ήρθε τραυματίας στη Ρόμα, στο πρώτο ματς ξαναχτύπησε, έπαιξε βασικός στο 7-0 επί της Έμπολι, έβαλε γκολ και μετά από λίγο χτυπησε και βγήκε αλλαγή. Επέστρεψε μετά από κάμποσο καιρό ως αλλαγή, στο επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο την Μπολόνια μπήκε ως αλλαγή και ο Ζοσέ Μουρίνιο έβγαλε μετά από λίγο έξω (αλλαγή στην αλλαγή) επειδή δεν του έκανε τη δουλειά που ήθελε. Γενικά ήταν προβληματική κατάσταση. Περισσότερο χρόνο στο αναρρωτήριο έχει περάσει", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο Γ. Γιαννούλας.

Αν είναι καλά μπορεί να αποτελέσει αναβάθμιση στη θέση 8;

"Ο καλός Ρενάτο Σάντσες παίζει παντού, δεν είναι τυχαίο ότι τον είχε πάρει η Μπάγερν με 35 εκατ ευρώ. Είναι βασικός και κάνει πλάκα στην Ελλάδα και προφανώς είναι αναβάθμιση σε σχέση με τον Μαντί Καμαρά για παράδειγμα. Αλλά όλα είναι θέμα φυσικής κατάστασης".

Τον "βλέπεις" στην Ελλάδα;

"Μετά από θητεία σε τοπ κλαμπ αν φτάσει στα 26 του να έρθει στην Ελλάδα, με τι μυαλό θα έρθει εδώ; Αλλά είναι πολύ ποιοτικός, ειδικά στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας δεν παίζεις εύκολα τόσες φορές αν δεν είσαι ποιοτικός παίκτης. Αλλά γενικά είχε λίγες συμμετοχες φέτος, 12 όλες κι όλες".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr