Την περίπτωση του Ουισάμ Μπεν Γεντέρ, διεθνή Γάλλου επιθετικού που έμεινε ελεύθερος πριν από λίγες ημέρες από τη Μονακό εξετάζει ο Ολυμπιακός, αν και υπάρχουν κάποιες παράμετροι που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από την περίπτωσή του.

Πρώτη και κύρια είναι η καταγγελία το καλοκαίρι τού 2023 από δύο γυναίκες 19 και 20 ετών για σεξουαλική επίθεση και βιασμό από τον πεπειραμένο άσο και τον αδερφό του. Μια υπόθεση που ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει.

Άλλη παράμετρος, αγωνιστικά πια, είναι η ηλικία του καθώς σε έναν μήνα θα γίνει 34 ετών, ενώ ενδιαφέρον έχει και το αν μπορεί να βρει κίνητρο για να παίξει μπάλα στην Ελλάδα μετά από τέτοια καριέρα: Πολύ πετυχημένη θητεία σε Τουλούζ, Σεβίλλη και Μονακό (με 259 γκολ και 78 ασίστ σε 513 ματς), διεθνής 19 φορές (με 4 γκολ) στην εθνική ομάδα της Γαλλίας, market value που ακόμα και σήμερα φτάνει στα 8 εκατ. ευρώ (παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι τα 50!) και transfer fees στα 49,5 εκατ. ευρώ που έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα για εκείνον.

Δεν χρειάζεται να πει κάποιος κάτι περισσότερο για τον Μπεν Γεντέρ, έναν επιθετικό με σουλούπι Σαβιόλα - Που δεν θα τον δεις να κυριαρχεί στον αέρα δηλαδή, αλλά να ξεπετάγεται μέσα στη φάση, να ξεμαρκάρεται από τον αντίπαλο αμυντικό και να σκοράρει.

"Θα παίζει μόνο για τα λεφτά - Σκοτώνει απέναντι από το τέρμα - Δεν θα σκιστεί για να μαρκάρει"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Σινάκο, που αναλύει αγώνες στο γαλλικό πρωτάθλημα και γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στη Γαλλία, προκειμένου να συλλέξουμε έξτρα πληροφορίες για τον παίκτη.

"Πιστεύω ότι θα πάει στη Σαουδική Αραβία για ένα τελευταίο καλό συμβόλαιο. Θα παίζει μόνο για τα λεφτά πια ο Μπεν Γεντέρ", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την αξία του:

"Είναι 9άρι, δεν έχω να πω πολλά γιατί έχει μεγάλη καριέρα στη Σεβίλλη και τη Μονακό, αρχηγός για πολλά χρόνια. Δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος, παίκτης κυρίως για την περιοχή, μέσα στη φάση πάντα, σκοτώνει απέναντι από την αντίπαλη εστία".

Τι θα δώσει στο γήπεδο;

"Δεν παίζει στα ακρα είναι κλασσικός φορ αλλά μπορεί να υπάρξει και με δεύτερο επιθετικό δίπλα του. Πιστεύω ότι φέτος ήταν έτσι κι έτσι η χρονιά του, η Μονακό δεν τον πολυχρησιμοποίησε. Αλλά είναι παίκτης που δεν τα παρατάει. Δεν θα σκστεί να τρέξει και να μαρκάρει, αλλά θα τελειώσει τη φάση".

"Μπορεί 1 χρονο ακόμα στη Γαλλία - Δικαστικη εκκρεμότητα - Αν δεν κάνει 15 γκολ στην Ελλάδα, τι να πω..."

Μπορεί να βρει κίνητρο στην Ελλάδα;

"Έχει σιγουρα 1 χρονο ακόμα στην πρώτη Γαλλίας. Αλλά είναι τόσο καταξιωμένο όνομα που δεν ξέρω αν ψάχνει για άλλη διάκριση, ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έχει και την προοπτική τού Τσάμπιονς Λιγκ".

Η καταγγελία για σεξουαλική επίθεση και βιασμό

"Έχει πρόβλημα δικαστικό για παρενόχληση και βιασμό, και δεν το έχει λύσει - Άρα δεν ξέρω τι εκκρεμότητες έχει με αυτό το θέμα για την καριέρα του".

Αν έρθει στην Ελλάδα είναι επιθετικός που μπορεί να πετύχει 15 γκολ;

"Αν έρθει και δεν κάνει 15 γκολ ο Μπεν Γεντερ, τι να πω...".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr