Την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν από τις δυνατές προπονήσεις είχαν την Τετάρτη (3/7) οι παίκτες του ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΚ Λάρνακας στο πρώτο φιλικό ματς για τη νέα σεζόν.

Επί ολλανδικού εδάφους και υπό βροχόπτωση ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες ανά ημίχρονο, με τους Μαντί Καμαρά και Αντώνη Τσιφτσή να κάνουν στο δεύτερο μέρος το ανεπίσημο ντεμπούτο τους.

Οι πρωταθλητές άνοιξαν το σκορ στο 28’, όταν ο Ντεσπόντοφ βρήκε τον Σβαμπ στην καρδιά της άμυνας των Κύπριων, με τον Αυστριακό μέσο να βρίσκει δίχτυα με δυνατή κεφαλιά.

Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα της Λάρνακας άγγιξε την ισοφάριση, καθώς ο Φαράζ με σουτ σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι.

Στο 39’ ήταν η σειρά του έτερου Αυστριακού του ΠΑΟΚ, του Τόμας Μουργκ, να σημειώσει το 2-0 ύστερα από την κάθετη πάσα του Σβαμπ στον Οζντόεφ, ο οποίος άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Μουργκ με πλασέ πανηγύρισε.

Στο 52’ οι Κύπριοι μείωσαν με τον Καμπρέρα να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από κακή έξοδο του Τσιφτσή, με τον ρυθμό στο παιχνίδι να πέφτει σημαντικά ελέω των πολλών αλλαγών.

Ο Βιεϊρίνια στο 71’ με σουτ εντός περιοχής δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Αλομέροβιτς, με τον Τσιφτσή στο 80’ να ενεργεί αποτελεσματικά σε μια καρφωτή κεφαλιά.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 87’, με τον Βιεϊρίνια να κάνει το γύρισμα από δεξιά και οι Καμαρά και Γκούμας δεν μπόρεσαν να βρουν την μπάλα με προβολή.

ΠΑΟΚ (Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ): Κοτάρσκι, Ότο, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κουαλιάτα, Σαμάτα.

ΠΑΟΚ (Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ): Τσιφτσής, Μπάμπα, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκης, Σάστρε, Τσιγγάρας, Καμαρά, Γκούμας, Τάισον, Βιεϊρίνια, Μπράντον Τόμας.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr