Μια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή έχει στη λίστα του ο Ματίας Αλμέιδα για την ΑΕΚ, καθώς οι Κιτρινόμαυροι συνδέθηκαν με τον Νικολά Πεπέ που αυτό το διάστημα ψάχνει για την επόμενη ομάδα της καριέρας του.

Ο 29χρονος αριστεροπόδαρος άσος αγωνίζεται τόσο ως εξτρέμ όσο και ως επιθετικός, έχει χρηματιστηριακή αξία στα 8,5 εκατ. αν και παλαιότερα είχε φτάσει ακόμα και τα 75, και το καλοκαίρι του 2019 η Άρσεναλ είχε δώσει 80 εκατ. ευρώ στη Λιλ για να τον αποκτήσει.

Συνολικά έχουν πληρωθεί 98 εκατ. ευρώ ως transfer fees μέχρι στιγμής για εκείνον, ενώ είναι σαφές ότι μετά από τη σεζόν που έκανε με τη φανέλα της Τράμπζονσπορ μπορεί να υπάρξει για εκείνον ενδιαφέρον από πολλές ομάδες.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που έχει άριστη γνώση του ποδοσφαίρου στην Τουρκία, για να δούμε σε ποια κατάσταση βρεθηκε φέτος ο Πεπέ αλλά και τι μπορεί να δώσει στην Ένωση αν απαιτηθεί...

Για αυτό πήγε στην Τράμπζονσπορ - Εξτρέμ και δεύτερος επιθετικός - Αναζωογονήθηκε"

"Ξέρουμε ότι είχε δώσει για αυτόν 80 εκατ. ευρώ η Άρσεναλ παλαιότερα και το καλοκαίρι του 2023 πήγε στην Τράμπζονσπορ. Σταδιακά άρχισε να βρίσκει ρυθμό. Προφανώς δεν ήταν ο παίκτης που έδωσε τόσα λεφτά η Άρσεναλ για να τον πάρει, αλλά πήγε καλά στο δεύτερο μισό της σεζόν", ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε στη συνέχεια: "Τον έβαζε και στράικερ κάποιες φορές, αλλά και εξτρέμ. Γενικά έδειξε ότι δεν τα έχει παρατήσει".

Γιατί δεν συνέχισε στην Τράμπζονσπορ;

"Μπορεί να ψάχνει κι αυτός κάτι καλύτερο. Δοκιμαστικά τον είχαν πάρει, αλλά πήγε εκεί και αναζωογονήθηκε".

"Κίνητρο στην ΑΕΚ - Ταιριάζει στον Αλμέιδα; - Δεν είναι Αραούχο"

Στην ΑΕΚ θα μπορούσε να βρει μεγαλύτερο κίνητρο;

"Μπορεί να βρει κίνητρο, καλύτερα από την Τράμπζονσπορ θα είναι είναι γιατί στην τουρκική ομάδα είχαν κακό κλίμα φέτος, ήταν τιμωρημένη η ομάδα και έπαιζε χωρίς φιλάθλους, γενικά η Ελλάδα και η ΑΕΚ μοιάζουν πιο ελκυστικός προορισμός".

Σε ποια θέση αξιοποιήθηκε στην Τουρκια;

"Πιο πολύ για άκρα είναι και δεύτερος φορ. Αλλά δεν ξέρω αν του ταιριάζει στο πρέσινγκ του Αλμέιδα και δεν ξέρω αν είναι πειθαρχημένος τακτικά για το παιχνίδι του Αλμέιδα".

Μπορεί να πάρει τη θέση τού Αραούχο στην 11άδα;

"Έχει διαφορετικά στοιχεία σε σχέση με τον Αραούχο, θα πάει στο 1 με 1, θα σουτάρει από μακριά. Δεν θα ψάξει τη δημιουργία, θα πάει στην εκτέλεση".