Σε μεταγραφικό πυρετό βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία αφού έκλεισε με το δίδυμο των τερματοφύλακων, αποκτώντας Μπρινιόλι-Στρακόσα, που έγιναν το πιο ακριβοπληρωμένο ντουέτο γκολκίπερ στη Super League, ετοιμάζεται για τις επόμενες κινήσεις. Ήδη τις επόμενες ημέρες αναμένονται στην Ελλάδα ο Ρομπέρτο Περέιρα και ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά, προκειμένου να περάσουν εξετάσεις, να υπογράψουν τα συμβόλαιά τους και να ανακοινωθούν από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Τα πιο καυτά ονόματα των τελευταίων ημέρων όμως, αφορούν τα εξτρέμ και ακούγονται σε ρυθμούς λάτιν. Ο Έρικ Λαμέλα είναι μία περίπτωση, η οποία παρουσιάζεται ως κερασάκι στην τούρτα των μεταγραφικών της Ένωσης. Τον ψήνει ο Αλμέιδα, η ομάδα του «Δικέφαλου αετού» του έχει κάνει πρόταση για τριετές συμβόλαιο με αρκετά υψηλές αποδοχές και περιμένει την απάντησή του εντός των επόμενων ωρών. Είναι μία περίπτωση που τη δουλεύει καιρό το «κιτρινόμαυρο» επιτελείο και φυσικά χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του «Πελάδο» με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης στη Ρίβερ Πλέιτ, πριν φύγει για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 2011, όταν τον απέκτησε η Ρόμα για 17 εκατ.Ευρώ.

Υπάρχει και μια άλλη περίπτωση, για την οποία έχει βουίξει ο τόπος στο Μεξικό.Τα ΜΜΕ στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής υποστηρίζουν, ότι ο Ουριέλ Αντούνα έκλεισε στην ΑΕΚ, η οποία θα πληρώσει 4.5 εκατομμύρια ευρώ, που θα τα μοιραστούν Τσίβας Γουδαλαχάρα και Κρουζ Αζούλ, ομάδες που έχουν το 50% των δικαιωμάτων του και τον τελευταίο σύλλογο να κρατά ένα ποσοστό μεταπώλησης.

Είναι δυνατόν να έρθουν και οι δύο στην ΑΕΚ; Όπως εξηγεί σε σχετική αρθρογραφία του στο Sportdog.gr ο Θοδωρής Καρβουνιάρης, το σενάριο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, μόνο και εφόσον αν πωληθεί κάποιος παίκτες στα εξτρέμ. Πάμε να αναλύσουμε τις περιπτώσεις και τα δεδομένα. Στο τέλος καθείς μπορεί να να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα...

-Ο Νόρντιν Άμραμπατ υπέγραψε πρόσφατα ανανέωσης του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο του 2025, συμπληρώνοντας τετραετία στην ΑΕΚ, με τη φανέλα της οποίας έχει αγωνιστεί 104 φορές, με 20 γκολ και 16 ασίστ να κοσμούν τα στατιστικά του.

-Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στην Ένωση έπαιξε σε 70 ματς, σκόραρε 14 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ.

-Ο Νίκλας Ελίασον έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2027. Αγωνίζεται και αυτός τα δύο τελευταία χρόνια στους «κιτρινόμαυρους». Μετρά 79 συμμετοχές με 8 γκολ και 21 ασίστ.

-Ο Ορμπελίν Πινέδα όπως ο Γκατσίνοβιτς και ο Ελίασον ήρθε και αυτός πριν από δύο χρόνια στην ΑΕΚ, στην οποία έπαιξε στην αρχή ως δανεικός από τη Θέλτα. Το καλοκαίρι του 2023 αποκτήθηκε για 6,5 εκατ.Ευρώ και έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ, ένα ρεκόρ που έσπασε η μεταγραφή του Πόνσε στη Χιούστον Ντάιναμο αυτό το καλοκαίρι. Ο Μεξικανός μετρά με την ΑΕΚ 86 συμμετοχές, 14 γκολ και 4 ασίστ.

Ο Σουηδός είναι η πιο ελκυστική περίπτωση που θα μπορούσε να μπει στη βιτρίνα. Πρόσφατα η Ένωση απέρριψε πρόταση 5,5 εκατ.Ευρώ της Πούμας για τον παίκτη, ο οποίος τη σεζόν 2023-2024 έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, γιατί σκόραρε 8 φορές σε 47 εμφανίσεις, γι'αυτό και από την αρχή του έτους υπήρχαν κρούσεις για την περίπτωσή του.

Στην ουσία ο Ελίασον είναι ο νέος Λιβάι Γκαρσία, με την έννοια, ότι η ΑΕΚ έχει θέσει αρκετά υψηλά τον πήχη για τον 28χρονο μεσοεπιθετικό. Έχει ακουστεί ότι η ελληνική ομάδα αξιώνει 9 εκατ.Ευρώ. Σημειωτέον, ότι η Ένωση είχε δαπανήσει 2 εκατ.ευρώ για να τον αποκτήσει από τη γαλλική Νιμς.

Ο Άμραμπατ ανανέωσε πρόσφατα και μάλλον δεν μπορεί να μπει στη συζήτηση λόγω ηλικίας.

Για τον Σέρβο μεσοεπιθετικό, τον οποίο η ΑΕΚ απέκτησε έναντι 1 εκατ.Ευρώ από τη Χόφενχαϊμ, δεν υπήρχε τον τελευταίο καιρό αρκετή κινητικότητα γύρω από το όνομά του. Η τελευταία φορά που ακούστηκε κάτι ήταν τον Ιανουάριο του 2023, όταν δημοσιεύματα από τη Σερβία τον Δεκέμβριο του 2023 υποστήριζαν, ότι η Στουτγκάρδη κατέθεση πρόταση 8 εκατ.Ευρώ στην ΑΕΚ, η απάντηση της οποίας ήταν «δεν πωλείται ο παίκτης», αφού δεν μπήκε τότε σε συζήτηση για καμία από τις προτάσεις που δέχτηκε.

Η υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα έγινε σίριαλ αυτό το καλοκαίρι με το ενδιαφέρον της Μοντερέι, με την πλευρά του Μεξικανού να δημιουργεί άκομψα θέμα και την ΑΕΚ να ξεκόβει κάθε προσπάθεια αρπαγής του παίκτη χωρίς το επιθυμητό αντίτιμο. Μάλιστα ο παίκτης είχε συνομιλία με τον Αλμέιδα για τον ρόλο του στην ομάδα, εξασφάλισε λίγη άδεια παραπάνω και το τελευταίο επεισόδιο της ιστορίας φαίνεται να έχει πολύ θετική κατάληψη. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γιάννη Σαντοριναίου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο παίκτης μένει στη Ένωση, με αναπροσαρμογή συμβολαίου και νέα ρήτρα αποδέσμευσης. Ο παίκτης είναι ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Αλμέιδα. Έχει παίξει κυριολεκτικά σε όλες τις θέσεις, εκτός από τερματοφύλακας και αποτελεί ένα από τα πολύ δυνατά χαρτιά που έχει η ομάδα.

Σε ποιον θα πέσει ο κλήρος λοιπόν; Αυτό είναι ένα μυστικό που μόνο στην ΑΕΚ γνωρίζουν καλύτερα. Έτσι και αλλιώς στην Ένωση λειτουργούν, όπως ακριβώς έχει περιγράψει και ο Μάριος Ηλιόπουλος. Αθόρυβα, για να μην τους πιάνουν τα ραντάρ...