Βελτιωμένη στο δημιουργικό κομμάτι η ΑΕΚ, αλλά με προβλήματα στην αμυντική της γραμμή στο φιλικό διάρκειας 130 λεπτών με την Γάνδη, με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 2-2.

Η ΑΕΚ που προηγήθηκε στα πρώτα δευτερόλεπτα με το γκολ του Ζίνι μετά την ασίστ του Λιβάι Γκαρσία, είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο 35λεπτο, ωστόσο δέχθηκε την ισοφάριση μετά από λανθασμένη πάσα του Μπρινιόλι στο 17′.

Στο δεύτερο 35λεπτο, η ΑΕΚ ήταν ακόμα καλύτερη στο δημιουργικό κομμάτι πιέζοντας στο μισό γήπεδο την Γάνδη, η οποία ήταν εντελώς ακίνδυνη για την εστία του Μπρινιόλι. Η ομάδα του Αλμέιδα δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, βρήκε γκολ με τον Ρότα σε ωραία κίνηση του διεθνούς μπακ, ενώ είχε και τεράστια διπλή ευκαιρία για το 3-1 με Γκαρσία–Λιούμπιτσιτς.

Στο δεύτερο κομμάτι του φιλικού παιχνιδιού, ο Αλμέιδα προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, έδωσε χρόνο συμμετοχής στους διεθνείς που επέστρεψαν από το Euro, αλλά και πάλι η Ένωση “πληγώθηκε” από ίδιο λάθος που έκανε ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Στο τελευταίο μισάωρο, η Γάνδη ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο με την ΑΕΚ να κυνηγάει μόνιμα τους Βέλγους και να μην έχει τη συνοχή που είχε στο προηγούμενο διάστημα του παιχνιδιού.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο πρώτο και στο δεύτερο 35λεπτο: Μπρινιόλι – Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Πήλιος – Ελίασον, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Ζίνι – Λιούμπισιτς, Λιβάι.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο πρώτο και στο δεύτερο 30λεπτο: Μπρινιόλι (101' Θεοχάρης) – Ραντόνια, Βίντα (118' Κοσίδης), Χρυσόπουλος, Κανελλόπουλος– Άμραμπατ, Σιμάνσκι (118' Φοφανά), Ρουκουνάκης, Γκατσίνοβιτς (118' Κάτσικας) – Φερνάντες, Θεοδωρίδης (118' Μαχαίρας).