Βλέποντας κατακόκκινο τον Ραζβάν Λουτσέσκου να περνά από μπροστά μου μετά το τέλος του αγώνα με την Γκενκ, μου ήρθε στο μυαλό η ατάκα από την ταινία του Κωνσταντάρα που πνίγεται ζητά ένα ποτήρι νερό, ο πρώτος γιος κάνει πάσα στον δεύτερο και ο τρίτος φωνάζοντας λέει «τι σας ζήτησε ρε ο πατέρας σας ένα ποτήρι νερό σας ζήτησε» και συνεχίζοντας πετάει και την ατάκα «πήγαινε ρε πατέρα και φέρε και σε μένα ένα γυρίζοντας…»

Ο Ραζβάν λοιπόν είναι αυτός που πνίγεται ζητώντας έναν φορ αλλά φορ δεν βλέπει. Και αυτό του έχει δημιουργήσει έναν τεράστιο εκνευρισμό. Εδώ απλά θα κάνω μια παρένθεση και θα σημειώσω πως με απόφαση του προπονητή ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να περιμένει τον Μεϊτέ και είναι πολύ πιθανόν να τον δούμε στις 17 Ιουλίου στην Νέα Μεσημβρία να κάνει την πρώτη του προπόνηση παρέα με τον Ζίβκοβιτς.

Χθες ο Λουτσέσκου μετά το τέλος του αγώνα με την Γκενκ δεν κάνει δηλώσεις και στέλνει τον Παντελή Κωνσταντινίδη. Πολύ απλά διότι ήταν σίγουρος πως θα ερωτηθεί για τις μεταγραφές και θα… ξεσπούσε. Πριν από την έναρξη της προετοιμασίας είχε τονίσει πως θα ήθελε τον φορ από την πρώτη μέρα στην Ολλανδία. Ο ΠΑΟΚ έχει άλλες τέσσερις προπονήσεις και δυο φιλικά και επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη. Φορ δεν έχει δει. Στην κυριολεξία όμως. Γιατί και οι δυο φορ που είναι εδώ, γκολ σε φιλικό δεν έχουν πετύχει. Μπορεί ο ΠΑΟΚ πέρσι να πήρε το Πρωτάθλημα με ρεκόρ παραγωγικότητας στο σκοράρισμα αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα για να δικαιολογήσει την αργοπορία στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Στον ΠΑΟΚ υποστηρίζουν πως ο μεγάλος στόχος είναι η ομάδα να μπει στους «36» του CHL. Στην πράξη πάντως αυτό που φαίνεται να τους ενδιαφέρει είναι να περάσει το εμπόδιο της Μπάνια Λούκα ή της Εγκνάτια, να εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους του Conference και έχει ο Θεός.

Αλλά αν πραγματικά στον ΠΑΟΚ ήθελαν να δώσουν στον Λουτσέσκου να διεκδικήσει το CHL θα έπρεπε να του έχουν φέρει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τον φορ. Μπορεί να έρθει αφού πρώτα περάσει από τον δεύτερο προκριματικό; Πιθανόν ως βέβαιο. Αλλά θα προλάβει να είναι έτοιμος σε μια εβδομάδα για το επόμενο επίσημο ματς; Δύσκολα…

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει μια… νιρβάνα και αυτή έχει να κάνει με την απόφαση του Σαββίδη να μην πουλήσει στην Σάλτσμπουργκ τον Κωνσταντέλια. «Σας γλεντάει ο Ιβάν» και άλλα παρόμοια είχα διαβάσει. Απλά να υπενθυμίσω πως ΠΟΤΕ ο Κωνσταντέλιας δεν πίεσε για την μεταγραφή του. Δεν πουλήθηκε ο Κωνσταντέλιας και κάποιοι θεώρησαν πως και με την προσθήκη του Καμαρά, όλα θα ήταν καλά ακόμη και για τον Λουτσέσκου. Ελα όμως πως δεν είναι. Θα προτιμούσα να διαβάσω αυτό το «σας γλεντάει ο Ιβάν» αν ερχόταν εδώ στην Ολλανδία εδώ και μέρες ο φορ. Απλά σήμερα θα πάμε στην προπόνηση και θα δούμε την πρώτη προπόνηση του Κεντζιόρα με την ομάδα. Κάτι είναι και αυτό…

Για να το συνεχίσω: έχεις πάρει το πιο μάγκικο Πρωτάθλημα, θεωρητικά και σε σχέση με άλλες παρόμοιες περιόδους και ευκαιρίες, μπορείς να παλέψεις να μπεις στους «36» και φορ δεν έχεις αποκτήσει. Όπως και εξτρέμ. Να θυμίσω πως ο ΠΑΟΚ είχε κάνει πρόταση στον Ετζούκε (τότε είχαμε τη φάση των ομίλων στο EURO) και τώρα τρεις μέρες πριν από τον τελικό, δεν έχει έρθει εξτρέμ. Για αυτό και αναγκάστηκε σε δυο φιλικά ο Λουτσέσκου να βάλει μπροστά τον Βιεϊρίνια. Και εξάντλησε κάθε ευκαιρία μήπως και δει έναν άλλο Κουαλιάτα αλλά… δεν!

Για να μην το κουράζω παραπάνω: είμαι βέβαιος πως ο ΠΑΟΚ θα περάσει και ΕΥΚΟΛΑ το πρώτο εμπόδιο στον δεύτερο προκριματικό με αυτή την ομάδα. Γιατί αυτός ο ΠΑΟΚ δεν είναι εκείνος που για παράδειγμα είχε παίξει με την Λέφσκι. Αλλά είναι κρίμα να θυμόμαστε ακόμη «σας γλεντάει ο Ιβάν γιατί δεν πούλησε τον Ντέλια» και να μην ασχολούμαστε ΗΔΗ με τον νέο φορ στην ομάδα και πως πάει στα φιλικά.

Σαφώς και δεν υπάρχει πανικός από την νέα ήττα με την Γκενκ. Αλλά είναι απαραίτητος ο προβληματισμός. Κυρίως για παίκτες που θεωρούσαμε πως με το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα μπορούν να φωνάξουν «παρών». Δεν βιάζομαι να τον κρίνω, αλλά με τη χθεσινή εμφάνιση του Οτο έχω την εντύπωση πως μάθαμε ήδη ποιος θα είναι ο δεξιός μπακ στα πρώτα επίσημα ματς και αυτός είναι ξεκάθαρα ο Σάστρε. Ως δίδυμο σε εκείνη την πλευρά με τον Ντεσπόντοφ αφού με τον Οτο ο Βούλγαρος ακόμη δεν μπορεί να βρεθεί στο γήπεδο.

Μέσα επίσης από αυτά τα φιλικά είναι προφανές πως ο Λουτσέσκου θα επιστρατεύσει στο πρώτο επίσημο ματς τον Καμαρά ακόμη και αν δεν είναι έτοιμος. Δίπλα στον Σβαμπ γιατί είναι και το μοναδικό δίδυμο που παίζοντας σε κάποιο από αυτά τα φιλικά έδωσε περισσότερα πράγματα.

Σημαντικό που χθες έπαιξε ο Κωνσταντέλιας για να βρει ρυθμό. Τον χρειάζεται γιατί προέρχεται από τραυματισμό, είναι κομβικός παίκτης και βαρόμετρο. Φάνηκε επίσης γιατί με Τάισον στα αριστερά δεν πρέπει να ανησυχεί ο φίλος της ομάδας. Μακράν ο πιο συνεπής και σταθερός παίκτης σε όλα τα φιλικά.

Δέχομαι αρκετές ερωτήσεις για τον Κοτάρσκι και αν το μυαλό του είναι στον ΠΑΟΚ. Ξέρω που θέλουν να καταλήξουν και θα είμαι απόλυτα σαφής: αν ο ΠΑΟΚ δεν περάσει στους «36» του CHL θεωρώ πολύ πιθανή ως βέβαιη την πώληση του. Απλά τώρα βαφτίζουμε ως… κέρδος  το γεγονός πως δεν έχει πουληθεί ακόμη και έτσι θα τον δούμε στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς.

Το Σάββατο ο ΠΑΟΚ δίνει δυο φιλικά παιχνίδια. Θα είναι πρόβα τζενεράλε ένα εκ των δυο; Μπορεί αλλά έχω την εντύπωση πως ο Λουτσέσκου θα είναι η πρώτη φορά που θα ενδιαφερθεί για το αποτέλεσμα σε ένα φιλικό. Γιατί η ομάδα προέρχεται από δυο συνεχόμενες ήττες, με προβλήματα αρκετά και δεν θέλει για παράδειγμα σε καμιά περίπτωση να δει το μεσημέρι του Σαββάτου την Ουνιόν Σαν Ζιλουάζ να τον εκθέτει αγωνιστικά. Γιατί μετά θα φάει ακόμη μεγαλύτερη πίεση και θα αναγκαστεί να ξεσπάσει δημοσίως. Έναν φορ ζήτησε και δεν τον έχει δει.