Ενθουσιασμό προκάλεσε στους φίλους τού ΠΑΟΚ η δήλωση του Κωνσταντίνου Καρέτσα, της Γκενκ, για την αγάπη που έχει προς τον Δικέφαλο αλλά και την επιθυμία του, κάποια στιγμή, να αγωνιστεί με τη φανέλα του κλαμπ.

Γιατί ο 16χρονος άσος (γεννημένος τον Νοέμβριο του 2007!) που παίζει ως μεσοεπιθετικός και έχει τρομερό αριστερό πόδι, έχει market value ήδη στα 4 εκατ. ευρώ - Αν και μέχρι την άνοιξη του 2024 ήταν στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο Καρέτσας είναι γεννημένος στο Βέλγιο, από βορειοελλαδίτες γονείς, είναι οπαδός τού ΠΑΟΚ αλλά έχει ανοίξει τα φτερά του στην Ευρώπη. Είναι 16,5 ετών και διεθνής με τις U15, U16, U17 του Βελγίου - Η ΕΠΟ ακόμα προσπαθεί να τον πείσει να παίξει μπάλα στην Εθνική Ελλάδας!

Μάλιστα, από το sportdog είχατε διαβάσει ήδη από τα τέλη του περασμένου Μάη, αλλά και νωρίτερα στα τέλη Φεβρουαρίου και Μαρτίου, ότι ο Δικέφαλος έχει στη λίστα του τον νεαρό άσο για να τον φέρει ξανά στην Ελλάδα!

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο, δηλαδή, το γεγονός ότι από τα 100άδες ονόματα ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είχαμε αναφερθεί τρεις φορές μέσα σε διάστημα λίγων μηνών στον Καρέτσα. Μάλιστα, είχαμε αναφέρει ότι και ο Ολυμπιακός έχει ψαχτεί με την περίπτωσή του, προφανώς για να τον πάρει στην πρώτη ομάδα του (όπως και ο ΠΑΟΚ άλλωστε!)

Υπάρχουν πιθανότητες για να έρθει στην Ελλάδα ο Καρέτσας; Με δεδομένο ότι η τιμή του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο έχει εκτοξευτεί στα 4 εκατ. ευρώ πριν κλείσει τα 17 χρόνια, αλλά 

και την πληροφορία από την Ευρώπη για ενδιαφέρον του Άγιαξ, της Μάντσεστερ Σίτι και εσχάτως της Ρεάλ Μαδρίτης, στη χώρα μας αναμένεται να έρθει μόνο για διακοπές.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ θα μπορούσε να δώσει οικονομικό κίνητρο στην Γκενκ και αγωνιστικό κίνητρο στον παίκτη, άρα από εκεί θα μπορούσε να έρθει για μια σεζόν με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό. Αλλά ακόμα κι αυτό με την πρόοδο που έχει ο Καρέτσας, φαντάζει πολύ δύσκολο. Όμως ποτέ μην λες ποτέ.