Ο διεθνής Αλβανός επιθετικός, Μίρτο Ουζούνι, βρίσκεται στη λίστα τού Παναθηναϊκού, ως μια λύση από την Ισπανία που μπορεί να έρθει και να κάνει τη διαφορά στο Τριφύλλι - Eίναι παίκτης που, ως αγωνιστικό στιλ και σωματότυπος, θυμίζει πολύ τον Καρλίτος.

Ο 29χρονος άσος έχει θητεία στην καριέρα του σε ομάδες τής πατρίδας του, στην κροατική Λοκομοτίβα, στη Φερεντσβάρος και στη Γρανάδα. Μάλιστα, η ισπανική ομάδα είχε πληρώσει 4 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2022 για να πάρει το 100% των δικαιωμάτων του, αν και συνολικά έχουν πληρωθεί 6,2 εκατ. ευρώ ως transfer fees.

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον στην περίπτωση του Ουζούνι, εξωαγωνιστικά, είναι η ελληνική εμπειρία του καθώς από μικρή ηλικία είχε βρεθεί στη Ζάκυνθο μαζί με την οικογένειά του (που εργάστηκαν ως σερβιτόροι) και είχε παίξει μπάλα στη Δόξα Πηγαδακίων. Μάλιστα, είχε δοκιμαστεί και στις ακαδημίες τού Ολυμπιακού, αλλά δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα για να ντυθεί με τα ερυθρόλευκα.

Τη σεζόν 2022/23 που τον απέκτησε η Γρανάδα είχε βγάλει μάτια στη La Liga 2 με 23 γκολ και 5 ασίστ (ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος) και βοήθησε τα μέγιστα για να πάρει την άνοδο η ομάδα του. Αλλά και την τελευταία αγωνιστική περίοδο τα είχε πάει εξαιρετικά με 11 γκολ και 1 ασίστ στη La Liga - Άσχετα αν η Γρανάδα υποβιβάστηκε, ήταν ομάδα που είχε μπόλικο ταλέντο στο ρόστερ της και προσπαθούσε να παίξει καλή μπάλα.

Το συμβόλαιό του με την ισπανική ομάδα λήγει το καλοκαίρι του 2026, το market value βρίσκεται στα 8 εκατ. ευρώ (είχε φτάσει μέχρι τα 10 εκατ. ευρώ λίγο καιρό πριν) και το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, για να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ με νεότερες πληροφορίες.

"Ταχυδυναμικός, με καλά τελειώματα - Μαζί με Ιωαννίδη στην 11άδα - 2-3 εκατ. ευρώ για να έρθει"

"Διεθνής Αλβανός επιθετικός, έπαιξε στο 4-3-3 λίγο ως εξτρέμ, αλλα είναι επιθετικός. Με τη Γρανάδα είχε κάνει πολύ καλή πρώτη χρονιά, όταν πήραν την άνοδο, αλλά και πέρσι καλά στάθηκε στη La Liga. Απλά δεν τον βοήθησε η ομάδα για να φανεί περισσότερο", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ταχυδυναμικός παίκτης είναι, χωρίς πολύ δημιουργία, χωρίς πολλά ξεχωριστά τεχνικά χαρακτηριστικά. Αλλά ξεχωρίζει για τα καλά τελειώματά του. Περισσότερο ως δεύτερος φορ παίζει".

Μπορεί να συνυπάρξει με τον Ιωαννίδη στην 11άδα του Παναθηναϊκού;

"Ταιριάζει με Ιωαννίδη, γιατί δεν είναι κλασικός επιθετικός, βαρύς, στο στιλ του Σπόραρ και του Γερεμέγιεφ. Πολύ καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή, με καλά νούμερα και σε καλή ηλικία".

Θεωρείς ότι είναι εύκολο να έρθει στην Ελλάδα;

"Η ομάδα έπεσε και σίγουρα ψάχνει τρόπο για να βγάλει από πάνω της τα μεγάλα συμβόλαια. Οπότε θεωρώ ότι με ένα ποσό κοντά στα 2-3 εκατ. ευρώ, θα μπορούσε να γίνει κουβέντα. Εκτός αν είναι τόσο πιεσμένη με τα συμβόλαια και προτιμήσει να γλιτώσει τελείως με την περίπτωσή του".