Μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση από τη Βραζιλία βρίσκεται στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού τις τελευταίες ώρες, καθώς οι Πειραιώτες ψάχνουν για έναν στόπερ υψηλού επιπέδου που θα πάρει τη θέση τού Πορτογάλου στόπερ στην 11άδα.

Πρόκειται για τον Λέο Περέιρα, της Φλαμένγκο, που στα 28 του χρόνια φαίνεται ότι θέλει να έρθει στην Ευρώπη για να παίξει μπάλα - Αυτή, άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του συνδέεται με τους Πειραιώτες.

Ο διεθνής Βραζιλιάνος στόπερ (με τις U17, U20) έχει market value στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο στα 8 εκατ. ευρώ, είναι βασικός και αναντικατάστατος σε ένα τεράστιο κλαμπ όπως είναι η Φλαμένγκο, αλλά έχει και συμβόλαιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2027.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι έχει κοινό μάνατζερ με τον Ροντινέι (για την ιστορία, έχει έναν ακόμα πελάτη του στην Ελλάδα, τον Ντεμέτριους στην Καλλιθέα,) άρα υπάρχει κώδικας επικοινωνίας με τους Πειραιώτες. Παρόλα αυτά δεν εύκολη η περίπτωση για να έρθει στην Ελλάδα.

"Προφίλ Κάρμο ο Λέο Περέιρα - 3-4 εκατ. ευρώ θα ζητήσει η Φλαμένγκο - Προσαρμογή με Ροντινέι"

Στην καριέρα του μέχρι στιγμής ήδη έχουν πληρωθεί 7 εκατ. ευρώ ως transfer fees και η Φλαμένγκο αναμένεται να ζητήσει υψηλό ποσό για να τον αφήσει να αποχωρήσει. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντούζγος, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική, σχολίασε για τον παίκτη στο sportdog:

"Στόπερ και γνωστός παίκτης, έχει το προφίλ του Κάρμο: Καλός με την μπάλα στα πόδια, καλός στα τάκλιν, πηγαίνει πρώτος στις φάσεις, καθαρός παίκτης. Μπορεί να έχει την μπάλα στα πόδια πολύ και να κάνει παιχνίδι από πίσω. Τα τελευταία χρόνια είναι από τους βασικούς της Φλαμένγκο, σε αυτό το στιλ που ήταν και ο Ροντινει πριν έρθει: Ποδοσφαιριστής που παίζει σε μεγάλη ομάδα και έχει κάνει πρωταθλητισμό".

Πόσα χρήματα μπορεί να ζητήσει η Φλαμένγκο για να τον αφήσει ελεύθερο;

"Τα χρήματα θα είναι πολλά! Η προσφορά που κατέθεσε ο Ολυμπιακός για τον Κάρμο ήταν στα 12 εκατ. ευρώ και στη Φλαμενγκο δεδομένα θα επιδιώξουν ένα μεγάλο ποσό. Θεωρώ ότι δεν πρόκειται να πέσουν κάτω από τα 3-4 εκατ. ευρώ, θα προσπαθήσουν να πάρουν λεφτά΄".

Μπορεί να έρθει και να παίξει άμεσα μπάλα επιπέδου;

"Αυτό είναι το θέμα, αν μπορεί να προσαρμοστεί στην Ευρώπη. Ο Κάρμο έπαιζε στην Πόρτο, για αυτό μπήκε και ξεχώρισε αμέσως. Ο Περέιρα έχει αυτό το ερωτηματικό. Αλλά εδώ θα βρει και τον Ροντινέι, αν έρθει, θα μπορούσε να τον βοηθήσει στην προσαρμογή του από τη στιγμή που είναι ίδιος μάνατζερ που θέλει να τον φέρει στον Ολυμπιακό".