Αμπέλ Φερέιρα: Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε μια φράση του Πορτογάλου τεχνικού στην Βραζιλία, μιας και τον κατηγορούν για ξενοφοβία όπως αναφέρει η A Bola, με τον ίδιο να τοποθετείται για το θέμα και να απαντάει για την φράση «δεν είναι ομάδα Ινδών» αναφερόμενος στους παίκτες της Παλμέιρας.

«Δεν είναι ομάδα Ινδών. Υπάρχει ένας οργανισμός και μέσα σε αυτόν τον οργανισμό υπάρχει ελευθερία για να δημιουργήσουν, να συνδεθούν και να υπάρχουν οι αρχές παιχνιδιού που έχουμε» ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Πορτογάλου τεχνικού.

Η Παλμέιρας μέσω του γραφείου Τύπου της εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι ο Αμπέλ Φερέιρα «χρησιμοποίησε μια κοινή έκφραση στο ποδόσφαιρο» και πως «Σε καμία στιγμή δεν είχε σκοπό να προσβάλει κανέναν».

«Ζω και εργάζομαι στη Βραζιλία από το 2020 και τρέφω βαθύ σεβασμό για όλους τους Βραζιλιάνους. Οι άνθρωποι γνωρίζουν ήδη τον χαρακτήρα μου, τη συμπεριφορά μου και τις κοινωνικές μου πράξεις. Γνωρίζετε επίσης ότι αποκηρύσσω πλήρως κάθε μορφή προκατάληψης», αναφέρει στην ανακοίνωση ο ίδιος ο Αμπέλ Φερέιρα.