ΛΑΜΕΛΑ/ΜΙΧΕΙΕΣ: Η μεταγραφική βόμβα του ελληνικού ποδοσφαιρικού καλοκαιριού, όπως επιβεβαίωσε στην Αργεντινή οι ατζέντηδες τους (Σαμπάγκ), έρχεται στην Ελλάδα για να υπογράψει στη ΑΕΚ. Μπίνγκο για τις "Μιχείες" και τον "Ευαγγελιστή" που είχε το βαρβάτο αποκλειστικό από τις 11 Ιουνίου(!) με πλήρες ρεπορτάζ: πως μιλάει απευθείας μαζί του ο Αλμέιδα, πως του προσφέρει 3ετές με συνολικές αποδοχές 7,5 εκατομμυρίων, πως τον ψήνει λόγω κοινού παρελθόντος/ Ρίβερ Πλέιτ, πως ο άσος έψαχνε για 3 χαρτιά τον χρόνο!!! Ήταν ένα πραγματικό, πρωτογενές ρεπορτάζ από την ενημερωμένη μανατζερική πιάτσα του Μπουένος Άιρες, όταν πουθενά αλλού δεν είχε διαρρεύσει το παραμικρό για αυτό το ... άγριο φλερτ! Άλλωστε και στην αρχή, μέχρι να πρώτo - γραφεί και στην Αργεντινή και μετά το αναπαραγάγουν τα ελληνικά MME και ρεπορτάζ, περισσότερο χλευαστικά - όπου σχολιάστηκε εδώ- αντιμετώπισαν εκείνη την πρόωρη αποκάλυψη του Ιουνίου από τον "Ευαγγελιστή" για την σοβαρή διαπραγμάτευση Αλμέιδα - Λαμέλα, την προσπάθεια του "Πελάδο" να πείσει τον σταρ Παγκόσμιο Πρωταθλητή να έρθει Ελλάδα αλλά και για το "δώρο" που ήθελε να κάνει ο "Super Mario" στον κόουτς. Δεν πειράζει... Καλή καρδιά και ... καλή χώνεψη (σε ορισμένους). Για να τα θυμόμαστε και επειδή κάπου, κάπου χρειάζεται να ευλογάμε τα γένια μας: τι Λουτσέσκου ( όταν συμφώνησε με τον Σαββίδη για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ), τι Λαμέλα. Παγκόσμιες αποκλειστικότητες και οι δυο στο "Sportdog"!!!!!

ΛΑΜΕΛΑ/ΜΕΤΟΧΗ: Είναι Αργεντινός, εν ενεργεία διεθνής με 25 συμμετοχές - 3 γκολ, αλλά δεν θα καταλάβει θέση ξένου αφού έχει ισπανικό διαβατήριο! Η χρηματιστηριακή του αξία έχει πέσει πλέον στα 2.000.000 ευρώ ,έχοντας κάνει limit up στα 30.000.000 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2013. Προσοχή : η τελευταία του σεζόν στην Σεβίλλη ήταν που παρέσυρε σε ιστορικό χαμηλό στην καριέρα του Λαμέλα την μετοχή αφού μέχρι τον Νοέμβριο του 2023 η χρηματιστηριακήτου αξία ήταν 7.000.000 ευρώ!! 

ΛΑΜΕΛΑ/ΚΑΡΙΕΡΑ: Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει αλλάξει πολλές ομάδες αφού η ΑΕΚ θα είναι η μόλις η 5η στην μέχρι τώρα καριέρα του, στα 32 του χρόνια. Καλό δείγμα αυτό αφού δεν είναι... λεγεωνάριος, ούτε καιροσκόπος, ούτε μια ασταθής προσωπικότητα. Δεν πήγε ούτε στην Κίνα όταν δινόντουσαν εκατομμύρια, ούτε στην Αραβία, παρότι είχε χρυσές προτάσεις!! Παιδί της Ρίβερ Πλέιτ, από την οποία πουλήθηκε 17.000.000 ευρώ στην Ρόμα τον Αύγουστο του 2011 και 30.000.000 ευρώ στην Τότεναμ επίσης Αύγουστο, του 2013. Στο Λονδίνο έμεινε μια 8ετία και τον Ιούλιο του 2021 πήγε ως ελεύθερος στην Σεβίλλη, στην οποία και εξάντλησε το 3ετές συμβόλαιο που υπέγραψε με συνολικές αποδοχές 14.500.000 ευρώ!

ΛΑΜΕΛΑ/ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Είναι αλήθεια πως η περασμένη σεζόν ήταν μακράν η χειρότερη της τελευταίας 7ετίας του. Έβγαλε τραυματισμούς αλλά έπεσε και στην πιο κακή σεζόν της ομάδας , η οποία άλλαξε τρεις προπονητές (τους δυο θα τους βρει αντιπάλους στην Super League, τον Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό και τον Διέγκο Αλόνσο στον ΠΑΟ). Ο Λαμέλα ολοκλήρωσε την σεζόν με 19 συμμετοχές 2 γκολ και 1 ασίστ. Βέβαια την προηγούμενη σεζόν, της κατάκτησης του Europa League από την Σεβίλλη, μέτρησε 49 ματς με 9 γκολ (!) και 3 ασίστ!! Όσον αφορά στην πρώτη του σεζόν στο ισπανικό κλαμπ: 24 αγ./5 γκ./ 3ασ. Όσον αγορά στην μεγάλη καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ με την Τότεναμ, την τελευταία 4ετία του εκεί, από το 2017 ως το 2021, κατά μέσο όρο είχε 35 ματς - 4,5 γκολ - 3,5 ασίστ! Συγκεκριμένα, την σεζόν 2020-21 37 ματς/ 4 γκ. / 2 ασ. , την σεζόν 2019-20 35 ματς/ 4 γκ./4 ασ. την σεζόν 2018-19 33 ματς/ 6 γκ./ 3 ασ. και την σεζόν 2017-18 34 ματς/ 4 γκ./ 5ασίστ.

ΛΑΜΕΛΑ/ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Είχε αρκετές προσφορές, μάλιστα την τελευταία εβδομάδα προέκυψε και... ευρωπαϊκή ομάδα/... γνωστή της ΑΕΚ, που του έκανε καλύτερη/υψηλότερη προσφορά από την ΑΕΚ!! Μέτρησε όμως, στην επιλογή του η προσέγγιση του Αλμέιδα, που του έκανε πιτσιρικά στην Ρίβερ το μέντορινγκ(!!), το γεγονός πως στην Ένωση προηγήθηκε η μεταγραφή του φίλου και πρώην συμπαίκτη του Ρομπέρτο Περέιρα, όπως και η προοπτική να έρθει κι άλλος Αργεντινός στους "κιτρινόμαυρους" (εκτός του Κορέα), αυτός πάντως δεν θα είναι μεσοεπιθετικός. Μια μεταγραφική υπόθεση που δουλεύει/χειρίζεται με απόλυτη μυστικότητα - κι αυτή - ο Αλμέιδα ενώ πρόκειται για παίκτη επίσης εγνωσμένης αξίας και με χρηματιστηριακή αξία επίσης αρκετών εκατομμυρίων!!! Στην ουσία μιλάμε για αργεντίνικο μεταγραγικό ντόμινο στην ΑΕΚ, που ο ένας παίκτης επηρεάζει/παρασύρει θετικά και τον άλλον. Με τον Αλμέιδα στην πραγματικότητα να διαχειρίζεται ένα ομολογουμένως πολύ υψηλό μπάτζετ, του  οποίου έχει αφήσει εν λευκώ την διαχείριση ο νέος ιδιοκτήτης Μάριος Ηλιόπουλος!!!

Υγ. Επειδή διαβάζω στα social και ακούω στο ράδιο σε μηνύματα ακροατών πως ο Μάριος Ηλιόπουλος εισέπραξε 9.400.000 από την πώληση του Πόνσε και έχει μέχρι τώρα δώσει μόνο 3,5 για την αγορά του Κοιτά και 400.000 για την αγορά του Κάλενς, θα θυμίσω πως : θα πληρώσει 2.500.000 ευρω συμβόλαιο στον Λαμέλα, έδωσε 1.5000.000 στον Στρακόσια και κοντά στα 3.000.000 σε συμβόλαια (για τον πρώτο χρόνο) και bonus signing σε Περέιρα και Κοιτά! Χοντρικά και πρόχειρα δηλαδή πάνω από 11.000.000 ήδη χωρίς να υπολογίζω τα συμβόλαια Μπρινιόλι και Κάλενς!!! Και ενώ υπάρχουν μπροστά μεταγραφές από το πάνω ραφι σεντερ φορ, δεξιού στόπερ, αριστερού, ο... Οντουμπάτζο αλλά και οι... Κορέα με τον Αντούνα και τον Αύγουστο ίσως και (πιο) μπαλάτο 6άρι!!! Λογικά θα γίνουν ακόμη ή δυο πωλήσεις, στην... σωστή τιμή αλλά αυτό το μεταγραφικό πάρτι με τόσα λεφτά στην ΑΕΚ του Ηλιόπουλου θυμίζει έντονα ... Ολυμπιακό του Μαρινάκη!!!