ONTOYMΠΑΤΖΟ: Η ΑΕΚ δεν έκανε τώρα πρόταση για την αγορά του στον Άρη. Και δεν θα μπορούσε να κάνει τώρα επειδή άλλαξε ιδιοκτησία, γιατί προϋπήρχε deal done! Από τον Μάιο ουσιαστικά! Από τότε που η στήλη αποκάλυψε, σε αποκλειστικότητα, πως υπήρξε συμφωνία ΑΕΚ κι Άρη, Μελισσανίδη και Καρυπίδη δηλαδή, για την αγορά του Οντουμπάτζο. Το... τίμημα είχε μείνει ανοικτό, ήταν τέτοια η σχέση τους άλλωστε που δεν κολλούσαν σε... λεπτομέρειες. Θυμίζω πως το προηγούμενο καλοκαίρι, για να βοηθήσει ο πρώτος τον δεύτερο, είχε αγοράσει τον...  άγνωστο στόπερ Χρυσόπουλο με 800.000μευρώ!! Στο δια ταύτα: ο Οντουμπάτζο ήταν μεταγραφή όπως και των Τσιλούλη/Μπρινιόλι! Είχαν δηλαδή κλείσει/συμφωνηθεί και οι 3 πριν ακόμη το φινάλε της σεζόν 2023-24!  Πρακτικά ήταν  μεταγραφικές συμφωνίες της χρήσης Μελισσανίδη, που... κληρονόμησε ο νέος ιδιοκτήτης!! Πόσο πιο απλό να σας το κάνω.

ΑΛΜΕΙΔΑ:  Βεβαίως  Τσιλούλης και Μπρινιόλι έμεναν ελεύθεροι ενώ ο Οντουμπάτζο έχει/είχε συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με τον Άρη. Το 1.000.000 transfer fee  στον Άρη για τον τελευταίο, που είχε διαρρεύσει πριν από περίπου 10 ημέρες κι άμεσα "διαψεύστηκε" (το ύψος του) στα κιτρινόμαυρα ρεπορταζ, ήταν βασικά γιατί η νέα κατάσταση στην ΑΕΚ ήθελε/θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το "deal" που είχε γίνει μεταξύ Μελισσανίδη- Καρυπίδη και να το χαμηλώσει αρκετά οικονομικά. Άλλωστε ο Ουντομπάτζο τον Γενάρη θα μπαίνει στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του (με ότι συνεπάγεται αυτό) και κυρίως - κόντρα σε ότι έχει παρουσιαστεί - ο κόουτς Αλμέιδα δεν ήταν ξετρελαμένος με τον δεξιό μπακ του Άρη. Για αυτό άλλωστε άφησε να περάσει σχεδόν 1,5 μήνας για τον "κλεισμένο/συμφωνημένο" Οντουμπάτζο, ψάχνοντας στην αγορά για ... "καλύτερο από τον Οντουμπάτζο", η απόκτηση του οποίου όντως θα αποτελούσε αναβάθμιση της θέσης. Ασφαλώς και ο Οντουμπάτζο κάνει στον Αλμέιδα και έχει την έγκρισή του, αλλά είναι αλήθεια κιόλας πως ο Αργεντινός κόουτς και ψάχτηκε για κάτι πιο ποιοτικό στον δεξιό μπακ και δεν θα έχει τον Οντουμπάτζο πάνω από τον "αγαπημένο" του  Ρότα! 

Η "ΝΕΑ ΤΑΞΗ":  Παράδειγμα πρώτο: και τον Μπρινιόλι άλλωστε τον ήθελε ο Αλμέιδα και τον είχαν κλείσει πριν από μήνες, αλλά από την στιγμή που προέκυψε νέος ιδιοκτήτης που είναι και πολύ πιο λαρτζ - και όχι... "σφιχτός" -  κινήθηκαν και για κάτι ακόμη πιο δυνατό, ικανοποιώντας την επιθυμία του προπονητή να άλλαζαν και οι δυο κίπερ της περσινής σεζον, Στάνκοβιτς/Αθανασιάδης. Έτσι έκλεισαν τον Στρακόσια του σχεδόν 1.500.000 ετησίως, τερματοφύλακα ...καθίστε καλά, επιπέδου Euro, Serie A , Premier League!!!! Παράδειγμα δεύτερο και σχετικό με το πρώτο: ο Αλμέιδα, περιμένει την απάντηση του σταρ Λαμέλα, με την ΑΕΚ να έχει σταντ μπαι την μεταγραφή του Αντούνα (τον "Μεξικάνο  Γκαλέτι" που δεν μπορούσε 1,5 χρόνο να φέρει στον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος) αλλά στο τέλος δεν θα πρέπει να κάνει εντύπωση αν αποκτηθούν και οι δυο και μετά να δουν ποιος μεσοεπιθετικός του νυν ρόστερ θα... χαιρετήσει!!! 

 "SUPER MARIO":  Δεν κολλάει σε αυτά, που δεδομένα θα κολλούσε ο προκάτοχός του. Ο Μελισσανίδης άφηνε τον Γιάννη Παπαδόπουλο να κλείνει ... Τσιλούληδες και ο Ηλιόπουλος έχει δώσει το ελεύθερο και το μπάτζετ στον Αλμέιδα να διαπραγματεύεται με παικταράδες όπως οι συμπατριώτες του Κορέα και Λαμέλα, για συμβόλαια με ετήσιες αποδοχές +2.400.000 ευρώ έκαστος!!! Αν μάλιστα αληθεύει το (... αντίστοιχο) κόλπο γκρόσο που επιχείρησε να κάνει με Μπιγκφοράτο παίκτη ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, πιστεύω πως αν ήταν στο περσινό μεταγραφικό καλοκαίρι θα είχε πείσει / κλείσει τον Μπακαμπού που ήθελε ο Αλμέιδα και έκανε τότε κίνηση η Ένωση! Άλλωστε η ΑΕΚ, σύμφωνα με την ενημερωμένη πιάτσα agents, κυνηγάει 3 περιπτώσεις επιθετικών που η αγοραστική τους αξία είναι από 6.000.000 και πάνω...