Το φετινό καλοκαίρι βρήκε τον Ολυμπιακό από τη μία στα καλύτερά του, μετά τον ανεπανάληπτο ευρωπαϊκό θρίαμβο, αλλά από την άλλη με μπόλικες εκκρεμότητες προκειμένου να διατηρηθεί ο βασικός κορμός της ομάδας που έφτασε στην κατάκτηση του Conference League. Προπονητής εμπιστοσύνης επιτέλους βρέθηκε και οι Πειραιώτες δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να χαλάσουν αυτό το εξαιρετικό γκρουπ που έφτιαξαν με... βάσανα και πολύ κόπο.

Η αρχή έγινε με τον Γιώργο Μασούρα και την ανανέωση του συμβολαίου του. Αντίστοιχα σε καλό δρόμο μοιάζουν να βρίσκονται οι ανανεώσεις του Κώστα Φορτούνη και του Κώστα Τζολάκη, ενώ υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η φόρμουλα για να αγοραστούν οι Ντάνιελ Ποντένσε, Αντρέ Όρτα από Γουλβς και Μπράγκα αντίστοιχα, αλλά και να παραμείνει ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Τα ζητήματα αυτά αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, από τη στιγμή που ο Βιθέντε Ιμπόρα αποχώρησε για την αγαπημένη του Λεβάντε και ο Νταβίντ Κάρμο προτίμησε την Πόρτο.



Ο σχεδιασμός, πάντως, δεν σταματά στη νέα σεζόν, αντιθέτως οι Κυπελλούχοι Ευρώπης "βλέπουν" πιο μακριά στο μέλλον, προκειμένου να μην βρεθούν και του χρόνου σε ανάλογη φάση. Σκοπεύουν να "δέσουν" από τώρα παίκτες που θέλουν στο ρόστερ ώστε να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ολυμπιακός αναμένεται να κινηθεί για την πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του Παναγιώτη Ρέτσου. Η συμφωνία της ομάδας με τον Έλληνα στόπερ εκπνέει το καλοκαίρι του 2025, αλλά οι Ερυθρόλευκοι θα ήθελαν να ξεμπερδεύουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα με την υπόθεση. Ο Μεντιλίμπαρ εκτιμά τις ικανότητες του Ρέτσου, η εύρεση καλών Ελλήνων παικτών δεν είναι εύκολη υπόθεση και έτσι ο 25χρονος αμυντικός αναμένεται να... πάρει σειρά.



Μόλις τελειώσουν οριστικά (και λογικά με happy end) τα ανοικτά ζητήματα των Φορτούνη και Τζολάκη, ο Ρέτσος θα είναι πιθανότατα ο επόμενος που θα κληθεί για διαπραγματεύσεις.