Ο Αργεντίνος επιθετικός αποτελεί από χθες οριστικά παρελθόν από την ΑΕΚ κι αυτό άνοιξε το δρόμο στους Κιτρινόμαυρους για να αρχίσουν τις διερευνητικές επαφές μαζί του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Αρης έχει προσεγγίσει τον έμπειρο επιθετικό με σκοπό να τον κρατήσει στην Ελλάδα προσφέροντάς του συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν με δεδομένο κιόλας ότι ψάχνει παίκτες για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. 

Τα vibes στο Κλεάνθης Βικελίδης για τον Σέρχιο Αραούχο είναι πολύ θετικά, εκτός ότι ο παίκτης αποτελεί διακαή πόθο του Θόδωρου Καρυπίδη, καθώς οι Κιτρινόμαυροι βλέπουν στο πρόσωπο του εκτός από ένα καλό παίκτη και ικανό να ενισχύσει τη γραμμή της επίθεσης και μια σημαντική προσωπικότητα που είναι και ιδιαίτερα συμπαθής στον κόσμο του Αρη λόγω των δράσεων που έχει κάνει και των μηνυμάτων που έχει στείλει από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και μετά. 

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα ζητήματα που μπαίνουν στο τραπέζι όταν μιλάμε για μια διαπραγμάτευση, όπως για παράδειγμα ο τραυματισμός στο γόνατο που τον ταλαιπώρησε πέρυσι και είχε ως αποτέλεσμα να αγωνιστεί σε 35 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με την ΑΕΚ, κυρίως ως αλλαγή, σκοράροντας τέσσερα γκολ. 

Παράλληλα, ανασταλτικός παράγοντας αυτή τη στιγμή για τον Αρη είναι και το υψηλό κασέ του Αραούχο που φθάνει κοντά στο ένα εκατ. ευρώ, βάσει πάντα των χρημάτων που αμείβονταν στην ΑΕΚ. Ο Αργεντινός επιθετικός φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα σε έξι διαφορετικές αγωνιστικές περιόδους, διετέλεσε αρχηγός της Ένωσης και πανηγύρισε μαζί της την κατάκτηση δύο Πρωταθλημάτων (2018, 2023) και ενός Κυπέλλου Ελλάδας (2023). 

Στην πατρίδα του έχει αγωνιστεί σε Τίγκρε και Μπόκα Τζούνιορς ενώ στην Ισπανία έχει φορέσει 150 φορές τη φανέλα της Λας Πάλμας. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του 32χρονου είναι ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα, αλλά με τις δικές της δυσκολίες και προϊόντος του χρόνου θα φανεί εάν μπορούν να ξεπεραστούν για να μείνει ο Αραούχο κάτοικος Ελλάδας.

Πηγή: Metrosport