Άρης: Ο Σέρχιο Αραούχο είναι μία από τις επιλογές του Αρη για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής και από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ, οι Κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης είναι πρόθυμοι να κάνουν “μπάσιμο” με την προοπτική να τον φέρουν στο Κλεάνθης Βικελίδης. Μια περίπτωση αρκετά ελκυστική, αλλά καθόλου εύκολη αν δει κανείς τα δεδομένα της.

Καταρχάς, ο Αργεντίνος έχει όλο το πακέτο και για αυτό τον προσέγγισε ο Αρης. Είναι μια προσωπικότητα, με πολλά χρόνια στην Ελλάδα, ικανότατος φορ, σε ηλικία και με παραστάσεις για να βοηθήσει στο restart που θέλει να κάνει ο Αρης μετά την περσινή αποτυχημένη χρονιά, έχει τα χαρακτηριστικά του ηγέτη εντός κι εκτός γηπέδου, ενώ κάνει και μεγάλο γκελ στον κόσμο της ομάδας.  Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια, όποτε ο Αραούχο ήρθε στο Κλεάνθης Βικελίδης, έτυχε θερμής υποδοχής.

Τις περισσότερες φορές όμως σε μια διαπραγμάτευση δεν παίζει πρωτεύοντα ρόλο η επιθυμία της μίας ή της άλλης πλευράς, αλλά ο τρόπος προσέγγισης και οι σωστοί χειρισμοί που απαιτούνται για να επέλθει συμφωνία. Στον Αρη γνωρίζουν καλά ότι πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση και θα χρειαστεί να δοθεί μάχη και να γίνει υπέρβαση για να πείσουν τον Αραούχο να έρθει στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Αργεντίνος έχει υψηλό κασέ για τα οικονομικά δεδομένα των Κιτρινόμαυρων. Μπορεί να μην αξιώνει το ένα εκατομμύριο ευρώ που είχε στην ΑΕΚ αλλά ένα μικρότερο ποσό και πάλι όμως είναι αρκετά πάνω από αυτά που μπορεί να προσφέρει ο Αρης. 

Ειδικά όταν η συζήτηση γίνεται για έναν θεωρητικά δεύτερο φορ και όχι εν δυνάμει παίκτη ενδεκάδας, αφού ακόμα και να αποχωρήσει ο Λορέν Μορόν θα ψάξει ισάξιο φορ του Ισπανού για να καλύψει το μεγάλο κενό που θα αφήσει. Βάσει των παραπάνω ουσιαστικά η προοπτική συνεργασίας του Αρη με τον Αραούχο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις του Αργεντίνου και το κατά πόσο είναι διατεθειμένος να τις μειώσει ώστε οι δύο πλευρές να τα βρούνε κάπου στη μέση.

Πηγή: metrosport.gr