Το όνομα του Νικολάς Ταλιάφικο βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ, η οποία με τον Μάριο Ηλιόπουλο στην διοίκηση, έχει… αλλάξει στρατηγική και οικονομικό status.

Ο 31χρονος άσος, διεθνής με την εθνική ομάδα τής Αργεντινής και πρόσφατα πρωταθλητής Αμερικής, με θητεία σε Μουντιάλ και 68 παρουσίες με τη φανέλα της Μπιανκοσελέστε, έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με τη Λιόν αλλά όλα δείχνουν ότι θα αποχωρήσει από τη γαλλική ομάδα.

Το market value στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ, αν και παλαιότερα είχε αγγίξει τα 35 εκατ. ευρώ, προέρχεται από φουλ σεζόν και στην καριέρα του μέχρι στιγμής έχουν πληρωθεί περίπου 11 εκατ. ευρώ σε transfer fees.

Μπορεί να έρθει στην ΑΕΚ για να παίξει μπάλα; Μα, εδώ, το θέμα δεν μοιάζει να είναι τόσο οικονομικό, όσο το κίνητρο που αναζητεί επαγγελματικά μετά από όσα έχει πετύχει στην καριέρα του. Γιατί προέρχεται από μεγάλη καριέρα σε Μπάνφιλντ, Μούρθια, Ιντεπεντιέντε, Άγιαξ και λιόν, είναι σε άριστη ηλικία και δεδομένα μπορεί να βρει συμβόλαιο τόσο στην πατρίδα του όσο και σε σημαντική γαλλική ομάδα.

Το μέλλον του στη Λιόν είναι χλωμό γιατί ήδη έχει αποκτηθεί άλλος αριστερός μπακ για τη θέση του βασικού, κι αυτός είναι ο λόγος που αναμένεται να αποχωρήσει. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η γαλλική ομάδα έχει μεν έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο μαζί του αλλά τον είχε αποκτήσει με 4 εκατ. ευρώ, δεν θα ζητήσει από την Ένωση τον ουρανό με τα άστρα για να τον αποδεσμεύσει.

Το sportdog απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο Μιχάλη Σινάκο, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στη Γαλλία, για να μας δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τον Ταλιαφίκο.

"Είχε παίξει στον τελικό Μουντιάλ, είχε σημαντική παρουσία στο νυν Κόπα Αμέρικα, είναι σε καλή ηλικία, πολύ καλός παίκτης", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Περιμένουν όλοι να φύγει από τη Λιόν. Μαχητικός, επιθετικός μπακ, δεν είχε πολλούς τραυματισμούς, πολύ καλό εργαλείο".

Γιατί δεν έχει χώρο στη Λιόν;

"Έχουν πάρει έναν Βραζιλιάνο από την Μπέτις με 8 εκατ. ευρώ, τον Άμπνερ, κι αναμένεται να είναι αυτός ο βασικός τη νέα σεζόν. Από πέρσι συζητούσαν ότι κλείνει ο κύκλος του".

Θεωρείς ότι μπορεί να έρθει στην ΑΕΚ;

"Είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας και μετάρει πολύ να είναι βασικός σε Μουντιάλ και Κόπα Αμέρικα σε ομάδα που έχει κατακτήσει αυτούς τους τίτλους. Περιμένω να υπάρξουν αρκετές ομάδες που θα δείξουν ενδιαφέρον για την περίπτωσή του".