Ήταν 8 Οκτώβρη 2023, δηλαδή έχουν περάσει μόλις 9 μήνες, όταν ο Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ ως κόουτς της Σεβίλλης, έβλεπε τον αρχηγό της ισπανικής ομάδας, τον Φερνάντο, να του δείχνει το μεσαίο δάχτυλο σε δημόσια θέα! 

Γιατί συνέβη; Επειδή ο νυν κόουτς του Ολυμπιακού «τόλμησε» να τον κάνει αλλαγή πριν καν ολοκληρωθεί το α' ημίχρονο καθώς η Σεβίλλη έχανε 2-0 από τη Ράγιο Βαγεκάνο και ο «Μέντι» ήταν ήδη σε δύσκολη θέση. Ο 37χρονος, σήμερα, Βραζιλιάνος χαφ και αρχηγός της Σεβίλλης έφερε βαρέως ότι έγινε αλλαγή πριν καν βγει το ημίχρονο αφού θεώρησε ότι ουσιαστικά ο Μεντιλίμπαρ έδειχνε αυτόν ως... υπαίτιο της κακής απόδοσης της ομάδας. 

Κι επειδή ο Φερνάντο δεν ήταν τυχαίος παίκτης για τους Σεβιγιάννους (σ.σ.: με τη Σεβίλλη έχει 167 ματς που είναι η 2η μεγαλύτερη θητεία μετά από εκείνη που είχε με την Πόρτο, 237 ματς) ενώ ακολούθησε το πέρασμά του από Μάντσεστερ Σίτι (102 ματς) και Γαλατάσαραϊ (58), αντέδρασε μ' αυτόν τον τρόπο.

Εκείνο το ματς πάντως έμελλε να είναι και το... κύκνειο άσμα του προπονητή του Ολυμπιακού στον πάγκο της Σεβίλλης ο οποίος, παρεμπιπτόντως, σίγουρα δεν είχε αδικήσει τον Φερνάντο. Ο 63χρονος τεχνικός κάθισε στον πάγκο της Σεβίλλης σε 28 ματς και στα 20 χρησιμοποίησε τον Φερνάντο. Έναν παίκτη ο οποίος μερικούς μήνες μετά, μέσα της περασμένης σεζόν, έφυγε από τη Σεβίλλη ως ελεύθερος για τη Βραζιλία...


Γιατί τα θυμόμαστε τώρα όλα αυτά; Επειδή έχει ήδη αρχίσει να περνάει το μήνυμα του προπονητή στους παίκτες του Ολυμπιακού που μόλις άρχισαν το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Και το μήνυμα είναι σαφές. Κανείς, μα κανείς, όσο βαρύ όνομα / συμβόλαιο κι αν είναι / έχει δεν είναι πάνω από την ομάδα και το πλάνο της. Ο Μεντιλίμπαρ απαιτεί σοβαρή και σκληρή προπόνηση απ' όλους, μηδενός εξαιρουμένου. Η πόρτα για την 11άδα θα... περάσει από την προετοιμασία και φυσικά θα περνάει κάθε φορά από τις μεσοβδόμαδες προπονήσεις. Αν ένας παίκτης δεν έχει τέτοια διάθεση, σκληρής δουλειάς και νομίζει ότι θα παίζει μόνο και μόνο με το... όνομα ή την ιστορία του, θα χάσει. Θα δει το σκληρό πρόσωπο του Μεντιλίμπαρ που δεν διαπραγματεύεται. Και φυσικά θα μείνει στον πάγκο, την κερκίδα ή θα δει και την πόρτα της εξόδου...

 
Το είδε εξάλλου πέρυσι στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ντέρμπι με την ΑΕΚ, κοτζάμ Γιόβετιτς. Που όταν τόλμησε να πει στον Ισπανό τεχνικό, ενώπιον όλων, ότι τον έβαλε πολύ λίγο στο ματς και δεν πρόλαβε να κάνει όσα μπορεί, ο Μέντι του είπε ότι έπαιξε αρκετά και δυστυχώς σ' αυτό το διάστημα έχασε ευκαιρίες και πούλησε μπάλες και μία εξ' αυτών στοίχισε το γκολ της ήττας (στο ματς που «έμεινε» το μη φάουλ του Ρέτσου όλα αυτά).


Ο Μεντιλίμπαρ λοιπόν θέλει εγωϊσμούς στην άκρη και σκληρή προπόνηση απ' όλους ώστε τα εργομετρικά να είναι πάντα σούπερ. Πως να πιέσεις ανελέητα τον αντίπαλο εξάλλου αν ως ποδοσφαιριστής δεν είσαι καλά γυμνασμένος και δεν έχεις αντοχές; Και την πίεση την θέλει ο «Μέντι».


Κι αφού η κουβέντα ήρθε στο πολύ σημαντικό κομμάτι των εργομετρικών και της φυσικής κατάστασης, ο Ισπανός κόουτς έπαθε... πλάκα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μάρκο Στάμενιτς. Ναι, ο 22χρονος διεθνής με τη Νέα Ζηλανδία αμυντικός μέσος που αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Από την πρώτη μέρα προπονήσεων με τους Πειραιώτες έχει δείξει ότι είναι σε σούπερ κατάσταση, λες και η ομάδα βρίσκεται στα επίσημα της σεζόν και όχι στο ξεκίνημα προετοιμασίας της! Η εικόνα του είναι από τις καλύτερες που έχουν δει στο Ρέντη αλλά και ο Μεντιλίμπαρ σε προηγούμενες ομάδες του.