Δυναμικό ξεκίνημα έκανε ο Μάριος Ηλιόπουλος στη διοικητική ηγεσία της ΑΕΚ, αναφορικά με τις μεταγραφικές κινήσεις. Οι Μπρινιόλι, Στρακόσα, Κοϊτά και Περέιρα αποτελούν εξαιρετικές περιπτώσεις παικτών, ικανών να κάνουν τη διαφορά στην Ελλάδα. Και μιλάμε μόνο για αυτούς που έχουν ανακοινωθεί ήδη, αφού η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο δυνατή, με τα ονόματα δύο παγκόσμιων σταρ όπως οι Λαμέλα και Κορέα να κυριαρχούν στην "κιτρινόμαυρη" επικαιρότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι οι δύο Αργεντίνοι δεν είναι οι μόνοι που βλέπει η ΑΕΚ ως υποψήφια μεταγραφικά "μπαμ". Για την ακρίβεια, ακούγεται έντονα πως ο Μάριος Ηλιόπουλος δουλεύει μία πολύ ηχηρή μεταγραφή για τη θέση του σέντερ φορ! To Sportdog.gr σας είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό την υπέρβαση που κυνηγάει με τον Κολομβιανό Κούτσο Ερνάντες.


Η Ένωση αναζητά τον αντικαταστάτη του Πόνσε, ενώ ο νέος ιδιοκτήτης έχει μπει με μπόλικη όρεξη στα διοικητικά της ομάδας, θέλοντας να δείξει μέσω των κινήσεών του στο μεταγραφικό παζάρι ότι οι φίλοι της ομάδας δεν χρειάζεται να έχουν καμία ανησυχία αναφορικά με τη διοικητική μετάβαση έπειτα από την αποχώρηση Μελισσανίδη. Συνεπώς, η... μπάλα είναι στρωμένη για μεγάλη κίνηση στην κορυφή της επίθεσης. Εξελίξεις προσεχώς!

Τρεις δανεισμοί εντός Ελλάδας

Εξελίξεις πάντως αναμένεται να σημειωθούν και στο μέτωπο των αποχωρήσεων το επόμενο διάστημα, προκειμένου οι Κιτρινόμαυροι να κάνουν... χώρο στο ρόστερ για τις δυνατές μεταγραφές που ετοιμάζουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση φαίνεται να είναι τρεις οι παίκτες που δεν φορέσουν τη φανέλα της ΑΕΚ τη νέα σεζόν.

Συγκεκριμένα, οι Ζίνι, Πάολο Φερνάντες και Σωτήρης Τσιλούλης αναμένεται να παραχωρηθούν με τη μορφή δανεισμού, πιθανότατα σε ομάδες της Super League. Ο  πρώτος είναι ταλαντούχος αλλά δύσκολα θα πάρει επαρκείς αγωνιστικές ευκαιρίες στο νέο γεμάτο ρόστερ της ΑΕΚ. Ο δεύτερος δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερότητα στην απόδοσή του κυρίως εξαιτίας τραυματισμών, ενώ ο τρίτος αποτέλεσε πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα, ωστόσο δεν δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Ματίας Αλμέιδα.

«Αναβάθμιση για την ΑΕΚ ο Κορέα – Έρχεται λόγω Αλμέιδα»

Στον αστερισμό τού Χοακίν Κορέα βρίσκεται το ρεπορτάζ τής ΑΕΚ τις τελευταίες ώρες, καθώς ο διεθνής Αργεντινός επιθετικός φαίνεται ότι ψάχνει για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Στα 29 του χρόνια έχει market value στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο που φτάνει στα 6 εκατ. ευρώ, αν και παλαιότερα είχε αγγίξει σχεδόν τα 40, κι έχει συμβόλαιο με την Ίντερ για ακόμα έναν χρόνο. Ήδη από την περασμένη αγωνιστική περίοδο όμως η ιταλική ομάδα τον είχε παραχωρήσει δανεικό στη Μαρσέιγ και τώρα ψάχνει τι θα τον κάνει.

Μπορεί να του δώσει αγωνιστικό και οικονομικό κίνητρο η ΑΕΚ για να τον ντύσει με τη φανέλα της; Ο Ευάγγελος Μίχος στην αποκάλυψη που έκανε μέσω του sportdog. "Οι Ιταλοί γράφουν πως η ΑΕΚ είναι σε διαπραγματεύσεις με την Ίντερ για την αγορά του. Προφανώς και ο Αλμέιδα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με την πλευρά του διεθνή συμπατριώτη του φορ. Γιατί αν δεν υπήρχε η πρόθεση από πλευράς του Αργεντινού άσου να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, προφανώς και η τελευταία δεν θα έμπαινε στον... κόπο να "συζητάει" με την Ιντερ. Άρα οι κιτρινόμαυροι έχουν πάρει ήδη την συγκατάθεση του Κορέα, ο οποίος προορίζεται από τον Αλμέιδα για την θέση του δεύτερου φορ, ουσιαστικά σαν αντί Αραούχο ( και όχι για φουνταριστός). Και μια ακόμη σημαντική λεπτομέρεια/παράμετρος : για τον Κορέα η ΑΕΚ είναι πρόθυμη να του δώσει το υψηλότερο συμβόλαιο του νέου της ρόστερ, δηλαδή πάνω κι από τα 2.500.000 ευρω net τον χρόνο (χωρίς τα μπόνους) που έδωσε στον Λαμέλα... ". 

"Από τον πάγκο στην Ίντερ - Αναβάθμιση σε σχέση με Αραούχο - Έρχεται λόγω Αλμέιδα"

Προφανώς η Ίντερ δεν θα ασκήσει εμπόδια για την παραχώρησή του, αν και συνολικά έχει πληρώσεις σε transfer fees για την απόκτησή του 33-34 εκαστ. ευρώ! Παρόλα αυτά στον βαθμό που δεν υπολογίζεται, θα μπορούσε με ένα ποσό κοντά στο 1-1,5 εκατ. ευρώ να τον αφήσει ελεύθερο.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννούλας, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ιταλία, σχολίασε στο sportdog για τον Κορέα: "Μεσοεπιθετικός, τεχνίτης, παίζει και πίσω από το φορ. Τα καλά του χρόνια ήταν στη Λατσιο, στην Ίντερ ερχόταν σχεδόν αποκλειστικά από τον πάγκο".

Θεωρείς ότι είναι αναβάθμιση σε σχέση με τον Αραούχο;

"Ναι είναι αναβάθμιση, αν και τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία είχε προβλήματα τραυματισμών".

Το βλέπεις εφικτό να έρθει;

 "Ναι, γιατί όχι; Εφικτό ναι. Και βοηθά σε αυτό και η παρουσία του Αλμέιδα".