Πολλές φορές έχουμε γράψει, εδώ στο sportdog, ότι το τρίγωνο των ομάδων που έχει στην κατοχή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είναι σχεδιασμένο τυχαία. Και με έναν τρόπο ευνοεί τον Ολυμπιακό: Ούτε οι παίκτες που δεν βρίσκουν χώρο στη Νότιγχαμ θα δεχτούν να πάνε στη Ρίο Άβε - Για παράδειγμα ο Σκάρπα, άσχετα αν δεν "βγήκε" ούτε στον Ολυμπιακό αλλά ούτε και στη Φόρεστ. Αλλά ούτε και εκείνοι που ξεχωρίζουν στο πορτογαλικό κλαμπ μπορούν να βρεθούν, με τη μία, στην Premier League: Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Κοστίνια.

Σε μεγάλο βαθμό, λοιπόν, οι τρεις ομάδες έχουν σχεδιασμό με προοπτική και, άρα, με αυτή την έννοια η Ρίο Άβε θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προθάλαμος για τους Πειραιώτες: Από τον 23χρονο δεξιό εξτρέμ (που είχε αρχίσει τη σεζόν ως αριστερός μπακ!) Φάμπιο Ρονάλντο, μέχρι τον 20χρονο δεξιό μπακ Ζοάο Τομέ και, κυρίως, τον 23χρονο Γερμανό χαφ Όλι Πόλμαν που η Ρίο Άβε έδωσε 1,6 εκατ. ευρώ στην Ντόρτμουντ για να τον αποκτήσε - Μπορεί αυτός ο παίκτης, αν κάνει σούπερ σεζόν με τον πορτογαλικό σύλλογο, να μην έρθει το καλοκαίρι του 2025 στον Ολυμπιακό;

Υπάρχει, όμως, μια ακόμα περίπτωση ποδοσφαιριστή που βρέθηκε στη Ρίο Άβε με... χαρτάκι από τους Πειραιώτες: Ο Γιώργος Οκκάς! Γιος του Γιαννάκη Οκκά ο 20χρονος αριστερός εξτρέμ, με θητεία στις ακαδημίες της Άρσεναλ, της Ανόρθωσης και της Φούλαμ, πήγε στη Ρίο Άβε για να φανεί τι ψάρια πιάνει. Και να πάρει σειρά για να έρθει κι αυτός στην Ελλάδα.

Άντε να πούμε κάτι ακόμα, που αφορά το αντίθετο δρομολόγιο: Το γεγονός ότι τη νέα αγωνιστική περίοδο δεν θα υπάρχει Ολυμπιακός β΄, αλλά και γιατί οι Πειραιώτες θεωρούν καλύτερο από το να μείνει στο Λιμάνι για να συμπληρώνει 25άδα να πάει κάπου για να παίξει, ο Κωνσταντίνος Κωστούλας (-στόπερ) ετοιμάζει βαλίτσες για τη Ρίο Άβε. Προκειμένου να παίξει μπάλα για μια σεζόν εκεί και το ερχόμενο καλοκαίρι να έρθει για να μείνει στο Λιμάνι.

Κρατήστε και κάτι τελευταίο: Στη Ρίο Άβε έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή Λουίς Φρέιρε. Που είναι μόλις 38 ετών, βρίσκεται από το 2021 στην ομάδα, και έχει αποδείξει ότι έχει μέλλον. Μάλιστα, είχε ακουστεί το όνομά του πριν έρθει ο Κάρλος Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό, αλλά ψύχραιμα τότε υπήρξε η σκέψη ότι δεν υπάρχει λόγος από τη Ρίο Άβε να βρεθεί, με τη μία, σε ένα μεγάλο καράβι σε περίοδο φουρτούνας όπως ήταν τότε ο Ολυμπιακός.

Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι το όνομά του έχει σβηστεί από τη λίστα των Ερυθρόλευκων. Γιατί ο Φρέιρε είναι εξαιρετικό potential, κι αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Απλά δεν έχει έρθει η ώρα ακόμα για να κάνει αυτό το βήμα...