Ένα όνομα από το πρόσφατο παρελθόν τού Ολυμπιακού βρίσκεται στο ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού, καθώς με τους Πράσινους έχει συνδεθεί ο Άαρον Μάρτιν - 27χρονος αριστερός μπακ τής Τζένοα με θητεία, ακόμα, σε Εσπανιόλ, Θέλτα, Μάιντς.

Τόσο τον Φεβρουάριο του 2023, όσο και το περασμένο καλοκαίρι (με τον Κορδόν στο Λιμάνι), είχε σταμπάρει την περίπτωσή του ο Ολυμπιακός. Τελικά είχε επιλέξει τη Τζένοα, που όμως, δεν του έδωσε κάποιο ιδιαίτερο αγωνιστικό κίνητρο.

Η ιταλική ομάδα, παραδοσιακά, κάνει μια μεγάλη πώληση τα τελευταία καλοκαίρια (13+ εκατ. ευρώ - Παρόλα αυτά ο Μάρτιν δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία), αλλά γενικά οι υπόλοιπες κινήσεις της είναι δανεισμοί και πωλήσεις σε λογικές τιμές - Κάτω από 2,5 εκατ. ευρώ. Οπότε είναι εφικτή περίπτωση για τις ελληνικές ομάδες.

Έχει market value στα 5 εκατ. ευρώ και συμβόλαιο με τους Ιταλούς μέχρι το καλοκαίρι του 2026, παρόλα αυτά δεν καίγονται για να τον κρατήσουν. Θα μπορουσε να έρθει στον Παναθηναϊκό και να καλύψει το κενό που δημιούργησε η αποχώρηση του Χουανκάρ στους Πράσινους;

"Για αυτό δεν ήταν βασικός στη Τζένοα - Ταιριάζει σε αυτό που παίζει ο Αλόνσο - Μάρτιν όπως Νάνο και Χουανκάρ"

Το sportdog απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννούλα, που γνωρίζει άριστα το ιταλικό ποδόσφαιρο, για να μάθουμε περισσότερα. "Είναι παίκτης που αγωνιζόταν κυρίως στο 3-5-2, σε όλη την πλευρά αριστερά. Προφανώς μπορεί να παίξει και σε τετράδα. Πιο πολύ ανασταλτικό θα τον έλεγα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Δεν θα υποστήριζε κάποιος ότι ήταν βασικός στη Τζένοα;

"Είχε έναν τραυματισμό που τον άφησε πίσω κι έχασε θέση στην ενδεκάδα. Θα το δούμε, θέλει το χρόνο του. Αλλά είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει ίσως και αριστερά στο 4-2-3-1 που παίζει ο Αλονσο κάποιες φορές".

Οπότε σε γενικές γραμμές είσαι θετικός για την περίπτωσή του;

"Ναι, θετικός. Κυρίως λόγω χώρας καταγωγής. Οι Ισπανοί αριστεροί μπακ πιάνουν στον Παναθηναϊκό. Όπως ο Νάνο παλαιότερα και ο Χουανκάρ πρόσφατα".

«Γι’ αυτό πήρε Ίνγκασον ο Παναθηναϊκός – Καμία επαφή με ΠΑΟΚ»

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Ίνγκι Ίνγκασον σε μια μεταγραφή μάλιστα που θα κοστίσει συνολικά 8,5 εκατ. ευρώ στο Τριφύλλι, καθως οι Πράσινοι έδωσαν 3,5 εκατ. ευρώ στη Μίντιλαντ για να τον αποδεσμεύσει και 5 εκατ. ευρώ για 4 χρόνια στον διεθνή στόπερ.

Αυτή η κίνηση είναι, δίχως άλλο, άκρως εντυπωσιακή από τη διοίκηση της ΠΑΕ, που βάζει έναν σέντερ μπακ πρώτης γραμμής στην αμυντική γραμμή του κλαμπ, που δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κινηθεί στο πολύ υψηλή επίπεδο.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Αντώνη Τσακαλέα, ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, προκειμένου να εμπλουτίσουμε με νέες πληροφορίες το ρεπορτάζ που υπάρχει για τον ΄'Ινγκασον.

"Διαπιστευτήρια στο ελληνικό πρωτάθλημα - Όλα τα στοιχεία για Παναθηναϊκό - Δυναμικός χαρακτήρας"

"Είναι παίκτης που έχει αφήσει διαπιστευτήρια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με γεμάτες σεζόν στον ΠΑΟΚ ειδικά από τη στιγμή που βρήκε χώρο και άρχισε να αγωνίζεται. Ο ΠΑΟΚ τον σύστησε στο ελληνικό πρωτάθλημα και, τώρα, τον παίρνουν ομάδες που θέλουν κι αυτές να πρωταγωνιστήσουν", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Ταιριάζει στον Παναθηναϊκό;

"Στον Παναθηναϊκό που ψάχνει για κεντρικό αμυντικό, έχει όλα τα στοιχεία: Δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, αν αξιοποιηθεί στις στημένες φάσεις θα σου βγάλει γκολ - Το είχε και πριν από τον ΠΑΟΚ αυτό. Δεν είναι ο παίκτης που θα χτίσει το παιχνίδι από την πίσω γραμμή, αλλά αυτά το ξέρει ο Παναθηναϊκός".

Είναι ηγέτης στα αποδυτήρια;

"Είναι δυναμικός χαρακτήρας, ενώ υπήρξαν φορές που φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον ΠΑΟΚ".

"Δεν θα κάνει δίδυμο με Μάγκνουσον και Σένκεφελντ - Κανένα σενάριο για ΠΑΟΚ"

Με ποιον θα τον έβλεπες δίδυμο στην άμυνα των Πράσινων;

"Δεν νομίζω να ξεκινήσει τη σεζόν με Ίνγκασον-Μάγκνουσον, άρα θα πρέπει να ψάξει για ένα αριστεροπόδαρο στόπερ ο Παναθηναϊκός. Γιατί, επίσης, δε νομίζω να έχει να παίξει διδυμο Ίνγκασον-Σένκεφελντ, που είναι και οι δύο δεξιοπόδαροι".

Περίμενες να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά όχι στον ΠΑΟΚ;

"Το περασμένο καλοκαίρι ο Ίνγκασον έφυγε και πήρε 5ετές συμβόλαιο από τη Μιντιλαντ. Για να το σπάσει από τον πρώτο χρόνο, είναι δεδομένο ότι οι Δανοί δεν πήραν όσα θα ηθελαν από τον παίκτη ποδοσφαιρικά. Οπότε ίσως και ο Ίνγκασον να ζήτησε κάτι τέτοιο όταν είδε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού".

Υπήρξε επαφή για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ;

"Δεν υπήρξε κανένα τέτοιο σενάριο".