Στην ενίσχυση στην πίσω γραμμή επικεντρώνεται η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα. Στα αριστερά παίζει πολύ δυνατά η περίπτωση του Γιαννούλη, ενώ δεξιά υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον Μόουζες Οντουμπάτζο του Άρη, μια κίνηση η οποία δεν αποκλείεται να προχωρήσει με έμψυχα ανταλλάγματα από πλευράς Ένωσης. Το Sportdog.gr επικοινώνησε με τον επικεφαλής του «Marmita-sports», Βασίλη Χατζηνάκο, ο οποίος έδωσε πολύ χρήσιμες απαντήσεις τόσο για τον Αγγλονιγηριανό αμυντικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης, όσο και για τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης που φέρονται ως ανταλλάξιμοι».

Ποιά είναι η άποψή σου για τον Οντουμπάτζο;

«Είναι ένα επιθετικογενές μπακ. Είναι παίκτης που δεν φοβάται να κάνει το ανέβασμα. Θα βγει μπροστά, θα κάνει παρακινδυνευμένη ενέργεια. Θα τρυπήσει άμυνα, θα κάνει το overlap και θα πατήσει περιοχή. Είναι ταχυδυναμικός και πολύ δυνατός για να καλύψει τη δεξιά πλευρά».

Ποιά είναι όμως τα αρνητικά του;

«Θα κάνει τη ντρίπλα παραπάνω και αυτό εγκυμονεί κινδύνους. Μπορεί να του κλέψουν τη μπάλα και εκεί να τρέχει η ομάδα και να μη φτάνει να καλύψει το λάθος. Είναι όμως μπακ που πάντα συνεργάζεται και με τους κεντρικούς μέσους και με το εξτρέμ. Είναι η χαρά του εξτρέμ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Θα πάρει το overlap και θα κάνει το 1-2. Όπως τόνισα όμως θα αναγκάσει το εξτρέμ να μαρκάρει και να τον ντουμπλάρει αμυντικά. Σίγουρα όμως τον θεωρώ καλύτερη λύση από Ρότα και από Σιντιμπέ».

Ζίνι και Φερνάντες φέρονται πως είναι τα έμψυχα ανταλλάγματα που δίνει η ΑΕΚ. Σε πείθουν ως παίκτες και πως μπορούν να βοηθήσουν τον Άρη;

«Θα ήθελα πολύ ανταλλαγή με Ζίνι και Φερνάντες. Ως Αρειανός θεωρώ ότι αυτήν την ανταλλαγή win-win. Γιατί σε άλλες θέσεις πονά η ΑΕΚ και άλλου ο Άρης. Η Ένωση έχει καλύψει τις θέσεις από τη μέση και μπροστά και έχει προβλήματα αμυντικά. Εμείς πονάμε στα εξτρέμ και μεσοεπιθετικά.

Τον Φερνάντες τον γνωρίζουμε από όταν έπαιζε στον Βόλο. Δεν χρειάζονται διαπιστευτήρια. Έχει ντρίπλα, το ένας με έναν. Είναι μπουκαδόρος. Θα τον ήθελαν οι περισσότερες ομάδες από την 5η και κάτω. Εφόσον το μπάτζετ του Άρη είναι αρκετά χαμηλότερο από τους Big4 πρέπει να βρει τέτοιες λύσεις. Γιατί πέρσι παίζαμε μόνο με ένα εξτρέμ. Ο Σαβέριο έδειξε καλά δείγματα, όπως και ο Σαμόρα, αλλά δεν είναι παίκτες για τον Άρη.

Ο Ζίνι είναι ταχυδυναμικός και έχει το σουτ. Αμφότεροι θα δώσουν άλλη ομορφιά στο παιχνίδι του Άρη. Δεν υπήρχε θέαμα στο επιθετικό κομμάτι. Με Φερνάντες-Ζίνι ο Άρης θα γίνει πιο ωραίος στο μάτι.Ο Φετφατζίδης έχει μεταφερθεί πλέον για ένα μισάωρο πίσω από το φορ. Εξτρέμ, όπως ο Φερνάντες, έχουν ευνουχιστεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, επειδή αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τους αμυντικούς, αλλά λείπουν πολύ. Όπως και να έχει άν έρθουν οι δύο παίκτες της ΑΕΚ, θα κάτσουν πολύ καλά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κάδρο των υποψήφιων για ανταλλαγή μπαίνει και το όνομα του Σταύρου Πήλιου, εφόσον ανάψει το πράσινο φως από τον Ματίας Αλμέιδα, όχι μόνο για αυτόν αλλά και για τους προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές. Ποιά είναι η γνώμη σου για τον Έλληνα αριστερό μπακ της Ένωσης;

«Είναι μια πολύ καλή περίπτωση. Ο Άρης πονάει στα αριστερά. Πέρσι έβαζαν τον Μοντόγια να παίζει με αντίθετο πόδι. Αμυντικά δεν ήταν άσχημος, αλλά ο Άρης δεν έπαιρνε τίποτα μεσοεπιθετικά. Ο Πήλιος μπορεί να τρέξει στον χώρο, να κάνει τη ντρίπλα, να συγκλίνει και να σεντράρει με μπαλιές ακριβείας. Είναι μια καλή λύση και για έναν ακόμα λόγο. Για να δούμε επιτλους και κανέναν Έλληνα στο ρόστερ».

Ένα άλλο όνομα που ακούστηκε από ΑΕΚ είναι ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο οποίος μαζί με τον Στάνκοβιτς «κόπηκε» από τον Ματίας Αλμέιδα. Πώς σου φαίνεται σαν επιλογή;

«Για δεύτερος τερματοφύλακας είναι μια χαρά περίπτωση για τον Άρη. Είναι καλή λύση πίσω από τον Κουέστα. Ειναι σίγουρα καλύτερος από τον Χουτεσιώτη, ο οποίος έκανε καλές εμφανίσεις πέρσι, όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά έκανε και λαθάκια. Και ο Αθανασιάδης έχει σκαμπανεβάσματα, είναι ή του ύψους ή του βάθους. Θα σου πιάσει το άπιαστο, αλλά θα σου φάει και το γκολ που δεν τρώγεται. Ο Στάνκοβιτς ήταν πιο σταθερός».

Γιατί υπάρχει στασιμότητα στις μεταγραφές;

«Επειδή ο Άρης περιμένει να πέσουν οι τιμές. Είναι όπως όταν πηγαίνουν οι συνταξιούχοι στη λαϊκή. Πηγαίνουν το μεσημέρι, προς το τέλος για να πάρουν το ίδιο προϊόν σε καλύτερη τιμή έστω και... χτυπημένο. Είναι μετρημένα τα κουκιά στα οικονομικά. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ο Άρης αν κρατήσει τον κορμό του από πέρσι δεν χρειάζεται πολλές κινήσεις.Για να έρθουν παίκτες άλλωστε, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν οι αποδεσμεύσεις. Τί θα γίνει δηλαδή με Μορόν και Οντουμπάτζο; Έτσι πάει ο προγραμματισμός. Περιμένουμε μέρα με τη μέρα».

Ποιά είναι η άποψή σου για την τιμωρία δύο αγωνιστικών που επιβλήθηκε στους παίκτες που ήταν στην αποστολή του Άρη, επειδή δεν παρέλαβαν τα βραβεία τους στον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό;

«Η απόφαση είναι σφαγή και ξεκλήρισμα. Είναι 100% στοχοποιημένη απόφαση και για αστείο λόγο. Μπορεί να είναι το γράμμα του νόμου βάσει ΚΑΠ, αλλά δεν γίνεται να την πληρώνουν οι εργαζόμενοι αν κατηγορείται ο ιδιοκτήτης. Πέραν ότι υπάρχουν μαρτυρίες, ότι ο Άρης δεν κλήθηκε να πάρει μετάλλια, όπως αυτή του δημοσιογράφου της Cosmote Tv, Ανδρέα Σερεβέτα. Δεν γίνεται να μην έχουν ακολουθήσει κάποια εντολή και να την πληρώνουν οι ποδοσφαιριστές. Εκεί θα μπορούσε να τιμωρηθεί η ομάδα με ένα πρόστιμο και 2-3 αγωνιστικές κεκλεισμένων και να γλίτωνε το ξεκλήρισμα στο οποίο την υποβάλλουν».