Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννούλης έμεινε ελεύθερος από τη Νόριτς το φετινό καλοκαίρι, ο επαναπατρισμός του φάνταζε μονόδρομος, μετά την περιπέτεια στο Νησί, όπου αγωνίστηκε για μία σχεδόν τετραετία και πραγματοποίησε 103 συμμετοχές με 7 ασίστ, με την τελευταία σεζόν να είναι η πιο γεμάτη τόσο σε παιχνίδια όσο και σε αριθμούς, παρότι η αγγλική ομάδα δεν πήρε το εισιτήριο της ανόδου.

Ο επαναπατρισμός δεν ήταν στα σχέδιά του, αν και είχε μεγάλες προσφορές στα χέρια του από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, γιατί ήθελε να αγωνιστεί στη Μπουντεσλίγκα, με την Άουγκσμπουργκ να έχει κάνει κρούση. Από τη στιγμή όμως που δεν κατέληξε στη Γερμανία, άνοιξαν οι δίαυλοι επικοινωνίας με ελληνικές ομάδες. Στο «πράσινο» στρατόπεδο υπήρξε ένα μικρό σίριαλ με την περίπτωσή του. Στις αρχές Ιουλίου όμως μαθεύτηκε, ότι το «Τριφύλλι» θα πάει σε άλλη επιλογή για τα αριστερά της άμυνάς του, επιλέγοντας ξένο μπακ, με το όνομα του Ισπανού Ααρόν Μάρτιν να μπαίνει δυναμικά στη λίστα τις τελευταίες ημέρες.

Στο μεσοδιάστημα το όνομα του Γιαννούλη έκανε πρωτοσέλιδα χτυπήματα και για το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ. Τις τελευταίες ώρες όμως η Ένωση, η οποία ψάχνει παίκτη στο αριστερό άκρο της άμυνας έκανε δυναμική επιστροφή και όλα δείχνουν πως ο 28χρονος διεθνής Έλληνας αμυντικός θα καταλήξει στη Νέα Φιλαδέλφεια, επιβεβαιώνοντας πηγές από τη Βόρειο Ελλάδα που υποστήριζαν, ότι τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν και ο παίκτης να επιστρέψει στη χώρα. Με πόσα χρήματα θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο Γιαννούλης; Προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει ποσά. Οι απολαβές του στην Αγγλία ήταν 1 εκατ.Ευρώ ετησίως και σίγουρα δεν θα επέστρεφε με λιγότερα.

Σύμφωνα έγκυρες πηγές του «κιτρινόμαυρου» ρεπορτάζ, ο Γιαννούλης αποτελεί νούμερο #1 στόχο του Ματίας Αλμέιδα για το αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ. Με την προσθήκη του Έλληνα μπακ, η Ένωση αποκτά σημαντική πληρότητα στα αριστερά. Είναι μία θέση στην οποία αγωνίζονται ο Εχσάν Χατζισαφί, με τον οποίο ενεργοποιήθηκε ο επιπλέον χρόνος στο συμβόλαιό του.

Ο έμπειρος διεθνής Ιρανός ποδοσφαιριστής θα έχει περισσότερο ρόλο πασπαρτού τη φετινή σεζόν. Ο 34χρονος μπαρουτοκαπνισμένος άσος θα μπορέσει να δώσει λύσει στα αριστερά, αλλά και στο κέντρο της άμυνας, όπου τον έχουμε δει κατά καιρούς να προσφέρει υπηρεσίες με μεγάλη επιτυχία. Από εκεί και πέρα αριστερό μπακ αγωνίζεται και ο Σταύρος Πήλιος, ο οποίος αποκτήθηκε από την ΑΕΚ την περασμένη σεζόν. Ο Αλμέιδα τον εμπιστεύτηκε σε 10 ματς του πρωταθλήματος, σε 1 των πλέι οφ και σε 2 Κυπέλλου. Είχε μάλιστα και δύο ασίστ στη Super League. Πρόκειται για έναν παίκτη που είναι 23 χρονών, έχει καλή τεχνική και σέντρα διαβήτη.

Επειδή οι ΑΕΚτζήδες είναι ρομαντικοί, πάντοτε αναπολούν το παρελθόν και σίγουρα περιμένουν κάποια στιγμή να δούνε στην ομάδα τους αριστερό μπακ επιπέδου Μιχάλη Κασάπη. Ευτυχώς σταδιακά η προσωπολατρεία δίνει τη θέση της στη λογική. Στην πραγματικότητα η ΑΕΚ αναβαθμίζει με Γιαννούλη την αριστερή της πλευρά. Είναι ένας παίκτης μπιγκφοράτος, που μπορεί να παίξει βασικός σε όλες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες αλλά και στο εξωτερικό. Μην ξεχνάμε, ότι τον περασμένο Γενάρη ψάχτηκε με την περίπτωσή του ο Άγιαξ. Με την προσθήκη του μπορεί να επωφεληθεί πολύ και ο Πήλιος και αμφότεροι να συνθέσουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο επιλογών για τον Αργεντινό τεχνικό.