Την έριξε τη... βόμβα ο Ολυμπιακός. «Ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ αποδέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού και ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα για ιατρικά αυτή την εβδομάδα», έγραψε το βράδυ της Τετάρτης (17/7) ο γνωστός δημοσιογράφος Φαμπρίτσιο Ρομάνο που είναι και πολύ έγκυρος. Όχι ότι περίμενε το boxtobox ο Ρομάνο αλλά και οι δικές μας πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι όχι μόνο έγινε σοβαρό παιχνίδι μεταξύ Θρύλου και παίκτη αλλά οι δύο πλευρές ετοιμάζονταν να δώσουν τα χέρια. Άρα επιβεβαιώθηκε και όλη αυτή η φημολογία των προηγούμενων ημερών για το φλερτ των ερυθρόλευκων με τον Δανό επιθετικό.

Ο 33χρονος είναι ελεύθερος αφού ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με την Εσπανιόλ με την οποία τα πήγε περίφημα την τελευταία διετία που φόρεσε τη φανέλα της. Έχει αξία να αναφερθεί ότι ο Μπρέιθγουεϊτ πήγε στην ομάδα της Βαρκελώνης με επιλογή (ή συναίνεση) του περυσινού κόουτς του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Υπό τις οδηγίες του έπαιξε 24 ματς σημειώνοντας 9 γκολ και δίνοντας 1 ασίστ. Γενικώς στην Εσπανιόλ τα πήγε περίφημα επί μία διετία έχοντας 78 συμμετοχές με 32 γκολ και 5 ασίστ.

Η Εσπανιόλ τον έκανε δικό της ως ελεύθερο από τη συμπολίτισσα και μισητή για 'κείνη Μπαρτσελόνα. Ο διεθνής παίκτης ήταν πολύ άτυχος αναφορικά με το πέρασμά του από τους μπλαουγκράνα (58 συμ. 10 γκολ 5 ασίστ).
Μετακόμισε εκεί τον Φεβρουάριο του 2020. Λίγο μετά την απόλυση του Ερνέστο Βαλβέρδε και με υπόδειξη / επιθυμία του διαδόχου του «μυρμηγκιού», Κίκε Σετιέν. Ήταν μια περίοδος αλλαγών ενώ μην ξεχνάμε ότι ήταν και η περίοδος που ξέσπασε η πανδημία covid-19 και λίγο μετά ήρθε το πρώτο lockdown. Γιατί τον ήθελε τότε στη Μπαρτσελόνα ο Σετιέν; Αφενός γιατί είχε ξεμείνει από παίκτες στην επίθεση λόγω τραυματισμών και αφετέρου επειδή, όπως έλεγε, μπορεί να παίξει παντού στην επίθεση, και κορυφή και στα φτερά. Τον είχε προτιμήσει έναντι του Άνγκελ της Χετάφε.


Για τον Μπρέιθγουεϊτ η Μπαρτσελόνα αναγκάστηκε να βγάλει άρον άρον 18 εκατ.ευρώ από το ταμείο της τα οποία πήγαν στο ταμείο της Λεγανιές στην οποία έπαιζε μέχρι τότε ο Δανός ο οποίος μετακόμισε εκεί το 2019 από τη Μίντλεσμπρο. Στη Λεγανιές έπαιξε 34 φορές μαζί με τον πρώην ερυθρόλευκο, Δημήτρη Σιόβα. Ο παίκτης γεννήθηκε στο Έσμπιεργκ της Δανίας και στην ακαδημία της τοπικής ομάδας άρχισε το ποδόσφαιρο πριν φύγει για τη Γαλλία και την Τουλούζ και μετά η Μπορντό, η Μίντλεσμπρο, η Λεγανιές, η Μπαρτσελόνα και η Εσπανιόλ. Η Τουλούζ ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια σταθμός της καριέρας του, 149 ματς, 40 γκολ, 15 ασίστ και ακολούθησε η Έσμπιεργκ με 97 ματς, 19 γκολ και 10 ασίστ.