Την πρόβα τζενεράλε έκανε η ΑΕΚ την Πέμπτη (18/7) για το πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι, για να αναδειχθεί ισόπαλη 1-1 με την Ομόνοια σε φιλική αναμέτρηση στη Λευκωσία.

Ο Ματίας Αλμέιδα έδωσε την ευκαιρία στους Θωμά Στρακόσα και Αμπουμπακαρί Κοϊτά να κάνουν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους με τα κιτρινόμαυρα, μοιράζοντας πάντως το χρόνο συμμετοχής των παικτών του μία εβδομάδα πριν το πρώτο ραντεβού με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες για τον 2ο προκριματικό του Conference League.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η ΑΕΚ απείλησε στο 18’, με τον Χατζισαφί να σεντράρει από αριστερά και τον Ελίασον να πιάνει την κεφαλιά, για να φύγει η μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Οι Κύπριοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 32’, όταν μετά από λάθος του Σιμάνσκι ο Σεμέδο έγινε κάτοχος της μπάλας και πάσαρε στον Χαραλάμπους, ο οποίος έκανε το πλασέ και ο Σιμάνσκι διόρθωσε το λάθος του διώχνοντας σωτήρια.

Τρία λεπτά αργότερα Γκατσίνοβιτς και Λιούμπισιτς συνεργάστηκαν ωραία, με τον πρώτο να πλασάρει και τον Φαμπιάνο να δείχνει τα αντανακλαστικά του, ενώ στο 45’ ο Ελίασον σκόραρε, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο β’ ημίχρονο ο Στρακόσα στο 61’ αντέδρασε υποδειγματικά σε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Φερνάντες στο 66’ να στέλνει ψηλά άουτ την μπάλα με σουτ από καλή θέση.

Στο 69’ ο Βίντα με κεφαλιά αξιοποίησε το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μάνταλος και άνοιξε το σκορ, αλλά η Ομόνοια απάντησε δέκα λεπτά αργότερα και το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε ο Σίμιτς με ωραίο πλασέ εντός περιοχής, βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας των «κιτρινόμαυρων», για να μείνει το 1-1 έως το σφύριγμα της λήξης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Μπρινιόλι (46’ Στρακόσα), Ρότα (72’ Ραντόνια), Κάλενς, Βίντα (72’ Μήτογλου), Χατζισαφί (72’ Πήλιος), Σιμάνσκι (63’ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (63’ Πινέδα), Ελίασον (63’ Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (62’ Άμραμπατ), Λιούμπισιτς (62’ Μάνταλος), Γκαρσία (62’ Κοϊτά).