Νίκος Αθανασίου: Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει κόντρα στην Μπότεβ με την ενδεκάδα που αγωνίστηκε στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι που έδωσε αναφέρθηκε ο έμπειρος ρεπόρτερ στον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν άνοιξε τα "χαρτιά" του.

«Είδαμε έναν Παναθηναϊκό με δύο πρόσωπα. Είχε θετική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως για 30 λεπτά, αλλά και κακή στο δεύτερο. Μια εβδομάδα πριν από επίσημο παιχνίδι δεν βλέπεις παίκτες να βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά. Αυτό που κρατάμε σαν συμπέρασμα είναι ότι είδαμε πράγματα λογικά για την εποχή. Ο Μαξίμοβιτς ήταν τρίτος στόπερ όταν ο Παναθηναϊκός είχε την μπάλα, είναι νομίζω ξεκάθαρο τι θέλει να κάνει ο Αλόνσο με τους χαφ του, σε αυτό το 3-6-1. Θεωρώ ότι θόλωσε λίγο τα νερά χθες, για την 11άδα, δε νομίζω ότι δεν θα ξεκινήσουν οι Αράο-Βαγιαννίδης. Φάνηκε και από τις αλλαγές που έκανε, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Δεν άνοιξε ολοκληρωτικά τα χαρτιά του. Αυτό που θα δούμε τέλος Αυγούστου σε επίπεδο 11άδας, θα είναι εντελώς διαφορετικό. Η πιο σημαντική απουσία του Παναθηναϊκού στα ματς που έρχονται είναι του Ιωαννίδη», ήταν τα λόγια του.

Όσον αφορά το νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη σημείωσε ότι οι Πράσινοι δεν πήραν το ποσοστό από τον Λεβαδειακό για να τον πουλήσουν, κάτι που θα γίνει μόνο αν υπάρξει κάποια εξωπραγματική πρόταση, πράγμα που φυσικά δεν έχει συμβεί ή ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει.

Τέλος ο Νίκος Αθανασίου έκανε έναν μίνι απολογισμό για τα μεταγραφικά χαρακτηρίζοντας ως θετικό το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έκανε αναβάθμιση σε συγκεκριμένες θέσεις και αρνητικό ότι δεν έχει πάρει ακόμα κάποιον βασικό για τη θέση των εξτρέμ, μην έχοντας καλύψει τα κενά των Μπερνάρ, Παλάσιος.