«Είναι ποδοσφαιριστής με ποιότητα, δυνατός, βοηθάει στην επίθεση την ομάδα του. Όποτε παίζαμε αντίπαλοι μάς το έκανε περίπλοκο να τον αντιμετωπίσουμε και πιστεύω θα μας βοηθήσει».

Αυτά είναι τα λόγια του Ματίας Αλμέιδα για τον Μόουζες Οντουμπάτζο, η μεταγραφή του οποίου ανακοινώθηκε στην ΑΕΚ, λίγη ώρα πριν τη σέντρα στο φιλικό-πρόβα τζενεράλε με την Ομόνοια στην Κύπρο. Είναι ένας παίκτης λοιπόν που η Ένωση παρακολουθούσε καιρό στο ελληνικό πρωτάθλημα, είχε κερδίσει πόντους, γι'αυτό και η Ένωση κατέβαλε στον Άρη ένα ένα ποσό της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Μένει να φανεί αν στο deal προβλέπεται και η παραχώρηση έμψυχων ανταλλαγμάτων για τον Αγγλονιγηριανό δεξιό μπακ. Είχαν ακουστεί ονόματα, όπως του Πάολο Φερνάντες, του Ζίνι, μέχρι και για τον Πήλιο.

Ο Πάολο Φερνάντες πάντως φαίνεται να μην είναι μέρος της συμφωνίας. Είναι σίγουρο, ότι ο Ισπανός άσος ενδιαφέρει τον Άρη. Αποτελεί καψούρα του Θοδωρή Καρυπίδη από την εποχή που έπαιζε στον Βόλο και ήθελε να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Τομ Φαν Βέερτ, ωστόσο αμφότεροι κατέληξαν στην ΑΕΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι η διαπραγμάτευση για τον αριστεροπόδαρο Ισπανό άσο είναι ξεχωριστή περίπτωση και δεν έχει σχέση με την πώληση του Οντουμπάτζο, ο οποίος αναμένεται να θωρακίσει τη δεξιά πλευρά της άμυνας των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι δεινοπάθησαν την περσινή σεζόν με τον Σιντιμπέ.

Καλύτερος από Ρότα-Σιντιμπέ

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε σε συνέντευξή του στο Sportdog ο επικεφαλής του θεσσσαλονικιού Μέσου «Marmita-Sports», Βασίλης Χατζηνάκος. «Είναι ένα επιθετικογενές μπακ. Είναι παίκτης που δεν φοβάται να κάνει το ανέβασμα. Θα βγει μπροστά, θα κάνει παρακινδυνευμένη ενέργεια. Θα τρυπήσει άμυνα, θα κάνει το overlap και θα πατήσει περιοχή. Είναι ταχυδυναμικός και πολύ δυνατός για να καλύψει τη δεξιά πλευρά.

Είναι όμως μπακ που πάντα συνεργάζεται και με τους κεντρικούς μέσους και με το εξτρέμ. Είναι η χαρά του εξτρέμ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Θα πάρει το overlap και θα κάνει το 1-2. Όπως τόνισα όμως θα αναγκάσει το εξτρέμ να μαρκάρει και να τον ντουμπλάρει αμυντικά. Σίγουρα όμως τον θεωρώ καλύτερη λύση από Ρότα και από Σιντιμπέ», είχε πει μεταξύ άλλων ο Χατζηνάκος, ο οποίος είχε παρατηρήσει και κάποια αρνητικά σημεία.

Ιστορία μου αμαρτία μου

Ο Οντουμπάτζο ναι μεν μπορεί να προωθεί, να σου κάνει την ενέργεια, να συνεργαστεί με το κέντρο και εξτρέμ. Είναι όμως επιρρεπής στο λάθος, να του κλέψουν τη μπάλα σε σημείο επικίνδυνο και να γίνει ζημιά. Οπότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουλευτεί από τον Αλμέιδα, αν και η ποιοτική διαφορά μεταξύ ΑΕΚ και Άρη είναι χαοτική και σίγουρα ο Αργεντινός τεχνικός έχει τις λύσεις για να περιορίσει τις πιθανότητες τέτοιων κρουσμάτων.

Είναι σίγουρα όμως ανάσα για την άμυνα της ΑΕΚ η προσθήκη του.  Ο Σιντιμπέ είναι σε πτωτική φάση στην καριέρα του, δεν είχε τα πνευμόνια να ανταποκριθεί στον ρυθμό της ομάδας και έμοιαζε με... κουτσό άλογο στο σύστημα του Αλμέιδα. Ο κόσμος το παρατηρούσε, φώναζε, αλλά η Ένωση δεν κινήθηκε πέρσι για δεξί μπακ. Απ'οτι φαίνεται τώρα διορθώνει το λάθος...