ΤΟΡΕΣ/ΠΙΝΕΔΑ: Ο ένας 29χρονος Ισπανός με σημερινή χρηματιστηριακή αξία 6.000.000 και ο άλλος 28χρονος Μεξικανός με μετοχή αξίας 7.000.000. Παίζουν και οι δυο ακριβώς στις ίδιες θέσεις. Ο Όλιβερ Τόρες που έμεινε ελεύθερος μετά από μια 5ετία στη Σεβίλη υπέγραψε πριν από περίπου δυο εβδομάδες στην Μοντερέι ενώ ο Ορμπελίν Πινέδα που έχει συμβόλαιο ως το 2027 στην ΑΕΚ επέστρεψε και τέθηκε υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα αλλά στο Μεξικό συνεχίζουν την "σαπουνόπερα" με την Μοντερέι που τον θέλει "και έρχεται να τον πάρει"!!! Επαναλαμβάνω Τόρες και Πινέδα πάνω, κάτω είναι του ίδιου στυλ κεντρικοί χαφ, που καλύπτουν ακριβώς τις ίδιες βασικές 3 θέσεις. Και κάτι ακόμη: δεδομένα ο Πινέδα έχει πρόταση από την Μοντερέι , όπως δεδομένα και ο Ολιβερ Τόρες είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό τον Ιούνιο. Μάλιστα είχε μιλήσει σχετικά και με τον πρώην προπονητή του στη Σεβίλη, τον Χοσέ Λούις Μεντιλίμπαρ. Ο Ισπανός μέσος όμως, προτίμησε την ... πρόκληση του Μεξικάνικου πρωταθλήματος...

ΑΕΚ/ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Οι πρώτες 40 ημέρες ηγεσίας/διοίκησης του "Super Mario" στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ και μάλιστα διαδεχόμενος κοτζάμ Δημήτρη Μελισανίδη, δεν θα μπορούσε να ήταν πιο πειστικές για τις προθέσεις και την δυναμική του νέου ιδιοκτήτη. Ο Μάριος Ηλιόπουλος με το χρήμα που διαθέτει, για μεταγραφές και συμβόλαια τα οποία μέχρι πρότινος (επί Μελισανίδη) δεν θα ήταν επιπέδου ΑΕΚ αλλά... Ολυμπιακού, δείχνει/αποδεικνύει πως θέλει πραγματικά ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΕΚ! Στηρίζοντας μάλιστα στο 110% τις επιλογές του Ματίας Αλμέιδα, με τον Αργεντινό τεχνικό να είναι περισσότερο και από ό,τι με τον Μελισσανίδη, το ΈΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα!!

Ο "Μίστερ SEAJETS" από τον πρώτο μήνα της παρουσίας του στην ΑΕΚ έχει καταλάβει το μυστικό της επιτυχίας για την καλύτερη διοίκηση του κλαμπ, δηλαδή να έχει ευχαριστημένο τον Αλμέιδα, να τον έχει να... γουστάρει ακόμη περισσότερο που είναι στην ΑΕΚ!!

Χρυσοπλήρωσε και του έφερε τον Λαμέλα με 2.000.000 τον χρόνο και 1.500.000 μπόνους υπογραφής!!! Τα έσκασε χοντρά και στο άλλο "παιδί", από την Ρίβερ Πλέιτ,του Αλμέιδα, στον Ρομπέρτο Περειρα, με ετήσιες αποδοχές 1.500.000 ευρώ και περίπου 800.000 μπόνους υπογραφής. Ζήτησε ο "Πελάδο" και ισάξιο τερματοφύλακα του Μπρινιόλι, παρότι υπήρχαν ήδη δυο με συμβόλαια στο ρόστερ (Στάνκοβιτς/Αθανασιάδης) και τον Μάριο Ηλιόπουλο όχι μόνο να μην του χαλάει χατήρι αλλά να του φέρνει και καλύτερο και πιο ακριβό πορτιέρε! Με το υψηλότερο συμβόλαιο για τερματοφύλακα που έχει δοθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα: 1.500.000 ευρώ ετησίως στον Στρακόσια!!! Ήθελε ... εδώ και τώρα Κοιτά ο Αλμέιδα, για να τον ευχαριστήσει ο Super Mario" και να φτάσει στο πολυπόθητο deal done, εκτός απο το transfer fee των 3.400.000 ευρώ στην Σιντ Τρουίντεν, έδωσε στον Βελγοαναθρεμένο Μαυριτανό επιθετικό συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 1.500.000 ευρώ. Και σε αυτόν, όπως και στους Στρακόσια, Περέιρα!!

Μαζί με του Λαμέλα, για τις 4 αυτές μεταγραφές, ο Ηλιόπουλος θα πληρώσει σε ετήσιες αποδοχές συνολικά 6.500.000 ευρώ (!!!) , χωρίς να υπολογίσουμε και τα πληρωμένα signing bonus!!! Με τις μεταγραφές όχι μόνο να μην έχουν ολοκληρωθεί αφού ειδικά για τον φορ μπορεί να σκάσει περισσότερα και από ότι στον Λαμέλα. Ήδη για τον "πολυπόθητο" Κορέα κυκλοφορεί rumor για προσφορά 2.800.000 ευρώ ετησίως!!