Δεν είναι είδηση ούτε ότι έκλεισε ο Λαμέλα κι φτάνει σε λίγη ώρα στην Ελλάδα ούτε το μυθικό συμβόλαιο που του έδωσε ο Μάριος Ηλιόπουλος για να τον πείσει να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Το θέμα είναι γιατί… καθυστέρησε η τεράστια αυτή η μεταγραφή και ο λόγος που παραλίγο να χαλάσει!

Πριν από μία εβδομάδα, οι Αργεντινοί έγραφαν πως το deal σχεδόν έχει κλείσει και ότι ο πρώην άσος της Τότεναμ και της Σεβίλλης, είναι έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο. Ξαφνικά όμως… πάγωσε και χρειάστηκε να περάσουν τρία 24ωρα για να ακούσουμε ξανά είδηση για τον Λαμέλα!

Τι συνέβη λοιπόν; Ο Ευάγγελος Μίχος στην ραδιοφωνική του εκπομπή (καθημερινά 10.00 με 12.00) στον «Ελλάδα FM 94.3», αποκάλυψε πως η καθυστέρησε ήταν συνέπεια σκληρών διαπραγματεύσεων για έναν ειδικό όρο που ήθελε να βάλει η ΑΕΚ.

Η Ένωση, επειδή ο Αργεντινός άσος προέρχεται από έναν τραυματισμό στο γόνατο και πριν λίγες ημέρες ολοκλήρωσε την αποθεραπεία του, ζήτησε έναν όρο στο συμβόλαιο πως σε περίπτωση που τραυματιστεί ξανά μέσα στην σεζόν στο ίδιο σημείο-ίδιο πρόβλημα, τότε θα γινόταν μείωση του μισθού του, για το διάστημα που θα ήταν εκτος δράσης.  

Αυτόν τον όρο ο Λαμέλα όμως δεν τον δεχόταν με τίποτα και πρέπει να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο όρος μπήκε στη συμφωνία, αφού είχαν «δώσει τα χέρια» Λαμέλα-Αλμέιδα. Όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τα τυπικά με τους ανθρώπους της ομάδας, τότε υπήρξε και το πρόβλημα.  Ο Λαμέλα αρνήθηκε να υπογράψει συμβόλαιο με αυτόν τον όρο και η μεταγραφή κόλλησε, ωστόσο μετά από παρέμβαση (μάλλον) του Αλμέιδα ο όρος αποσύρθηκε και οι υπογραφές έπεσαν.

Όσον αφορά τα χρήματα της μεταγραφής, ο Ευάγγελος Μίχος που έγραψε αποκλειστικά για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Λαμέλα, σας είχε αποκαλύψει στο sportdog.gr πως το συνολικό deal θα φτάσει τα 7.5 εκατ. για τρία χρόνια (αν και στην Αργεντινή επιμένουν πως είναι 2+1 και όχι κλειστό τριετές). Η λεπτομέρεια που δεν θα διαβάσετε αλλού, είναι πως το 1.5 εκατ.  προπληρώνεται ως μπόνους, όλο μαζί όχι σε δόσεις, και από εκεί και πέρα η συμφωνία προβλέπει πως ο Αργεντινός σταρ θα παίρνει 2 εκατ. τον χρόνο καθαρές απολαβές!